Zobacz pełną wersję : Nikon Coolpix P7700
Właśnie ukazał się test na optycznych tego aparatu. Ten aparacik pozostawał trochę w cieniu - a pod wieloma względami wydaje się jedną z najciekawszych propozycji w swojej klasie, jeśli nie najciekawszą.
http://www.optyczne.pl/210.1-Test_aparatu-Nikon_Coolpix_P7700_Wst%C4%99p.html
Właśnie ukazał się test na optycznych tego aparatu. Ten aparacik pozostawał trochę w cieniu - a pod wieloma względami wydaje się jedną z najciekawszych propozycji w swojej klasie, jeśli nie najciekawszą.
http://www.optyczne.pl/210.1-Test_aparatu-Nikon_Coolpix_P7700_Wstęp.html
ze względu na zoom - najciekawszą,
pozostałe walory nie odstają od klasycznych kompaktów pro z obecnej czołówki
optycznych nie chce mi się czytać, bo muszę gotowować na święta jak wróce z pracy, ale interesowałem się nim jakies pół roku temu i jest to zaprawdę sztuka zacna a i cena przyzwoita.
Wszystko super, gdyby nie wielkość.
Wszystko super, gdyby nie wielkość.
Nie wiem czy macałeś. Dla mnie taka wielkość to zaleta. Żadnego innego kompaktu nie trzyma się tak fajnie. Mój EX-1 to przy tym beznadzieja a jak macam sobie różne XZ albo LX to stwierdzam, że jest podobnie. Kompaktów i tak w kieszeni nie noszę. Pomijam fakt, że gałkologia jest na poziomie GH3 i wypasionych luster. Kupić nie kupię - ale maszynka fajna.
Macałem bo szukałem kompakta, a kompakt ma być kompaktowy z założenia. Podobał mi sie bardzo, ale za duży i za ciemny na końcu. A poza tym ma dekielek co mnie doprowadza do szału, bo wygody brak. Wybrałem g15.
...za ciemny na końcu.Tylko, że ten koniec wynosi 200 mm, a nie trochę ponad 100, więc przy f4 i 200 mm jest dość jasno. Ja gdybym teraz miał wybierać kompakta to chyba właśnie P7700, tylko nie za cenę 1800 zł :wink:. Jak P7700 będą po około 1200 to może się skuszę. Szkoda tylko, że na szerokim jest 28 mm, a nie 24 mm jak np. w EX1/2 lub w LX'ach.
Tylko, że ten koniec wynosi 200 mm, a nie trochę ponad 100, więc przy f4 i 200 mm jest dość jasno. Ja gdybym teraz miał wybierać kompakta to chyba właśnie P7700, tylko nie za cenę 1800 zł :wink:. Jak P7700 będą po około 1200 to może się skuszę. Szkoda tylko, że na szerokim jest 28 mm, a nie 24 mm jak np. w EX1/2 lub w LX'ach.
oczywiście. w cyferkach naprawdę duża różnica np 140-200, w rzeczywistości maluteńka. ale to taki drobny szczegół.
jest wybór, każdy dla siebie coś wybierze.
Teraz dokładniej sprawdziłem tego G15 i rzeczywiście, to dobry wybór :). No i chyba właśnie jego bym teraz wolał od P7700. Ale ceny podchodzą pod 2 tyś. Może udało Ci się taniej?
Teraz dokładniej sprawdziłem tego G15 i rzeczywiście, to dobry wybór :). No i chyba właśnie jego bym teraz wolał od P7700. Ale ceny podchodzą pod 2 tyś. Może udało Ci się taniej?
niestety, ceny są wysokie i raczej nie spadną w najbliższej przyszłości. Szkoda, ale aparaty są na prawdę świetne.
Macałem bo szukałem kompakta, a kompakt ma być kompaktowy z założenia. Podobał mi sie bardzo, ale za duży i za ciemny na końcu. A poza tym ma dekielek co mnie doprowadza do szału, bo wygody brak. Wybrałem g15.
Ja dekielek odłożyłem na półkę i założyłem na stałe filtr UV, f4 przy ogniskowej 200 jest to wynik co najmniej przyzwoity. Jedyna rzecz która irytuje to szybkość uruchamiania aparatu, to trwa 2-3 s. G15 mniejszy, ale ja kupiłem 7700 w dobrej cenie i dziś zrobiłbym to samo.
Pozdrawiam,
Ja dekielek odłożyłem na półkę i założyłem na stałe filtr UV,
Podejrzewam, że można też kupić automatyczny dekielek. Ja taki nabyłem do EX-1. Z tego co pamiętam były dostępne wersje do większości popularnych modeli więc do Coolpixa też się pewnie coś znajdzie.