Zobacz pełną wersję : e-5 i 20 tys klapniec
molek25pll
26.12.12, 20:23
wITAM MAM mozliwosc kupienia korpusu e-5 tegorocznego za 4 tys ale ma az 20 tys klapniec, oplaca sie? jak moge sprawdzic faktyczny przebieg tego aparatu po zakupie
dziekuje za odpowiedz
czy od kogoś z forum ze stażem ?, jeśli tak to on ci odpowie jak sprawdzić przebieg, jeśli ktoś z poza forum, lub z jednym postem to sobie odpuść
molek25pll
26.12.12, 20:49
spoza forum, ponoc ze studia, ma wszystkie papiery gware itp tylko ten przebieg mnie zasranawia czy nie za duzy jak na aparat za 4 tysiace
IMO, nie warto:
http://allegro.pl/olympus-e-5-e5-korpus-13306-liczba-klikniec-i2870957801.html
molek25pll
26.12.12, 20:56
widzialem te oferte ale gwara 2 tyg a tu mam prawie dwa lata no rok i 6 miesiecy ;) a te sztuki tak zadko sa sprzedawane
20 tys to ledwie dotarty, wiec powinien posluzyc jeszcze dlugo.
Pomijam aspekt zasadnosci wyboru E5, to sadze ze nie zajedziesz go bardzo dluugo, predzej go sprzedaz niz migawka siadzie:)
pozdro
molek25pll
26.12.12, 21:13
no wlasnie tez mi sie wydaje ze 20 tysiecy to nie duzo a cena 4 tys tez chyba ok dla olyjedi 5 tys nowy w olympus store
no wlasnie tez mi sie wydaje ze 20 tysiecy to nie duzo a cena 4 tys tez chyba ok dla olyjedi 5 tys nowy w olympus store
Ze mna nie porozmawiasz o cenie E5 bo jakby to tak delikatnie powiedziec, jestem dosyc sceptycznie nastawiony do tej puszki.
Jesli masz chec, kase i nie dysponujesz e3/e30 z rozbudowana szklarnia to mysle, ze wybor tej puszki zaspokoi Twoje potrzeby fotograficzne na dlugi czas :)
pozdro
molek25pll
26.12.12, 21:36
mialem dylemat ostatnio co kupic e5 czy d7000, wybor padl na ten drugi ale fotki z niego marne, chyba ze to moj egzeplarz trafniety ale z d5100 czy e30 duzo fajniejsze fotki mialem, dlatego mysle ze z e5 tezbede zadowolony ;)
Za 4 tys można wybierać i przebierać w aparatach. Różnych producentów.
Link do aukcji z E-5 która poszła za 3k pln pokazuje na ile rynek wycenia ten aparat.
PS.
cen z OJ chyba nie wolno podawać na ogólnym forum ?
a cena 4 tys tez chyba ok dla olyjedi 5 tys nowy w olympus store
A skad wiesz o cenach czegos w olyjedi? to tam cos sprzedaja?
Druga sprawa to marka aparatu i jakosc fotek.Jesli tym sie kierujesz to tego kroliczka nie dogonisz.Jeszcze masz drugiego kroliczka w optyce,ten jednak nie ucieka tak szybko ale sie ceni.Bedziesz miec dylemat,bo cos ucieklo,cos za wysoko a umiejetnosci te same.
mialem dylemat ostatnio co kupic e5 czy d7000, wybor padl na ten drugi ale fotki z niego marne, chyba ze to moj egzeplarz trafniety ale z d5100 czy e30 duzo fajniejsze fotki mialem, dlatego mysle ze z e5 tezbede zadowolony ;)
Rozumiem że to żart jest ?
Możesz rozwinąć co rozumiesz pod pojęciem "fajniejszych fotek" ?
Wiesz... tak o to pytam bo zawsze mi wpajano że to człowiek decyduje czy "fotka" będzie "fajna" ;-)
no przecież się mówi "zobacz jakie ładne ten aparat zdjęcia robi" Jaack - no co ty ? - nie wiesz o tym ?, że aparat zdjęcia robi - reklam nie oglądasz ?
molek25pll
26.12.12, 21:49
oops z tym OJ to wuj google mi powiedzial ;) nie wiedzialem ze to tajemnica skoro to wygoglowalem. Jestem fotoamatorem, ale z lustrznka jestem od 10 lat i jakos nie widze dla mnie innej opcji a jesli chodzi o jakosc d7000 to sa dziwne jakos malo ostre ale moze to ja sie nim za malo bawilem zeby go poznac.
Jestem fotoamatorem, ale z lustrznka jestem od 10 lat i jakos nie widze dla mnie innej opcji a jesli chodzi o jakosc d7000 to sa dziwne jakos malo ostre
No to rozwin temata,pokaz wgladowki,ja ide kawe parzyc.
Oj bedzie ciekawie.
No to rozwin temata,pokaz wgladowki,ja ide kawe parzyc.
Oj bedzie ciekawie.
Ja też poproszę... i dużo mleka ;-)
oops z tym OJ to wuj google mi powiedzial ;) nie wiedzialem ze to tajemnica skoro to wygoglowalem. Jestem fotoamatorem, ale z lustrznka jestem od 10 lat i jakos nie widze dla mnie innej opcji a jesli chodzi o jakosc d7000 to sa dziwne jakos malo ostre ale moze to ja sie nim za malo bawilem zeby go poznac.
Jeden z moich aparatow to D7000;
Popatrz, czy sie nadaje:
https://galeria.olympusclub.pl/displayimage.php?album=4884&pos=13
pozdro
molek25pll
26.12.12, 22:01
nie ma co pokazywac ;), opcji ni ma innej bo tak mi sie lapy trzesa ze robiac zdjecia malpka nawet ze stabilizacja to jest cienko
---------- Post dodany o 21:01 ---------- Poprzedni post był o 20:59 ----------
nyny, piekne te ptaszki, ale szklo pewnie nie kitowe, a tak z ciekawosci obrabiales to jeszcze czyms?
Chcesz kupować e5 i używać ze szkłem kitowym? :roll:
molek25pll
26.12.12, 22:10
jak dobra cene wytarguje t z 12-60 swd jak nie to chwilke pomecze sie z kitem pozniej uzbieram na dobre szszklo
Dam CI dobrą radę, kup OM-D i na pewno nie będziesz żałował tej decyzji. :)
nie ma co pokazywac ;), opcji ni ma innej bo tak mi sie lapy trzesa ze robiac zdjecia malpka nawet ze stabilizacja to jest cienko
nyny, piekne te ptaszki, ale szklo pewnie nie kitowe, a tak z ciekawosci obrabiales to jeszcze czyms?
Mirek... jak będziesz szedł z tą kawusia, weź proszę kity...
Trza by tu pokazać co kitem można zrobić ;-)
PS.
na trzęsące się łapki jest dobra setka wódki, albo trening strzelecki ;-)
Chcesz kupować e5 i używać ze szkłem kitowym? :roll:
Wiesz,Mozna i z kitami,w sumie to nie sa one takie zle.Tylko Tak po prawdzie to taki merc z silnikiem od malucha.Tez mozna jezdzic(a i samemu naprawic)
Ps.Foce tylko kitami,ten dluzszy to nawet ten gorszy.
Wiesz,Mozna i z kitami,w sumie to nie sa one takie zle.Tylko Tak po prawdzie to taki merc z silnikiem od malucha.Tez mozna jezdzic(a i samemu naprawic)
Ps.Foce tylko kitami,ten dluzszy to nawet ten gorszy.
No Mirku, masz rację, chodzi mi tylko o aspekt ekonomiczny, że nie ma sensu kupować E5 dla focenia kitami.
No Mirku, masz rację, chodzi mi tylko o aspekt ekonomiczny, że nie ma sensu kupować E5 dla focenia kitami.
Tak,tylko te hobby to zadnego aspektu ekonomicznego nie ma.
Co to za ekonomia jak musisz caly czas wkladac,inwestowac.
a za sukcesy to tylko zona czasem pochwali i TWA na forum-jak sie ma internet.
molek25pll
26.12.12, 22:49
Dziekuje Wam za wyczerpujace wypowiedzi ;) zycze Wam wielu sukcesow w nadchodzacym nowym roku ;))))
Ta...
Żona pochwali dopóki rachunku za aparat nie zobaczy;-)
Zona jest do wyzszych celow a nie do ogladania rachunkow.To Ty masz jej rachunki ogladac i podziwiac a nie ona Twoje.Czyba zes to Ty zona.:mrgreen::-P