Zobacz pełną wersję : ?
Witam posiadam obecnie EPL-1 9-18 i 45 1.8 mam pytanie trochę mnie martwi ten szum wcześniej miałem Olka i było git potem był K5 ( R.I.P) . Mam z powrotem Olka :) . Zastanawiam się nad wymianą Pena . Dodam że Brakuje mi wizjera i uchylanego ekranu z E-600 którą miałem wcześniej .Pytanie czy warto zamieniać czy matryca to juz lepiej czy jeszcze czekać
http://www.adverts.ie/digital-cameras/panasonic-lumix-g2-with-accessories/2109210?comment=13357306#comment_13357306 ps i dodam że statyw mi się sypie :)
Przepraszam, ale ciężko zrozumieć o co pytasz. Popraw tekst, w języku polskim jest coś takiego jak przecinki, kropki.
nie znam się na bezlusterkowcach... jedno co mogę napisać, to to, że masz fantastyczne zdjęcia w folio... pozdrawiam.
nie znam się na bezlusterkowcach... jedno co mogę napisać, to to, że masz fantastyczne zdjęcia w folio... pozdrawiam. a Dziękuje ale wizjer to na bank by się przydał a do olków drogi :(
Jak Cię stać, kup om-d, jak Cię nie stać to e-pl5. Matryca ta sama, szumi duuuużo mniej niż e-pl1
Jak Cię stać, kup om-d, jak Cię nie stać to e-pl5. Matryca ta sama, szumi duuuużo mniej niż e-pl1 .ale która G2 tu nie o sam szum chodzi a o obrazek z niego i wizjer bo 45 1.8 jest super ale z ręki zle ...
---------- Post dodany o 00:23 ---------- Poprzedni post był o 00:21 ----------
p.s. a i tu jest wężyk !
Nie opłaca się - za tę sumę kupisz lepszy sprzęt z gwarancją, wizjerem i gibanym ekranikiem:wink:
Nie opłaca się - za tę sumę kupisz lepszy sprzęt z gwarancją, wizjerem i gibanym ekranikiem:wink: np ? co masz na myśli ?
Rozumiem, że zastanawiasz się nad Panasem?
G5 to w sumie niezły wybór, ale obrazek gorszy niż OM-D i E-PL5
np ? co masz na myśli ?
Nowe G3 kupisz za 300 euro - za 240 masz świetnego refurbisha z pewnego sklepu z gwarancją 30 dni i możliwością odesłania w każdej chwili.
Pilota na kabelku widziałem za 6 euro - fakt gorszy
Przerabiałem wczoraj temat - G3 vs GX1 to ceny jeszcze pamiętam;)
Ps.Maciek oglądałem twoje zdjęcia - masz wyostrzanie ustawione na max w aparacie?
Witam posiadam obecnie EPL-1 9-18 i 45 1.8 mam pytanie trochę mnie martwi ten szum wcześniej miałem Olka i było git potem był K5 ( R.I.P) . Mam z powrotem Olka :) . Zastanawiam się nad wymianą Pena . Dodam że Brakuje mi wizjera i uchylanego ekranu z E-600 którą miałem wcześniej .Pytanie czy warto zamieniać czy matryca to juz lepiej czy jeszcze czekać
http://www.adverts.ie/digital-cameras/panasonic-lumix-g2-with-accessories/2109210?comment=13357306#comment_13357306 ps i dodam że statyw mi się sypie :)
Zerknij na Panasonica G3 z kitem 14-42 lub G5 z dual kitem. Z tego co widziałem to na ten drugi jest ostatnio jakaś większa przecena.
Nowe G3 kupisz za 300 euro - za 240 masz świetnego refurbisha z pewnego sklepu z gwarancją 30 dni i możliwością odesłania w każdej chwili.
Pilota na kabelku widziałem za 6 euro - fakt gorszy
Przerabiałem wczoraj temat - G3 vs GX1 to ceny jeszcze pamiętam;)
Ps.Maciek oglądałem twoje zdjęcia - masz wyostrzanie ustawione na max w aparacie? Co to jest (refurbisha ) wiecie szukam czegos co bedzie mniej szumialo bo 2 szkla 9-18 i 45 1.8 to dobre powody aby zostac w tym systemie skoro juz je posiadam .I raczej jako perspektywe na przszlosc ,a co do wyostrzania w aparacie chyba nie, sprawdze jak bede w domu ale resetuje ustawiania prawie zawsze jak wychodze robic zdjecia :)
Co to jest (refurbisha )
Ja Ci powiem co ja rozumiem i jak to traktuje.
Np:Saboor dostal 5 obiektywow, pozyczal je testerom.Testerzy zrobili setki tysiecy fotek tymi obiektywami.Obiektywy wrocily do Saboora.On je wyczyscil,powymienial w serwisie pierscienie na nowe(albo sam)wypucowal soczewki.Wzrokowo wygladaja jak nowe.Ale,ze Saboor uczciwy z natury nie sprzedaje ich jako nowe tylko jako odnowione-to tak chyba z angielska ten wyraz znaczy.
Maćku, masz bardzo dobry aparat. Szum na zdjęciu to kwestia ustawień w aparacie i agresywnej obróbki. Na PW dostałeś przykłady.
A zdjęcia robisz cudowne.
Ale jeśli jednak chcesz zmieniać sprzęt... któż z nas nie chce :mrgreen: to bierz nowy. Mirek do dziś spłaca swoje E-500, a ja chyba pójdę w Jego ślady. No, ewentualnie jak w maju pokażą coś nowego to się zobaczy czy na gwiazdkę się wyrobię.
Mirek do dziś spłaca swoje E-500, a ja chyba pójdę w Jego ślady.
E510,E510.Zadne E500.Znasz mnie i wiesz dokladnie,ze ja tylko nowosci.I jego juz nie zmienie,nawet jak splace.Jeszcze tylko 2 lata i bedzie ci on moj i nikogo wiecej.
/.../Mirek do dziś spłaca swoje E-500, a ja chyba pójdę w Jego ślady./.../
Spłacisz Mirka 510??:shock:
Spłacisz Mirka 510??:shock:
Żyrant zawsze w dupsko dostaje :evil:
To jakbyś mógł jeszcze pomóc mi w spłacie mojej 520-ki byłoby super ;)
W sumie ciekawe, że te modele z serii 5xx tak długo trzeba spłacać :roll:
Ja to bym brał Epl-5 i dokupił sobie wizjer (VF-3,gorszy niż 2 ale niedługo ma sporo potanieć,zresztą ceny w OJ nie są aż takie duże) lepszy zakres tonalny liczy się przy fotografowaniu krajobrazu(w portfolio widziałem,że tym się zazwyczaj zajmujesz). Panasonic ma teraz akcje cashback ,jakbyś zdecydował się na G5 to dostałbyś chyba 300zł zwrotu. Ostatnio Panas organizował cykl warsztatów dla tych którzy kupili sobie ich sprzęt w ostatnim czasie,ponadto pierwszych 10 uczestników mogło odebrać sobie obiektyw lub lampę ;). Nie wiem czy trwa jeszcze ta akcja ale gdybyś popytał to może byś się jeszcze załapał ;)
Ja to bym brał Epl-5 i dokupił sobie wizjer (VF-3,gorszy niż 2 ale niedługo ma sporo potanieć,zresztą ceny w OJ nie są aż takie duże) lepszy zakres tonalny liczy się przy fotografowaniu krajobrazu(w portfolio widziałem,że tym się zazwyczaj zajmujesz). Panasonic ma teraz akcje cashback ,jakbyś zdecydował się na G5 to dostałbyś chyba 300zł zwrotu. Ostatnio Panas organizował cykl warsztatów dla tych którzy kupili sobie ich sprzęt w ostatnim czasie,ponadto pierwszych 10 uczestników mogło odebrać sobie obiektyw lub lampę ;). Nie wiem czy trwa jeszcze ta akcja ale gdybyś popytał to może byś się jeszcze załapał ;) i o taką pomoc prosze i Dziękuje