Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Następca PEN'a E-P3 :)

strOOs
31.01.13, 09:34
http://www.43rumors.com/olympus-displays-the-covered-olympus-e-p3-successor/

W końcu coś się pojawia. Ma na rynek wejść na wiosnę (?!)

Ziootek1971
31.01.13, 22:51
Ciekawe, czym będzie się różnił od "starego"E-P3... Poczekamy, zobaczymy

Jan_S
2.02.13, 13:19
dla wielu wystarczy, jeśli jedyną różnicą będzie matryca... :)

themoth
2.02.13, 13:37
i odchylany lcd lub wizjerek, po za tym ciut mniejszy, lżejszy, body pod gripa, szybszy AF, uszczelniany i nie droższy ni 2KPLN

Ziootek1971
2.02.13, 14:25
Odchylane LCD byłoby bardzo przydatne - najlepiej żeby był taki jak np. w E-30 czy w E-5. Wizjerek - niekoniecznie, ale też byłby mile widziany

epicure
2.02.13, 15:03
Jeśli mają robić odchylany ekran, to niech on będzie tak cienki, jak to tylko możliwe (tak jak w NEXach). Bo te ekrany, które Olek stosuje teraz, są grubości mojego telefonu komórkowego. Nie wiem, może wsadzają do nich baterię, moduł komunikacji bezprzewodowej i Androida. Byłoby świetnie... Tylko czemu nie można ich odczepić od korpusu? ;) Ale jeśli to ma być tylko zwykły ekran, szybka i ramka na zawiasie, to niech to ma odpowiednio małe rozmiary albo niech się lepiej nie wygłupiają i zrobią zwykły zintegrowany ekran, który nie wystaje na 1 cm i nie szpeci aparatu.

Mirek54
2.02.13, 15:11
Samsung cos ostatnio sie chwalil nowymi ekranami elastycznymi.Cos jak grubsza folia.Moze i do aparatow udostepnia.

Roberto73
2.02.13, 15:27
Jeśli mają robić odchylany ekran, to niech on będzie tak cienki, jak to tylko możliwe (tak jak w NEXach). Bo te ekrany, które Olek stosuje teraz, są grubości mojego telefonu komórkowego. Nie wiem, może wsadzają do nich baterię, moduł komunikacji bezprzewodowej i Androida. Byłoby świetnie... Tylko czemu nie można ich odczepić od korpusu? ;) Ale jeśli to ma być tylko zwykły ekran, szybka i ramka na zawiasie, to niech to ma odpowiednio małe rozmiary albo niech się lepiej nie wygłupiają i zrobią zwykły zintegrowany ekran, który nie wystaje na 1 cm i nie szpeci aparatu.

Tu się zgadzam . Jak zobaczyłem pierwszy raz ten ekran w OM-D to aż mnie odrzuciła jego szpetota , tak jakby pierwszy raz Olympus wyprodukował aparat z ruchomym LCD

wuja
19.02.13, 20:24
i odchylany lcd lub wizjerek, po za tym ciut mniejszy, lżejszy, body pod gripa, szybszy AF, uszczelniany i nie droższy ni 2KPLN
Ty tak serio?
Bo to chyba nie za 2KLPN takie ciekawostki, chyba że ostatnio ceny nagle (szczęśliwie) spadły...
Osobiście podpisałbym się pod twoją listą życzeń :) ale niechby wbudowali wreszcie jakiś wizjer.
Choćby mały, malutki, awaryjny... i żeby nie wystawał z obudowy

pire
14.03.13, 15:02
Jak ma być mały, malutki, awaryjny, to niech go już lepiej w ogóle nie będzie, jak do tej pory nie spotkałem wizjera,który mnie przekonał, zachwycił. Moim zdaniem temat wizjerów będzie się szybko rozwijał i czynił postępy, zbyt wielu producentów w to weszło i konkurencja wymusi zmiany.

epicure
14.03.13, 15:10
...jak do tej pory nie spotkałem wizjera,który mnie przekonał, zachwycił.

Podchodź do wizjerów jak do narzędzi, które mają zapewnić Ci wykonanie konkretnej roboty: wykadrowanie zdjęcia. I albo się do tej roboty nadają, albo nie nadają. Nie oczekuj niezapomnianych wrażeń, bo to nie wycieczka to Disneylandu, tylko zwykła funkcja aparatu do praktycznego zastosowania.

apz
14.03.13, 15:41
Jak ma być mały, malutki, awaryjny, to niech go już lepiej w ogóle nie będzie, jak do tej pory nie spotkałem wizjera,który mnie przekonał, zachwycił. Moim zdaniem temat wizjerów będzie się szybko rozwijał i czynił postępy, zbyt wielu producentów w to weszło i konkurencja wymusi zmiany.

Czasam lepiej jak jest jakikolwiek niż że nie ma żadnego, a światło świeci z takiego kąta, że kadrujesz w zasadzie w ciemno.

nightelf
14.03.13, 16:14
Myślę, że rozwój wizjerów elektronicznych jest nieunikniony :)
Jednak wizjer VF-2 jest na tyle dobry, że zaakceptowała go Leica :D

pire
14.03.13, 16:14
Czasam lepiej jak jest jakikolwiek niż że nie ma żadnego, a światło świeci z takiego kąta, że kadrujesz w zasadzie w ciemno.
Fakt, czasami tak bywa.

"epicure"

Dla mnie cykanie fotek to przyjemność, a nie robota, więc oczekuję tej przyjemności również w momencie kadrowania.
Wycieczka do Disneylandu to też nie moje klimaty, ale są z pewnością tacy, co sobie chwalą.

epicure
14.03.13, 16:41
Dla mnie cykanie fotek to przyjemność, a nie robota, więc oczekuję tej przyjemności również w momencie kadrowania.

No to sorry, jeszcze nie teraz. Może za parę lat...

geo
14.03.13, 18:00
Tu się zgadzam . Jak zobaczyłem pierwszy raz ten ekran w OM-D to aż mnie odrzuciła jego szpetota , tak jakby pierwszy raz Olympus wyprodukował aparat z ruchomym LCD
a mi wręcz odwrotnie jak widzę te w nexach to boję się nimi kręcić, a ten w omd wydałał mi się wiele solidniejszy.

pire
14.03.13, 23:48
No to sorry, jeszcze nie teraz. Może za parę lat...

Mam już swoje lata, ale z wiekiem, o dziwo, cierpliwości przybywa. Niby bliżej końca, a jednak :wink: