PDA

Zobacz pełną wersję : Trzaski w E-30

pawli2
14.03.13, 12:04
Witam
Właśnie nabyłem używane body E-30 po dłuuugim namyśle i studiowaniu forum :) Aparat super, tylko mam lekkie obawy. Podczas wyłączania aparatu (OFF) wydaje on lekki trzask (hmm body lub obiektyw). Zauważyłem tak jakby obiektyw się przekręcał podczas wyłączania. To są pierwsze moje obserwacje, dopiero co odebrałem aparat. podpiąłem do niego 14-54 I .Z kitem jest podobnie. Może to tak ma być???
Proszę o info bo troszkę obawiam się czy zakup jest trafiony.

Krakman
14.03.13, 12:49
Włącznik prundu jest mechaniczny i troszkę go słychać w momencie włączania , taki klik czy cuś...:grin: tak jest przynajmniej u mnie..
A ....Gratuluję udanego wyboru..

Koriolan
14.03.13, 12:59
A nie jest to hałas stabilizacji?? Ustaw IS na off i sprawdź.

Jaack
14.03.13, 13:02
Witam
Właśnie nabyłem używane body E-30 po dłuuugim namyśle i studiowaniu forum :) Aparat super, tylko mam lekkie obawy. Podczas wyłączania aparatu (OFF) wydaje on lekki trzask (hmm body lub obiektyw). Zauważyłem tak jakby obiektyw się przekręcał podczas wyłączania. To są pierwsze moje obserwacje, dopiero co odebrałem aparat. podpiąłem do niego 14-54 I .Z kitem jest podobnie. Może to tak ma być???
Proszę o info bo troszkę obawiam się czy zakup jest trafiony.

Nie jest to kwestia resetu obiektywu ? To że przekręca się podczas wyłączania aparatu ? Może też być stabilizacja jak koledzy wcześniej mówili. Możesz wyłączyć obie te funkcje i sprawdzić czy wtedy będzie się włączał i wyłączał cichutko. ;-)

pawli2
14.03.13, 15:34
Hehe no może to być stabilizacja tak jak piszecie. w 500 jej nie miałem więc było cichutko :).
dzięki za podpowiedzi. jak sprawdzę to odpisze.

apz
14.03.13, 15:39
Tak ma byc i jest OK.

pawli2
15.03.13, 09:40
Dziękuję za pomoc. Po wyłączeniu IS trzask ustąpił. :) dzięki za pomoc. Tak to jest jak człek się nie zna :)