Zobacz pełną wersję : Polityka kulturalna
Czyli - tyle, ile można wycisnąć z kompaktu...
Maleńczuk
Trochę tczewskiego metalu
Świetny koncert Waglewskiego
Maleńczuk - ok
Metal - taki sobie
Waglewski - bardzo fajne ujęcia! Zdecydowanie najbardziej mi się podobają :-) Masz jeszcze jakieś?
Z VooVoo coś bym pewnie znalazła, nie miałam dotąd gdzie wstawiać koncertowych bo jakoś mało ludzi interesują ;) Dlatego założyłam ten wątek aby dać upust. Będę tu wrzucać.
Dzięki za dobre słowo.
Aga, zdjecia sa BARDZO DOBRE majac na uwadze SP-500, akurat sam robiem tym aparatem Malenczuka i badz pewna ze nie chcialabys ogladac tych zdjec. NA 100 prob w miare wyszlo 1!!. Choc widze ze wiecej swiatla mialas ale mimo wszystko SWIETNA ROBOTA, osobiscie jestem pelen uznania.
Pozdrawiam
PS. stalas w tlumie?
Stałam w tłumie ale z przodu. Wszelkie próby z dalszych miejsc - porażka (w ten sposób zmarnowałam fajne zdjęcia Heya).
Migawki z koncertu francuskiego hardcore punka Exit Wounds. Zdjęcia niechlujne ale jaka muzyka, takie zdjęcia. No i nie umiem robić z lampą a tu byłam zmuszona. jak lampa w kompakcie - wiecie.
Oj, nie wyszlo najlepiej ;) Strasznie ciemno, jakby mdlo. Troche mozna poprawic przy obrobce B&W, ale z tymi czarnymi dziurami to bedzie ciezko...
Pzdr
No wiem, że nie wyszło, w sumie pewnie powinnam sobie odpuścić te zdjęcia ale... taki był fajny koncert. Myślałam że uda mi się choć trochę atmosfery przemycić.
Na swoje usprawiedliwienie powiem, ze oświetlenie całego koncertu to były... dwie lampki biurkowe i światło padające z sąsiedniego pomieszczenia :lol: totalny garaż, i tak dziwię się że cokolwiek wyszło, bo robiłam zupełnie w ciemno (wizjer i wyświetlacz - czarny) :D
Jak punk to punk :lol:
Foty spox, napewno lepsze niz z trzystatrzydziestki :-)
Rafał Czarny
13.08.07, 08:35
IMHO foty mają za mały kontrast. Co Ty robiłaś na tym koncercie?
Na koncercie po prostu byłam :D
Jeśli zaś chodzi o kontrast - nie wiem na ile dałoby radę powyciągać kontrasty w tle - całe światło od lampy poszło na pierwszy plan, w tle ciemność pozostała. Pewnie dochodzi nieumiejętność obróbki... Ciekawam ile fachowiec potrafiłby wicisnąć z tych rawów.
Dzięki za odzew :)
Kobiety. I faceci. Ale ogólnie - Kobiety :D
Odświeżam zakurzony wątek. Tą razem nie koncert jeno wystawa. "Bajkowy świat" czyli lalki z gdańskiego Teatru Miniatura. Fajoskie lalki...
1. Abrakadabra, czarci ząb
2. Parówkowym skrytożercom mówimy NIe
3. Przedłużające się oczekiwanie
Ale sypiesz serie. Panowie z irokezami wyglądają dosyć...no tak rozrywkowo. Pewnie bałbym się tam wyciągać aparat.
pozdrawiam ;)
ja z lustrem w pogo to bym nie wchodził ;)
ja z lustrem w pogo to bym nie wchodził ;)
moja pięcsetdziesiatka przeżyła już drugie juwenalia i ciężkie pogo:)
skutek:
zgubiona osłona do kita - ave fotomic :D
ryska na wyświetlaczu, bo schowałem okulary do torby.
Świetne zdjęcia!
kwestia jakie pogowicho :)
na HC / PUNK to raczej bardziej hardcore'owo niż na juwenaliach.
kiedyś byłem na koncercie Apatii to ze dwa dni się z trudem ruszałem.
oj nie brał bym tam nawet E trójki :D
ale mju 770 - już bym pewnie wziął :)
i na pewno zgubił bym aparat gdzieś po pijaku
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
lalki trzy - najlepsze ze seryi :)
fajny kadr - w dwójce nie wiem co jest na obrazku
w jedynce tło - ściana okna mi nie pasuje
a trójka taka mocno przemyślana !
kwestia jakie pogowicho :)
na HC / PUNK to raczej bardziej hardcore'owo niż na juwenaliach.
kiedyś byłem na koncercie Apatii to ze dwa dni się z trudem ruszałem.
oj nie brał bym tam nawet E trójki :D
ale mju 770 - już bym pewnie wziął :)
i na pewno zgubił bym aparat gdzieś po pijaku
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
lalki trzy - najlepsze ze seryi :)
fajny kadr - w dwójce nie wiem co jest na obrazku
w jedynce tło - ściana okna mi nie pasuje
a trójka taka mocno przemyślana !
lalki3 z daleka już rzucają sie w oczy:]
Dobas tak czy siak, olek wymiata- bez czyszczałki mialbym zakurzoną matryce...
Nawiązując do poga, o którym piszecie, muszę dodać, że nie stałam w centrum, nie wirowałam z tłumem, ale nawet gdyby... to powiem Wam, że kobieta ma na takich imprezach dużo łatwiej jeśli chodzi o ochronę sprzętu. Łatwo wcisnąć go między pierwsi, ma wówczas miękko i nie jest narażony na obicia. :D
Łatwo wcisnąć go między pierwsi, ma wówczas miękko i nie jest narażony na obicia. :D
A tego siegajacego po aparat to z dwoch §§ mozna -kradziejstwo i molestowanie:grin::grin:
Bardzo mi miło, że do mego miasta zawitały tak zacne osoby.
Dwa Fisze i dwie Vavamuffiny proszę!
drugie waglewskiego - I like it:)
wujek.samo.h
21.06.08, 15:41
2 Fisza, i 1 Vava - czuć klimacik koncertu.
A tego siegajacego po aparat to z dwoch §§ mozna -kradziejstwo i molestowanie:grin::grin:
ale za to mozna latwiej nawiazac kontakt (nie tylko wzrokowy) :-P
"o! a co tam masz? oooo! jakie fajne....aparat..." :mrgreen:
pierwsza Vava-jest moc. druga bym rozjasnil nawet kosztem wiekszego wypalenia-w koncu to koncert :) swiatlo swiec.
Vavie zrobiłam sporo zdjęć i jakoś tak... większość statycznie wyszła. Mimo w miarę jakości technicznej brak im tego, co u Vavy najważniejsze - pałera. Te z pałerem w większości poruszone (ciemno dość było a światła w publikę).
Rafał Czarny
21.06.08, 16:10
Ma zaczesany włos, pokaźną brew
Kotwice na ramieniu latem morskich mew.
Witam,
co do pstryków podczas pogo i jednoczesnej ochrony sprzętu to niezły patent obmyśliłaś Agapiet. Rzeczywiście kobiety mają się super... :) Sposób sprawdza się w przypadku niewielkich aparatów no ale żeby taką lustrzankę tam ukryć to jednak trzeba mieć gdzie a niewiele kobiet dysponuje okazałym "barem mlecznym" niczym Samantha Fox :)
Wrzuciłem raz dwa trzy fotki - poor quality robione podczas koncertu w Wodzisławiu Śl., wrażenia z koncertu bardzo pozytywne jednak z wypstrykanego materiału - bez komentarza :)
sorki że się wrąbałem do tego postu ale dopiero po fakcie zauważyłem do jakiego działu on należy ... wpadłem tu prosto z menu forum "Ostatnie posty" i wziąłem temat "Polityka kulturalna" jako luźną pogadankę klubowo - koncertową ... niekoniecznie nastawioną na ocenę zdjęć ... ;)
pozdr
Rafał Czarny
21.06.08, 16:59
Luzik. Aga ma wielkie serce w kształtnej piersi (jak mawiał pewien klasyk) więc Ci to wybaczy pewnikiem.
Kilka migawek z koncertu Armii. Od lat smakują tak samo, a może... lepiej?
Witam!
To jakiś świeży koncert był i blisko Trójmiasta? Szkoda, że nie wiedziałem...
Foty 2 i 3 suuuper, choć troszkę szkoda uciętej gitary, ale i tak rewelka jak dla mnie.
Pozdrawiam
Seba, to wczoraj (piątek) na przymorskiej plaży w ramach Fląder Festiwalu.
Dziś gra m.in. Apteka.
Dobre są te foty z koncertu.
Njalepsze dwie ostatnie.
Piotr Grześ
26.07.08, 20:32
Fotki koncertowe pierwsza klasa.
Dzięki za info, właśnie znalazłem w necie... Apteka... no niby mam nie daleko... Tak off-topic, to fajne nazwy zespołów, Chlupot mózgu i Kawałek kulki... Ło matko...
Widzisz, zgadalibyśmy się wcześniej... Wypatrywałam ludzi z Olkami. Bezskutecznie... :(
I dzięki wszystkim za miłe recenzje.
dlaczego mi to robisz...? i to jeszcze armie.... no jak mozesz.. teraz to sie dopiero stesknilem... echhhhh. smakuja tak samo :) jedna z bardzo niewielu kapel, ktore potrafia zrobic album z koncertu na zywo, ktory nie ustepuje jakoscia tym ze studia. no moze maciek mu sie troche bardziej rozwinal (miesien piwny), ale czas robi swoje :) dziekuje za armie bardzo goraco :) (a z zazdrosci zielony teraz jestem)
K@czy, pisaliśmy kiedyś o Kaziku, pamiętam, że miałeś jakieś obiekcje co do jego obecnych dokonań ale przyznać mu trzeba, że na koncertach daje z siebie maksimum jak mało kto. 3 godziny to norma. :)
Wczoraj byłam na Cool Kids Of Death. Liczyłam na super zddjęcia, bo dynamiczni są i z jajami. A na scenie ciemno, większośc świateł od tyłu, kiszka jednym słowem. Zależy mi na zasileniu tego wątku, więc wykrzesałam te 3 miernoty spośród 157 zrobionych... :roll:
P.S. Na zdjęciach sam wokalista, bo reszta zbyt statyczna była i nieciekawie wyszło.
Rafał Czarny
24.08.08, 21:12
Jedyneczka czujna...
Ponieważ mam za sobą teatralny weekend (tczewska coroczna impreza Zdarzenia 2008 ) czuję się w obowiązku wrzucić małe conieco.
Na początek dwa wrzuty z monologu "Ocean", a następnie migawka z przedstawienia kaliningradzkiej grupy DEL.
Teatr Nowy z Kraka - "Griga" i dwie migawki z "Opowiadań Petra Zelenki". Ale byli fajni...
wujek.samo.h
9.09.08, 12:43
Teatr to trudne miejsce do fotografowania, ale za to efekty mogą być bardzo dobre - tak też jest i tu. Mój faworyt - spektakl "ocean" - pani w podartych rajstopach:)
Jesienna zmienność nastrojów mnie dopadła, więc trochę surrealistyczny mix zapodam z dzisiejszego wieczoru :)
Orkiestra Kameralna Akademii Muzycznej im. St. Moniuszki z Gdańska
A następnie moje kochane Farben Lehre (bo jak wiemy "Wszystko to jeden fajans, ja wybrałem garaż") :)
Wiolonczelistka fajna, mogloby być więcej pudła.:grin:
Dziś na zmianę nastroju - Czerwony Tulipan. Na razie dwie foty, postaram się wrzucić coś jeszcze (pewna pani na to zasługuje :))
Smerf Maruda
9.12.08, 08:41
Tulip3 - klasycznie, tak się właśnie fotografuje takie sceny, tulip1 udany byłby bardziej, gdyby nie mikrofon na pani twarzy. Ładne oświetlenie było na koncercie, dobrze zdjęcia wychodzą.
Mam małą zaległość - koncert Kultu. Kocham Kazika.
Zazdraszczam bytności na koncercie, Kaziu jest the best!
Fajne fotki Aga :) Widzę, ze udało Ci sie podejść blisko sceny.
Koncertu tez zazdroszczę. Podoba mi sie sposób w jaki Kazik nabija się z głupoty i bufonady, a poza tym mają swietne aranżacje.
Rafał Czarny
8.08.09, 10:47
Lubię Kazika, ale chłop od wielu lat nie nagrał przyzwoitej muzy. Wypalił się. Niestety.
Ja mialem w pracy walniętego wszechpolaka i puszczałem mu "Cztery pokoje", strasznie sie wtedy pienił :mrgreen:
Niestety utwór nadal aktualny. :(
Gdy jakiś polityk zaczyna ględzić w sejmie to powinni mu to puszczać, albo w TV przed pokazywaniem "gadajacych głów" lub przed "Szkłem kontaktowym. :mrgreen:
Aga, sorki za offtopic, ale nie mogłem sie powstrzymać.
kowalikster
8.08.09, 12:19
kult2.jpg :lol: czadzik