Zobacz pełną wersję : Panasonic sprzedaje dział foto?
Przeczytałem dzisiaj coś paskudnego.
http://www.hdtv.com.pl/forum/newsy/92278-panasonic-odsprzedaje-dzial-aparatow-cyfrowych.html
Strach się bać!
Obyś rozsiewał tyko plotki...
W sumie panasonic to tak rozlegla firma majaca w programie tyle produktow,ze troche tych kompaktow jak bedzie pod inna nazwa to sie nic nie stanie.Wazne,zeby wkretarki nadal produkowali bo naprawde dobre i mocne robia.
W sumie panasonic to tak rozlegla firma majaca w programie tyle produktow,ze troche tych kompaktow jak bedzie pod inna nazwa to sie nic nie stanie.Wazne,zeby wkretarki nadal produkowali bo naprawde dobre i mocne robia.
Tu bardziej nie o kompakty chodzi (chociaż ich Lumixy LX'y są fajnymi kompakcikami) ale bardziej o dział u43. Szkła fajne robią, puszki również, więc i strata dość duża byłaby...
Ale oni sprzedaja ,nie wstrzymuja produkcje,tylko sprzedaja.Jesli sprzedaja to jest kupujacy.A moze to lepiej dla maniakow foto.Cos sie moze poprawic.Trza pozytywnie myslec.
Ale oni sprzedaja ,nie wstrzymuja produkcje,tylko sprzedaja.Jesli sprzedaja to jest kupujacy.A moze to lepiej dla maniakow foto.Cos sie moze poprawic.Trza pozytywnie myslec.
No na ten przykład sprzedaż Saab'a nie pomogła marce...
Czemu strach sie bac?
Pewnie się boi, że po opchnięciu działu zamkną to w diabły, zostanie sam oly i długofalowo u4/3 skończy jak 4/3 :-D
No na ten przykład sprzedaż Saab'a nie pomogła marce...
Myslisz,ze jak Saaba kupil Koenigsegg od GM To panasloika wykupienie przez np; Leice nie przyniesie marce pozytku. Bo te autka od Koenigsegga bardziej mi sie podobaja jak Saaby..Moze tez sie firma kupujaca wycofa jak i ta od Saaba,a moze zaczna elektryczne analogi robic z wymienna matryca.
Myslisz,ze jak Saaba kupil Koenigsegg od GM To panasloika wykupienie przez np; Leice nie przyniesie marce pozytku. Bo te autka od Koenigsegga bardziej mi sie podobaja jak Saaby..Moze tez sie firma kupujaca wycofa jak i ta od Saaba,a moze zaczna elektryczne analogi robic z wymienna matryca.
Mirku, mam na myśli to, że sprzedaż Saaba Spyker'owi przyniosła... koniec jego sprzedaży! Nie twierdzę, że każda sprzedaż jest zła. Absolutnie. Po prostu wiem, że rynek foto amatorski jest zdominowany przez Koreańców i jest ugrać na nim swoje jest bardzo ciężko. Pewne niepokojące symptomy można było zaobserwować po zastosowaniu w OM-D matryc Sony.
Szkoda Saab'a powiem szczerze, ale jednak takie przejecia nie zawsze oznaczają zamkniecie na 4 spusty.
...ale za autami i aparatami stoją te same... pieniądze. A tu różnic już nie ma. Ma być na plusie.
---------- Post dodany o 03:18 ---------- Poprzedni post był o 03:15 ----------
Pentax też robi fajne puszki. Ani Hoya mu nie pomogła, Ricoh... I tak życzę Pentaksowi najlepszego. Im więcej konkurencji na rynku, tym lepiej dla nas.
Chodziło mi właśnie o to, że nagle Olympus kupił matryce od Sony,
Sony zadeklarowało współpracę z Olympusem,
teraz plotka o sprzedaży działu foto przez Panasonica
to wskazuje, że niedługo będziemy robić fotki NEXami z bagnetem m4/3 :-)
nie żebym miał coś przeciw NEXom, nawet mi się podobają np. 6.
Chyba już wszystko jasne.
http://online.wsj.com/article/BT-CO-20121221-700776.html
---------- Post dodany o 12:17 ---------- Poprzedni post był o 12:14 ----------
Chodziło mi właśnie o to, że nagle Olympus kupił matryce od Sony,
Sony zadeklarowało współpracę z Olympusem,
teraz plotka o sprzedaży działu foto przez Panasonica
to wskazuje, że niedługo będziemy robić fotki NEXami z bagnetem m4/3 :-)
nie żebym miał coś przeciw NEXom, nawet mi się podobają np. 6.
Sony też najlepiej się nie ma.
Już wszystko jasne.
http://online.wsj.com/article/BT-CO-20121221-700776.html
To cały dział foto, czy tylko kompaktów?
Bo wydaje mi się że Sanyo robi tylko te prostsze aparaty?
To cały dział foto, czy tylko kompaktów?
Bo wydaje mi się że Sanyo robi tylko te prostsze aparaty?
Tak, to dział kompaktów Sanyo.
Być może będzie tak samo jak IBM zrobił ze marką ThinkPad. Najpierw podzlecił produkcję Lenovo a później im ją sprzedał. Obecne ThnikPady to już nie te samo co kiedyś...
Panasonic sprzedaje dział aparatów i kamer firmy Sanyo. Pewnie Panasonic oprócz tego ma też swój własny dział który projektuje aparaty i kamery. Więc nie róbmy paniki, że Panasonic wycofuje się z rynku foto.
Sprzedaje? Nareszcie, może ktoś inny się porządnie weźmie do roboty, bo panasowi idzie coraz gorzej...
Pozdrowionka
A Polacy jak zwykle zrobili newsa tłumacząc kawałek ;)
Dział kompaktów, a dział MFT połączony we współpracy (szklarniowej) z Leicą to wg mnie 2 różne światy. Dział MFT dobrze im żyje i coraz więcej widzę tych aparatów dookoła - a jak juz nawet Polaków stać na to to znaczy, że w reszcie świata jest tego jeszcze więcej.