Zobacz pełną wersję : Maja
Witam
proszę o ocenę zdjęć
pozdrawiam
7715577156
Witam
proszę o ocenę zdjęć
pozdrawiam
7715577156
Witaj,
muszę przyznać, że według mnie nie są to dobre zdjęcia. Nawet w albumie rodzinnym nie prezentowały by się specjalnie korzystnie. Są raczej dziwne niż zabawne.
Podstawowe mankamenty według mnie to ujęcie i nieopanowane światło, powodujące brzydki przepał na granicy czoła i włosów. Kadr ciasny [Majka się w nim "dusi"], cięcia nieuzasadnione, perspektywa powoduje dziwną deformację, jakby dziewczynka nie miała szyi, za to miała garb :( Zdjęcie pozowane, kiedy dziecię patrzy w obiektyw, z reguły skutkuje nienaturalną mimiką, odbierającą dziecku naturalny wdzięk. Chyba lepiej było by podglądać dziewczynkę przy zabawie i chwytać ciekawe sytuacje niż portretować w ten sposób.
Naturalnie to mój osobisty pogląd. Maja jest żywiutka i wesoła, mam nadzieję, że za moment pokażesz to w całej okazałości :)
trudno oceniać te zdjęcia - kadry takie sobie - szczególnie że uwypuklają lekką nadwagę dziewczynki (z naciskiem na cz-b).... jednak Maja fajnie "pracuje" mimiką i pewnie jest wdzięcznym obiektem do uwieczniania : )
dzięki wielkie za ocenę postaram się poprawić i pokazać inne ujęcia
pozdrawiam
wojtek1234
25.12.12, 23:23
Mnie nie jest trudno ocenić. Oprócz mankamentów natury technicznej szwankuje niemalże wszystko. Dobra fotografia dziecka nie jest łatwa. Może lepiej poczekać, poćwiczyć, pooglądać ? Mam nadzieję zobaczyć Maję w innej postaci. Pozdrawiam :)
Popracuj nad kadrem, świadomie rób zdjęcia, zaplanuj sobie kadr i dąż do osiągnięcia celu...
BTW. A "nadwagę" dziecka zostawcie w spokoju...:wink: