Zobacz pełną wersję : [Tutki Saboora] make up cyfrowy ...
Czyli jak poprawić skórę, żeby nie zepsuć faktury i światła.
Jest na to baardzo wiele sposobów, będę przedstawiał co jakiś czas inny.
Dzisiaj filtr górno i dolno przepustowy:
http://youtu.be/w1xlxRQFaLI
A tu porównanie, foty źródłowej i wynikowej:
78309
źródło: 78310 wynik: 78308
O jo joj:grin:. Fiu fiu fiu.:mrgreen:
kurde sabor dzis na you tube ogladalem dokladnie ten sam klimat :), dzialaj dalej , pzdr.
kurde sabor dzis na you tube ogladalem dokladnie ten sam klimat :), dzialaj dalej , pzdr.
Ale sasiadka jakas inna
haha, tak inna :) ale znalazem linke u N i tk rzucilem okiem , tam tez jest baaardzo podobny sposob, ale nie bede linkowal, sabor dobra robote odwalil ,a na plusa musi poczekac bo nie moge dac :)
haha, tak inna :) ale znalazem linke u N i tk rzucilem okiem , tam tez jest baaardzo podobny sposob, ale nie bede linkowal, sabor dobra robote odwalil ,a na plusa musi poczekac bo nie moge dac :)
Dzięki,
to jeden z najwygodniejszych sposobów, i dużo osób go zna, jeżeli fotografują ludzi, choć
zastosowanie jest duużo szersze. W tym tutku Dowiadujesz się jak przenosić teksturę nie
rozwalając światła.
wiem wiem :) wrzucaj wiecej, pzdr.
mnie się powiedziawszy szczerze średnio efekt podoba ^^.
Chyba tez nakręcę coś od siebie :)
Ale oczywiście bardzo fajny tutorial :) pomimo ze w 7 minucie mi się zawiesza :P
Dziękuje Saboor :D
Ciekawa technika :)
mnie się powiedziawszy szczerze średnio efekt podoba ^^.
Chyba tez nakręcę coś od siebie :)
Ale oczywiście bardzo fajny tutorial :) pomimo ze w 7 minucie mi się zawiesza :P
Wiem, wiem Padre, nie dopieszczone jest, ale tu tylko droga do celu nakazana jest.
I prędzej wielbłąd przejdzie przez ucho igielne, niż ukojenie w PS'ie znajdzie ten, który ... . No! :-D
---------- Post dodany o 16:38 ---------- Poprzedni post był o 16:37 ----------
Dziękuje Saboor :D
Ciekawa technika :)
A proszę, technika chyba najprostsza, tylko bardziej się trzeba przyłożyć, zostało kilka detali do poprawy.
Bardzo ciekawe. Ale dlaczego film się wiesza w 7:18 minucie? Czy to tylko u mnie?
Bardzo ciekawe. Ale dlaczego film się wiesza w 7:18 minucie? Czy to tylko u mnie?
Zaraz sprawdzę źródło.
Tradycja u niego.Jemu zawsze w 7:18 minucie zaczyna wisiec wszystko.Juz niejedna na roznych forach pisala.Nawet na zlocie szeptaly:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgre en:
haha a on zrodlo sprawdza :) wyschlo chyba zrodelko :),pzdr.
Tradycja u niego.Jemu zawsze w 7:18 minucie zaczyna wisiec wszystko.Juz niejedna na roznych forach pisala.Nawet na zlocie szeptaly:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgre en:
To przez Ciebie i te cztery Absoluty! :twisted:
---------- Post dodany o 17:01 ---------- Poprzedni post był o 17:00 ----------
haha a on zrodlo sprawdza :) wyschlo chyba zrodelko :),pzdr.
Ty od mojego źródełka trzym się z dala. :mrgreen:
U mnie tez filmik siada ok 7:30
Dobra robota! Lubię te Twoje tutki, szkoda, że tak nam ich skąpisz. :)
U mnie tez filmik siada ok 7:30
Nagrałem nowy, wrzucę na YT a hades albo inny grizz :-D zlinkują.
---------- Post dodany o 20:45 ---------- Poprzedni post był o 20:45 ----------
Dobra robota! Lubię te Twoje tutki, szkoda, że tak nam ich skąpisz. :)
Dziękuję Jasiu, może będzie więcej.
Nagrałem nowy, wrzucę na YT a hades albo inny grizz :-D zlinkują.
Udostępnij publicznie albo podrzuć linka tutaj, bo nie widać filmów na Twoim kanale.
Udostępnij publicznie albo podrzuć linka tutaj, bo nie widać filmów na Twoim kanale.
Filmy są tylko dla posiadaczy linków, wczoraj wysłałem grizzowi, Ty masz na PW.
Znaczy się "tajno-wojenne". Link w pierwszym poście poprawiony.
Znaczy się "tajno-wojenne". Link w pierwszym poście poprawiony.
Aha! :-D A będzie jeszcze tajniejszy, tylko dla OlyClubu.
W "wyniku" widać chyba pewne artefakty (wynik powtórzeń, wklejki) na policzkach i czole.
W "wyniku" widać chyba pewne artefakty (wynik powtórzeń, wklejki) na policzkach i czole.
Tak wynik powtórzeń. O tym jest w filmie.
a pieprzyk na czole? kiedy go usunąłeś?
a pieprzyk na czole? kiedy go usunąłeś?
Nie usunąłem. Po zmianie filmu za moment będzie zmiana zdjęć.
Analizuj metodę i chętnie zobaczę efekty Twojej pracy ww sposobem.
Może wróci dawna tradycja, gdzie inni userzy wrzucali swoje prace zgodne z tutorialem.
bardzo ciekawe.... ale koncowy efekt wypadl zbyt mocno jak na moje oko.
bardzo ciekawe.... ale koncowy efekt wypadl zbyt mocno jak na moje oko.
Oglądałeś dokładnie? ;)
O czym mówiłem? O tym, żeby nie naśladować pośpiechu, i nie sugerować się moim wynikiem.
To tutorial(przewodnik) a nie ocena zdjęć :-D
Bierz się do roboty - czekam na wynik.
Pozdrawiam
Fajnie, ze jest podane jak to zrobic i to jest ciekawe rozwiazanie i zgadzam sie z Toba, ze gladzenie skory ma sens o ile nie bedzie w tym zbyt duzej przesady ;) Pozdrawiam
Fajnie, ze jest podane jak to zrobic i to jest ciekawe rozwiazanie i zgadzam sie z Toba, ze gladzenie skory ma sens o ile nie bedzie w tym zbyt duzej przesady ;) Pozdrawiam
Oczywiście, tu powinno być widać różnicę.
W obróbce subtelność to podstawa, stworzenie "skóry doskonałej" zabije charakter obiektu.
Przejrzałem raz jeszcze, tym razem do końca i pewnie jeszcze kilka razy obejrzę zanim wszystko pojmę :)
Podziękowanie i uznanie za chęci dzielenia się wiedzą i dobrą robotę.
Nie usunąłem. Po zmianie filmu za moment będzie zmiana zdjęć.
Analizuj metodę i chętnie zobaczę efekty Twojej pracy ww sposobem.
Może wróci dawna tradycja, gdzie inni userzy wrzucali swoje prace zgodne z tutorialem.
nie do końca rozumiem Twoje zdenerwowanie
zapytałem bo nie widać tego na filmie, więc przypuszczam że wykonałeś jeszcze jakieś operacje po zakończeniu filmiku - bo 15min które są w tym filmie wydało mi się trochę za szybko jak na tak dobry efekt
Moich efektów nie ujrzysz bo nie zajmuję się obróbką grafiki ponieważ tego nie potrafię i na razie nie planuję rozwoju w tym kierunku, to dla mnie zbyt czasochłonne.
nie do końca rozumiem Twoje zdenerwowanie
Moje co?? :-D :-D
Zaprosiłem Cię do zabawy i tyle.
zapytałem bo nie widać tego na filmie, więc przypuszczam że wykonałeś jeszcze jakieś operacje po zakończeniu filmiku - bo 15min które są w tym filmie wydało mi się trochę za szybko jak na tak dobry efekt
Dziękuję za komplement.
Moich efektów nie ujrzysz bo nie zajmuję się obróbką grafiki ponieważ tego nie potrafię i na razie nie planuję rozwoju w tym kierunku, to dla mnie zbyt czasochłonne.
Może jak kiedyś Będziesz miał czas i chęci, takie coś Ci się przyda?
Pozdrawiam
Ale tez nie do konca ufaj swojej wisazystce.Bo Ci awatara wymalowala jak co najmniej swiatowej slawy restauratorka.:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
A czym sie zajmujesz??Grafika to nie trudna sprawa, zajmij sie. Co najwyzej znajdziemy jakiegos Stacha do pomocy.:-P
Dzięki za tutorial. Może taka mała prośba od laików PSowych, może niekoniecznie nagrywaj w najnowszym PSie, bo nie każdy go ma. Wiem, że w większości przypadków różnice są subtelne, ale czasami są większe.
Dzięki za tutorial. Może taka mała prośba od laików PSowych, może niekoniecznie nagrywaj w najnowszym PSie, bo nie każdy go ma. Wiem, że w większości przypadków różnice są subtelne, ale czasami są większe.
I tak i nie.MZ jest to bez roznicy.Bo czy ja na klawiaturze bede wciskac "F" w wersji 3 czy 6 to bez roznicy.A glos Saboora slychac co trza wciskac.
Ja osobiscie juz paznokcie obgryzam z ciekawosci co to bedzie w nastepnym tutku.
Teraz rozgryzam co to ten make up jest Nigdzie nie moge znalesc tego filtra ,Zasysne se inna wesje jezykowa.
Proszę,
a jak będzie tutorial oparty o funkcje, które pojawiły się w CS6 bądź ewoluowały będzie i jak toto zdziałać w CS5 CS4 nie mam.
I tak i nie.MZ jest to bez roznicy.Bo czy ja na klawiaturze bede wciskac "F" w wersji 3 czy 6 to bez roznicy.A glos Saboora slychac co trza wciskac.
Ja osobiscie juz paznokcie obgryzam z ciekawosci co to bedzie w nastepnym tutku.
No ja też tyle że skórki, :-) fakt, różnicy nie ma, a opis chyba klarowny.
Ale tez nie do konca ufaj swojej wisazystce.Bo Ci awatara wymalowala jak co najmniej swiatowej slawy restauratorka.:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
A czym sie zajmujesz??Grafika to nie trudna sprawa, zajmij sie. Co najwyzej znajdziemy jakiegos Stacha do pomocy.:-P
może i zabawa grafiką trudna nie jest, ale aby zrobić coś dobrze to jednak przyznasz że potrzeba trochę czasu i zmysł artysty też ma nie małe znaczenie. bylejakość mnie nie interesuje - a tak by wyglądała zabawa w moim wykonaniu. Mój problem w retuszowaniu polega na tym że nigdy nie umiem powiedzieć sobie dość i albo nie jestem zadowolony ze swojej pracy, albo tak dalece poprawiam/naprawiam/retuszuję że wszystko spapram, tak więc tak źle i tak niedobrze.
co do awatara to masz dobre kojarzenie
78320
a avatar nie mój tylko ukradziony z projektu podkoszulki (wygoglowane)
może i zabawa grafiką trudna nie jest, ale aby zrobić coś dobrze to jednak przyznasz że potrzeba trochę czasu i zmysł artysty też ma nie małe znaczenie. bylejakość mnie nie interesuje - a tak by wyglądała zabawa w moim wykonaniu. Mój problem w retuszowaniu polega na tym że nigdy nie umiem powiedzieć sobie dość i albo nie jestem zadowolony ze swojej pracy, albo tak dalece poprawiam/naprawiam/retuszuję że wszystko spapram, tak więc tak i tak niedobrze.
No Co ty?
To właśnie dobrze, że gmerasz i gmerasz do bólu, Wiesz zostawić zrobione na odwal się to nie sztuka.
Zapiszemy Cię na korepetycje do Stacha i będzie gut.
może i zabawa grafiką trudna nie jest, ale aby zrobić coś dobrze to jednak przyznasz że potrzeba trochę czasu i zmysł artysty też ma nie małe znaczenie. bylejakość mnie nie interesuje - a tak by wyglądała zabawa w moim wykonaniu.
Nieprawda.Mylisz sie.Bylejakosc jest wtedy kiedy robisz od niechcenia a nie wtedy kiedy kiedy robisz na tyle na ile umiesz.Jesli potrafisz ocenic siebie krytycznie to masz wszystko co potrzeba.Gorzej gdybys uwazal,ze juz wszystko umiesz i nie ma lepszych od ciebie.Na wskazywane uchybienia pokretnie bys tlumaczyl o Swoim chciejstwie i pozadanym kierunku.
Gdzies Ci sie spieszy w tym zyciu ,ze nie masz czasu??Czy nie chce Ci sie znalesc?
Nieprawda.Mylisz sie.Bylejakosc jest wtedy kiedy robisz od niechcenia a nie wtedy kiedy kiedy robisz na tyle na ile umiesz.Jesli potrafisz ocenic siebie krytycznie to masz wszystko co potrzeba.Gorzej gdybys uwazal,ze juz wszystko umiesz i nie ma lepszych od ciebie.Na wskazywane uchybienia pokretnie bys tlumaczyl o Swoim chciejstwie i pozadanym kierunku.
Gdzies Ci sie spieszy w tym zyciu ,ze nie masz czasu??Czy nie chce Ci sie znalesc?
no mam jeszcze parę godzin do przeleżenia i wybyczenia się na kanapie, a tak w ogóle to - robota, żona, dziecko, gary, weekend po za domem, robota, gary, zakupy, itd. - wolnego czasu brak.
a jeżeli chodzi o bylejakość, to podtrzymuję że bez poświęcenia czasu wychodzi bylejakość, a żeby zrobić coś dobrze to już parę godzin dziennie trzeba posiedzieć nad LR4 - i wtedy zadaję sobie pytanie - po co? czy nie lepiej ten czas poświęcić na "robota, żona, dziecko, gary, weekend po za domem"? Tak więc podsumowując - moich wypocin tutaj raczej nie ujrzycie bo i chwalić się nie mam czym.
co do awatara to masz dobre kojarzenie
No.Jeszcze jedno podejscie i bedziesz jak Ernesto na podkoszulkach.
Ciekaw jestem czy Ty skojarzysz teraz.:mrgreen:
Ps.Sie znowu watka podbilo:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Dalej gogluje co to ten make up
:olekrulez1: miało być że Saboor, ale nie znajduję emotikona właściwego a tego nie umiem ulepszyć. Na plusa do repa musi poczekać. Serdeczne dzięki.
:olekrulez1: miało być że Saboor, ale nie znajduję emotikona właściwego a tego nie umiem ulepszyć. Na plusa do repa musi poczekać. Serdeczne dzięki.
Dzięki, fajnie że się przyda, a co do emota: 78513Piszesz - Masz. :grin:
No.Jeszcze jedno podejscie i bedziesz jak Ernesto na podkoszulkach.
Ciekaw jestem czy Ty skojarzysz teraz.:mrgreen:
Ps.Sie znowu watka podbilo:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Dalej gogluje co to ten make up
nie do końca zajarzyłem o jakie skojarzenie Ci chodzi, czy o to że Che jest w podobnym stylu uwidaczniany na podkoszulkach,
czy może o to że Twój avatar jest równie zagadkowego pochodzenia :):)
Ulica sezamkowa? Nieeee.......... :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Powiedz prawdę.
Chętnym poretuszowania polecam profesjonalne ujęcia portretowe - techniki retuszowania zdjęć według Scotta Kelby'ego. W książce znajdziecie sporo metod retuszu skóry, ust, włosów, oczu i innych. Autor pokazuje różne metody, więc nie ogranicza się do jednego sposobu osiągnięcia zadowalającego efektu. W dodatku bardzo przyjemnie się czyta tę książeczkę.
Chętnym poretuszowania polecam profesjonalne ujęcia portretowe - techniki retuszowania zdjęć według Scotta Kelby'ego. W książce znajdziecie sporo metod retuszu skóry, ust, włosów, oczu i innych. Autor pokazuje różne metody, więc nie ogranicza się do jednego sposobu osiągnięcia zadowalającego efektu. W dodatku bardzo przyjemnie się czyta tę książeczkę.
Zacne źródło, co do tego ograniczenia się, to nie bardzo rozumiem.:???:
Zacne źródło, co do tego ograniczenia się, to nie bardzo rozumiem.:???:
Już tłumaczę co miąłem na myśli. Chodziło mi o to, że autor nie pokazuje powiedzmy, że skórę należy retuszować dokładnie tak a nie inaczej i nie mówi, że ta metoda jest najlepsza a wszystkie inne są złe. Pokazuje kilka różnych metod retuszu skóry tak aby, każdy mógł wybrać taką, która jemu bardziej pasuje na co dzień lub do określonego zdjęcia. :) I to mi się własnie spodobało.
Ciagle nie wiem co autor postu #51 ma na mysli. Przecież Saboor nie pisze ze to jedyna słuszna metoda... ?
https://forum.olympusclub.pl//brak.gif
źródło (http://alleg.vot.pl/pub/takmabyc.gif)Na
Na samym poczatku Saboor mowi ze to jedna z najprostszych technik. W tutorialu omawia jedna technike przez całkiem spora ilosc czasu. Nie łapie w czym problem.
Pewnie chodzi o to, ze jest wiecej metod na gladzenie skory.I ze Saboor nie zaznaczyl tego dosc wyraznie.
Teraz zerknelem do swojego kajeta(to taka tajna moja broszurka) i tam mam opisane 74 metody gladzenia,wyciskania pryszczy,wagrow,kleszczy i innych pijawek.
AAAA i jest jeszcze kilka nowych na cs6,ale jeszcze jak narazie tylko platne.Chyba,ze ktos kupi i opublikuje jako swoje nowe metody.Bo tak to sie prawie zawsze odbywa:mrgreen::mrgreen::mrgreen:.Kazdy i tak patrzy na "dziaki" jak sie zmieniaja a nie na maski, warstwy i kombinacje klawiszy
jozinzbazin
16.08.13, 23:09
Czyli jak poprawić skórę, żeby nie zepsuć faktury i światła.
Jest na to baardzo wiele sposobów, będę przedstawiał co jakiś czas inny.
Dzisiaj filtr górno i dolno przepustowy:
http://youtu.be/w1xlxRQFaLI
A tu porównanie, foty źródłowej i wynikowej:
78309
źródło: 78310 wynik: 78308
Taaaa.... nie ma brzydkich kobiet, są tylko źle zfotoszopowane. :mrgreen:
Taaaa.... nie ma brzydkich kobiet, są tylko źle zfotoszopowane. :mrgreen:
Idę, patrzę :shock: Jozinzbazin :!: Mało zawału nie dostałem :mrgreen:
jozinzbazin
16.08.13, 23:13
Idę, patrzę :shock: Jozinzbazin :!: Mało zawału nie dostałem :mrgreen:
Najważniejsze to umieć wywołać emocje w drugim człowieku. Jestem z siebie dumny. :grin: