Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : C4000, fotocela, lampa?

kownas
8.04.04, 22:18
Witam.
Panowie jest sprawa. właśnie montuję a w zasadzie zmontowalem fotocele na jeden i dwa błyski. Co do efektów to jeszcze chwilka bo musze ją przetestować, ale jak na razie chodzi super. będzie pracowała z C4k i tu pytanie: Proszę powiedzcie jakie lampy uzywacie jakie polecacie w rossądnej dla mnie cenie [(0-150)tak około]. No muszę sobie jakąś kupić, a o olkach nie mam mowy(cena). Takie kryteria to;
- liczba przewodnia minimum 28
- regulowana w pionie i chętnie w poziomie
- zoom
- napięcie na stopce chętnie 4-6V ale może byc do 600V (tyle fotocela
wytrzyma)
- pomiar
Dzięki i liczę na waszą pomoc.
Przy okazji; Wesołych jajek i mokrego dindusa...

luks
9.04.04, 21:35
A zdradzisz jak zrobić fotocelę na 2 błysk ?

k2
11.04.04, 00:03
A zdradzisz jak zrobić fotocelę na 2 błysk ?

No jakbyś to nam zdradził, to uszcześliwisz ok 1/3 ludzi z tego forum. Bo sporo kombinuje, łacznie ze mna, jakby tu zrobic flash do olka po najmniejszych kosztach.

bomarek
11.04.04, 21:23
Tu jest wszystko o fotoceli sprawdzone działa:http://www.chip.pl/arts/n/article_77451.html

kownas
12.04.04, 16:32
tak to fotocla z chipa. i działa poprawnie. fakt że jeszcze nie skończyłem z testowaniem ale jak na razie to bez pudła. A co z resztą pytania, jakie lampy koledzy polecacie?

pritchard
15.04.04, 00:59
Oki, rozumiem ze uklad dziala. Prawie idealne rozwiazanie na brak goracej stopki tylko jak podlaczyc goraca stopke do tego ukladu?

kownas
15.04.04, 09:02
Oki, rozumiem ze uklad dziala. Prawie idealne rozwiazanie na brak goracej stopki tylko jak podlaczyc goraca stopke do tego ukladu?

Musisz wsadzić go do obudowy, na obudowie stopkę i kabelkami z płytką.
Tak to robię... :)