PDA

Zobacz pełną wersję : Lactuca i zdjęcia

Lactuca
12.12.12, 14:02
Witam
Na początek 3 zdjęcia z jednej serii robione już jakiś czas temu.

763337633476335

Rysiek_O
12.12.12, 16:12
Witam
Na początek 3 zdjęcia z jednej serii robione już jakiś czas temu.

Witaj, wg mnie tym zdjęciom brakuje ostrości, wyostrzyłeś je po zmniejszeniu?

Tomasz_St
15.12.12, 13:32
Moim zdaniem światło na tych zdjęciach jest nieodpowiednie.
Zdjęcia robiłaś/łeś zapewne przy zastanym świetle. Moim zdaniem powinieneś użyć lampy błyskowej od tyłu, wtedy nie będziesz miał ty "kłaczków" w miąższu. Miąższ będzie jaśniejszy. Z drugim to samo. Masz w nich dobre kadry. Trzecie moim zdaniem nie pasuje do dwóch pierwszych.

Próbuj dalej i nie zniechęcaj się. :)

goldiesr
15.12.12, 13:55
jakieś takie... byle jakie. czekam na lepsze :)

Lactuca
17.12.12, 10:49
Dziękuję za ocenę. Rzeczywiście jakieś takie nieostre się wydają chociaż przy edycji wyglądało to lepiej. Z tego co pamiętam zdjęcia były robione pod światło lampki biurkowej, ale mogę się mylić bo to było dość dawno. Absolutnie nie zamierzam się zniechęcać, zamierzam za to pracować nad sobą :) Uczę się teraz w szkole policealnej na kierunku fotografia, więc mam już sporo więcej wiedzy niż miałam wtedy robiąc te zdjęcia. Na razie będę pokazywać starsze zdjęcia, później coraz nowsze.

Dzisiaj kilka pstryków z Irlandii robionych niecałe 3 lata temu.
476696 576697 676698 776699 876700 976701

Rysiek_O
17.12.12, 10:57
Witaj! Irlandzkie ciekawe. Mnie spodobała się szczególnie 5. A w 7 i 9 przydało by się wyprostowac kadry. Możeż to zrobic np w OV2.
Powodzenia!

Lactuca
21.12.12, 20:23
10 77000 11 77001 12 77002 13 77004
14 77005 15 77006

Roślinki, cztli temat w którym najlepiej się czuję i którego mam najwięcej

Mirek54
21.12.12, 22:01
O ziele ,hmmmm,poczekamy na wiecej,moze inne jakies.Na kwiatkach to ja nie bardzo tak.

Bodzip
21.12.12, 22:07
Zdjęcie nr 5 - ta powierzchnia w Irlandii pod światło - powiem że przyjemne :)

Tomasz_St
21.12.12, 22:14
4. i 5. mi nie pasują i nie będę się o nich wypowiadał.

6. ma potencjał i to spory. Fajnie byłoby, gdyby struktura cegieł w okół drzwi frontowych wyła zachowana (trochę więcej po lewej stronie). Cegły są cięte na krawędzi a (moim zdaniem) powinny być cięte troszkę przed. Nawet zbyt ciepła barwa temu zdjęciu nie odejmuje uroku.

7. Fajne. Moim zdaniem to zdjęcie jest "proste" i oddaje urok Irlandii w jakimś stopniu. Kto był ten wie. Rysiek_O spójrz na poziomy. Parapet pod oknem jest poziomy. Dlaczego więc sugerujesz wyprostowanie prostego zdjęcia? (po zdjęciu Molly Mallone w oknie poznałem, że to Irlandia).

8. Podoba mi się. Robiona na północnym-zachodzi wyspy?

9. Winieta przeszkadza w odbiorze tego zdjęcia.

Na makro się nie znam, to i wypowiadać się nie będę.

And.N
21.12.12, 22:15
Te z Irlandii podobają się, z kwiatków pierwsze czyli 10 zwróciło moją uwagę.
Ciekawym tych nowszych. Trzeba będzie pewnie trochę poczekać:)

PaniNikt
21.12.12, 22:35
Z kwiatków zwraca uwagę nr 10, ze względu na oryginalną formę roślinną i kolorystykę. 11, 13 i 15 nie oczarowują ciasnotą i pewną... hmm... pospolitością ujęcia. W 12 badyl w kadrze razi. Mam wrażenie, że wszystkim roślinkom trochę brakuje oddechu, tj. przestrzeni w kadrach i może pomysłu na wkomponowanie roślinki w tę przestrzeń.

Oczywiście to tylko mój ogląd. Ale widzę potencjał, więc nie zniechęcaj się. Pomocne może być oglądanie prac bardziej doświadczonych "kwiatkologów". Polecam np. aktualną wystawę :)

Mirek54
21.12.12, 22:55
7. Fajne. Moim zdaniem to zdjęcie jest "proste" i oddaje urok Irlandii w jakimś stopniu. Kto był ten wie. Rysiek_O spójrz na poziomy. Parapet pod oknem jest poziomy. Dlaczego więc sugerujesz wyprostowanie prostego zdjęcia? Niedawno mialem taki temat do dyskusji.To wlasnie takie ujecie okna jest typowm przykladem.Jeden mowi krzywo drugi prosto.a jak jest naprawde?.Mozna rzec -kazdy widzi.
Co powiecie na taki argument.Jesli juz stiomy przed oknem nie dokladnie pod katem prostym ,a raczej powiedzmy duzo nie pod katem prostym,to mur i to okno jest w perpektywie.Mz wystarczy jak pionowe linie beda pionowe a poziome niech sie ukladaja w forme trapezu z bocznym zbiegiem,juz nie wymagam,zeby on byl dokladnie w osi tego zbiegu(wtedy raczej drabina,albo wysoki statyw potrzebny).Tu mamy sytuacje odwrotna.Mz Diabel Ryska-o jest tu starszy i chodzilo jemu wlasnie o pionowe linie.
Ale warto przegadac temat.

Rysiek_O
21.12.12, 23:03
Wywołano mnie do głosu więc jestem :-) Mirek już opisał to co miałem na myśli... piony uciekły. Ja bym wyprostował, a dla innych to może jest kwestia nieistotną.

Tomasz_St
21.12.12, 23:09
Mirku54 co do przegadania tematu, to poczyniłem pewne przygotowania i zobacz sam:

https://forum.olympusclub.pl//brak.gif
źródło (http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/537560_141371842682700_1821022726_n.jpg)

Prosty na mój gust jest tylko parapet. Sądzę, że ulica schodziła z pagórka w prawo na wybrzeże. Zobaczcie na ułożenie "białego otynkowania".
Tylko parapet jest poziomy (nawet framuga okna jest krzywa), bo w domu trzyma się na nim różne rzeczy i fajnie byłoby gdyby się nie turlały do morza lub oceanu. :)

Rozumiecie teraz dlaczego uważam że zdjęcie jest proste? To dom jest zwyczajnie nachylony (krzywizną pagórka) i czy powinno się go w ym wypadku prostować?

Mirek54
21.12.12, 23:17
To i ja pozwole sobie na przedstawienie Czy tam byl z gorki czy pod,pojecia nie mam,Ale nie znam nikogo kto w oknie nie ma pionu(chodzi mi o wstawiajacych okna)
Moja wersja jest mi smaczniejsza w odbiorze77018

Rysiek_O
21.12.12, 23:18
Mirku54 co do przegadania tematu, to poczyniłem pewne przygotowania i zobacz sam:
Prosty na mój gust jest tylko parapet. Sądzę, że ulica schodziła z pagórka w prawo na wybrzeże. Zobaczcie na ułożenie "białego otynkowania".
Tylko parapet jest poziomy (nawet framuga okna jest krzywa), bo w domu trzyma się na nim różne rzeczy i fajnie byłoby gdyby się nie turlały do morza lub oceanu. :)

Rozumiecie teraz dlaczego uważam że zdjęcie jest proste? To dom jest zwyczajnie nachylony (krzywizną pagórka) i czy powinno się go w ym wypadku prostować?

No skoro okna nie maja bocznych krawędzi pionowych, to tak powinno zostać. Przecież fotografując Pizę nie będziemy "prostowali" tamtejszej słynnej wieży.

Tomasz_St
21.12.12, 23:24
Rysiek_O - właśnie o to mi chodziło. Krzywa wieża jest krzywa z założenia. W Irlandii domy są krzywe i "prostowanie" kadru wydaje mi się bezzasadne. Co innego na przykład na Mazowszu, gdzie Mazowsze w 90% swojego ukształtowania terenu jest płaskie.
Mirek54 - zobacz na dolną framugę okna... jest krzywa i zwęża się w prawo. Idę o zakład, że po prawej stronie jest zejście w dolinę / do zatoki.

Nie wszystko złoto co się świeci i nie każdy kadr walnięty w pionie jest krzywy. :D

Ps. Twój kadr z kolei leci w lewo według mnie. :) Co moim skromnym zdaniem udowadnia to, że jednak ja mam rację. :)

Ps2. Moim zdaniem nie ma tutaj kąt prostego (90 stopni). :)

Mirek54
21.12.12, 23:31
Nie przekonasz mnie,ze szyba w oknie z prostokata zmieniala sie w romb.No nie dam sie przekonac.Nie bylem tam,nie widzialem jak jest w naturze,jednak miliony podobnych fotek mialem przed oczami.Zawsze rama,w ktora oprawiona jest szyba,jest miernikiem do wyznaczania prostosci fotki,jak nie ma innych punktow .Tu rama szyby jest trapezem z lekkim zbiegiem z prawej strony.
Zostaje okopany w okopie.

Edit.Tak mocno przerysowane i pokazane to o czym pisze.77020

Bodzip
21.12.12, 23:39
Można tak

77019

Wszystko proste, ale mi się nie podoba. Mirkowe lepsiejsze :D

alnico
21.12.12, 23:47
Wszystko proste, ale mi się nie podoba. Mirkowe lepsiejsze :D

Też jestem tego zdania, że Mirkowe jest zdecydowanie najlepsze.

Tomasz_St
21.12.12, 23:48
Mirek54.. nie będę (jako szklarz) Ciebie przekonywał. :)
W zleceniach szklarskich (obecnie) musisz podać każdy wymiar boku w milimetrach... i zaznaczyć jeden kąt prosty.

Jako zadanie z matematyki wymierz boki dolnej szyby w oknie i zaznacz jeden kąt prosty (na oko widzę, że nie ma żadnego ale powodzenia). :D

Też jestem tego zdania, że Mirkowe jest zdecydowanie najlepsze.
Czy najlepsze... pytanie brzmi czy zgodne z rzeczywistością?
W komputerze możemy wszystko wyprostować (nawet krzywą wieżę w Pizie)... tylko czy będzie to słuszne?

To tak jak z balansem bieli. Idąc ulicą gdzie świecą pomarańczowe latarnie na śnieg... Czy powinniśmy korygować balans bieli czy może powinniśmy zostawić tak jak widzi nasze (ludzkie) oko?

alnico
21.12.12, 23:54
Czy najlepsze... pytanie brzmi czy zgodne z rzeczywistością?
W komputerze możemy wszystko wyprostować (nawet krzywą wieżę w Pizie)... tylko czy będzie to słuszne?

Ja tu patrzę pod kątem estetyki zdjęcia i to dla mnie wygląda najlepiej i tak też bym to przedstawił. Takie jest moje zdanie, możesz mieć oczywiście inne.

Lactuca
21.12.12, 23:55
O ziele ,hmmmm,poczekamy na wiecej,moze inne jakies.Na kwiatkach to ja nie bardzo tak.

Mirku, urzekła mnie twoja irionia tutaj :)

Ciekawym tych nowszych. Trzeba będzie pewnie trochę poczekać:)

Na kwiatki na pewno :) Aż do przebiśniegów..

Z kwiatków zwraca uwagę nr 10, ze względu na oryginalną formę roślinną i kolorystykę. 11, 13 i 15 nie oczarowują ciasnotą i pewną... hmm... pospolitością ujęcia. W 12 badyl w kadrze razi. Mam wrażenie, że wszystkim roślinkom trochę brakuje oddechu, tj. przestrzeni w kadrach i może pomysłu na wkomponowanie roślinki w tę przestrzeń.

Oczywiście to tylko mój ogląd. Ale widzę potencjał, więc nie zniechęcaj się. Pomocne może być oglądanie prac bardziej doświadczonych "kwiatkologów". Polecam np. aktualną wystawę :)

tzn że muszę poćwiczyć kadrowanie i aparatem i w programach :) Co do 12 to jest niestety jedyne ujęcie tego dzikiego storczyka, gdzieś kiedyś chyba po powrocie z lasu, więc i zmęczenie było i braka czasu, ale bardzo żałuję że nie mam więcej. Absolutnie nie zamierzam się zniechęcać, wręcz przeciwnie jestem nastawiona na konstruktywną krytykę :) Jestem też na 1 semestrze fotografii więc uczę się też pod okiem osób dosyć obytych w fachu :)

Dyskusja odnośnie prostowania jest bardzo pouczająca, ale nadal nie wiem które ze zdjęć jest dla mnie najlepsze w odbiorze.

Mirek54
21.12.12, 23:55
Kurde.Toz pisalem,ze tam nie bylem.Napisalem,ze moje wydaje mi sie najsmaczniejsze.czyt.przyjemne w odbiorze.Nigdzie nie napisalem,ze prawidlowe.Tu mowimy o estetyce teraz a nie o fotce z miejsca zbrodni czy innej jakies sprawy,gdzie wymiary,katy nalezy zachowac.
No ale dobra-masz racje ma byc tak jak mowisz.Po co ja nieszczesny zaczynalem temat.

Tomasz_St
21.12.12, 23:56
Tylko czy estetyka zdjęcia powinna być głównym motywem przewodnim?
Moim zdaniem - każde zdjęcie jest z miejsca zbrodni i tak powinniśmy je traktować. Pod każdym względem.

Widzisz obrazek i możesz jedynie domyślać się co jest poza kadrem. Ale czy powinieneś korygować to co widzisz i fotografujesz w rzeczywistości? Moim zdaniem nie.

Pytanie co tutaj jest nie tak?

źródło (http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/156104_141384489348102_2085980858_n.jpg)

Mirek54
21.12.12, 23:58

Jednym z motywow glownych.Procz zdjec dla sadu,policji i medycyny.W calej reszcie napewno tak.

alnico
21.12.12, 23:59

Dla mnie tak, a co dla Ciebie?

Lactuca
22.12.12, 00:03
Panowie nie kłócić się, proszę! Tak naprawdę każdy z was ma rację, jeden z moich nauczycieli powiedział mi coś mądrego: "Należy trzymać się zasad i kanonów! A teraz zapomnijcie co powiedziałem. Zasady są po to żeby je łamać, ale należy łamać je z głową, tak aby zdjęcie kanony łamiące można było obronić argumentując, bądź aby zdjęcie broniło się samo" - ja nie mam nic na swoją obronę więc w tym momencie powinnam trzymać się zasad.

alnico
22.12.12, 00:08
OK! kończę temat estetyki, każdy oczywiście ma prawo przedstawiać świat jak mu się podoba.

Tomasz_St
22.12.12, 00:10
a nie mam nic na swoją obronę więc w tym momencie powinnam trzymać się zasad.
Uświadom mnie - zdjęcia z Irlandii - pagórek schodzi w dół w prawą stronę...?

Mirek54 - masz wspaniałą wiedzę w dziedzinie fotografii... i nie piszę tego z przekorą, szyderczym uśmiechem itp. Z wielką chęcią przedyskutuję ten i inne tematy fotografii w rzeczywistości. :)

Mirek54
22.12.12, 00:19
Pytanie co tutaj jest nie tak?

1.Nie tak,bo to autorski watek i dyskutujemy w oparciu o fotki autora.
2.Nie tak.fotka nieostra,poruszona,krzywa,,praktycznie do niczego.
3.Chyba sie powtorze.Pstryk od fotografi rozni sie tym co orf od gotowego jpg.Rozni sie to tak jak kobieta ,ktora wstanie po nieprzespanej nocy(ORF) i jak ja zobaczysz jak trzasnie dzwiami od klatki na zewnatrz(Gotowy.jpg)
Teraz sobie odpowiedz o estetyce o kadrze,rzeczywistosci i jej naginaniu.Nie ma fotografii bez retuszu,a kazda ingerencja w plik,czy z Twoja wiedza czy bez niej to naginanie tej rzeczywistosci.

Lactuca
22.12.12, 00:34
Uświadom mnie - zdjęcia z Irlandii - pagórek schodzi w dół w prawą stronę...?

Szczerze? Nie pamiętam zupełnie, równie dobrze to ja moglam być zachwiana. Jest to bardzo możliwe bo z tego co pamiętam to było okno przy jakimś porcie ale głowy nie dam

alnico
22.12.12, 00:51
Jeśli chodzi o kwiatki to dla mnie zbyt centralnie i w większości ciasno. Ale widzę, że kombinujesz a to dobrze, kombinuj dalej - na początek spróbuj znacznie szerszych kadrów, różnych ujęć, z różną głębią ostrości powycinaj z tego kilka mniejszych, porównaj (także ze zdjęciami innych autorów) i na pewno będzie lepiej. Jeżeli masz lampę błyskową sróbuj także z nią i dyfuzorem.

diabolique
22.12.12, 09:57
Moim zdaniem dyskusja o krzywiźnie okna jest bezprzedmiotowa. Nie było pagórka, nie było przekrzywionego aparatu. Zdjęcie jest przekoszone, czyli zrobione nieco z boku a nie na wprost. Czyli tak jak to Mirek pokazał tutaj.

77020

Tego się nie da wyprostować nie zakrzywiając rzeczywistości :)

irek50
22.12.12, 10:24
To i ja pozwole sobie na przedstawienie Czy tam byl z gorki czy pod,pojecia nie mam,Ale nie znam nikogo kto w oknie nie ma pionu(chodzi mi o wstawiajacych okna)
Moja wersja jest mi smaczniejsza w odbiorze77018
-----
Całkowicie popieram argumentację Mirka... Jeśli chcemy pokazać "krzywy dom", to na zdjęciu należy także pokazać otoczenie... Inaczej mamy błąd techniczny i żadne dorabianie filozofii tego faktu nie zmieni...

Tomasz_St
22.12.12, 12:02
Irku to nie jest dorabianie filozofii. Natomiast bardzo słuszna jest Twoja uwaga o punkcie odniesienia krzywego domu do otoczenia.

irek50
22.12.12, 12:18
Irku to nie jest dorabianie filozofii. Natomiast bardzo słuszna jest Twoja uwaga o punkcie odniesienia krzywego domu do otoczenia.
---
Z tą "filozofią" przesadziłem ... Po prostu zgadzam się Mirkiem i tymi co piszą, że na zdjęciu ważne jest to co widać ... Perspektywa liniowa to bardzo ważna sprawa (i niełatwa) kompozycyjnie... Czasem ważne są linie poziome , czasem pionowe, a gdy nie można łapać pionu to decyduje estetyka subiektywnie co prawdopodobnie miał na myśli Mirek --pozdrawiam

pers
22.12.12, 12:21
Bardzo ciekawa dyskusja ale jednego nie rozumiem. Tomasz_St - w Irlandii budowlańcy nie mają poziomic? Jak jest spadek terenu to wszystko leci w jedną strone? A myslałem, że tam pracuje sporo naszych rodaków i to głównie w budowlance ;-)

irek50
22.12.12, 12:28
Bardzo ciekawa dyskusja ale jednego nie rozumiem. Tomasz_St - w Irlandii budowlańcy nie mają poziomic? Jak jest spadek terenu to wszystko leci w jedną strone? A myslałem, że tam pracuje sporo naszych rodaków i to głównie w budowlance ;-)
----------
Ja zrozumiałem, że tam faktycznie są krzywe domy z powodu osunięcia terenu po wykonaniu roboty przez solidnych rodaków :)

Saboor
22.12.12, 14:16
----------
Ja zrozumiałem, że tam faktycznie są krzywe domy z powodu osunięcia terenu po wykonaniu roboty przez solidnych rodaków :)
Jest na to recepta: nie grzebać, iść i zrobić raz jeszcze. Jak się nie da, iść gdzie indziej i zrobić prosto.

Mr_Crowley
22.12.12, 23:01

czyli ze co? skrzywili?

Lactuca
2.01.13, 20:11
16 77845 17 77846 18 77847 19 77848 20 77849
21 77850 22 77851 23 77852

Dodaje kolejne zdjęcia, ślimak i biedronka są moimi ulubionymi

glee
2.01.13, 22:51
spory potencjał ma 20stka tyle że jest słabo wykadrowana - boli niestaranne ucięcie z lewej strony - kolorystycznie intrygująco. Najlepsze chyba 23 jednak zielony zafarb trochę razi po oczach.

Pozdrawiam

PaniNikt
2.01.13, 23:00
17 i 20 najczystsze w formie [zgadzam się z uwagą glee co do cięcia lewej strony]. Ogólnie prezentacja lepsza od pierwszych, bardziej przemyślane kadry, mniej przeszkadzajek, widać postęp :)
Ślimak zabawny, ale zdjęcie jest mało czytelne w pierwszej chwili i za dużo wydaje się niepotrzebnej prawej; biedronka fajna kolorystycznie, można by było zaczekać, aż trochę bardziej się pokaże? ;)

Johny_85
3.01.13, 20:12
16. zdecydowanie odbiega od reszty, wg. mnie nie powinno się znaleźć w tej "kolejce"

Lactuca
4.01.13, 16:33
Mam tej biedronki więcej, ale właśnie taka schowana wygląda najciekawiej, reszta tej biedronki była nijaka.
Co do 20 mnie też boli to przycięcie ale mam jedno jedyne zdjęcie, muszę poczekać aż znowu zakwitnie.
W 23 chyba za mocno podkręciłam kontrast, muszę jeszcze poćwiczyć te programy graficzne w wolnej chwili.
Johny co masz na myśli pisząc że nie powinno się znaleźć w tej kolejce??

yamada
4.01.13, 16:50
prócz 16 to reszta całkiem przyjemna w odbiorze. Widać spore postepy. Mi podchodzi najbardziej biedronka (22), kolory jakoś tak mi podeszły i kadr też.

glee
5.01.13, 14:22
pokusiłem się o drobną interpretacje na szybko.... i straciłem trochę z tych magicznych odcieni ale zrobiłem po mojemu : ]

miałem zagwostkę czy nie bardziej "zgasić" biały z liści ale z drugiej strony daje on równowagę w stosunku do tych ciemniejszych partii zdjęcia i ostatecznie kadr razi i zarazem nie razi - zresztą sam już nie wiem : )

źródło (http://imageshack.us/a/img715/491/p7041209.jpg)

Lactuca
8.01.13, 19:35
glee:

Moje kolory mi się bardziej podobają ale dobrze je przyciąłeś.

Kolejna wrzutka z koncertu w Płocku, kilka odratowanych po tym jak mój TŻ mi je skasował niechcący
784747847578476

Saboor
8.01.13, 19:57
18 77847

Niezła D**a :-D trochę prze kadrować i sam miodek.

Lactuca
10.01.13, 17:01
Dzisiaj pierwszy raz bawiłam się ustawieniami lightrooma, co o tym sądzicie??
27 78604 28 78605 29 78606 30 78607 31 78608

Lactuca
11.01.13, 15:48
Nikt nie zagląda ( pewnie wszyscy w pracy ) ale będę wrzucać :)
32 78648 33 78649 34 78650 35 78651

Parę kadrów z Irlandii i dalsza nauka lightrooma

eFiX
11.01.13, 16:19
32 i 35, z mocnym wskazaniem na 32 :)

Saboor
11.01.13, 16:21
32 i 35, z mocnym wskazaniem na 32 :)
32 tak. Okno na 31 do wyprostowania, toto co tam pływa na 34 od niebieszczyć i gra.

Lactuca
17.01.13, 14:37
Dzisiaj kilka zdjęć ze szkoły, eksperymenty ze światłem, pierwsze zajęcia w studio na których robiliśmy co chcemy :)

36 79076 37 79077 38 79078 39 79079 40 79080 41 79081
42 79082

glee
17.01.13, 14:46
czemu w oczach widać to co widać : ] ? bardzo dobre jest 39 ale wymaga postobróbki - miło się patrzy na tą modelkę : )

Lactuca
17.01.13, 14:50
To jest moja ulubiona lampa - ring flash odbija się w oczach własnie w taki sposób

Paawwko
17.01.13, 18:15
Cześć,
Przy portretach skoncentruj się na oczach.
A ponieważ są zwierciadłem duszy to powinny być ostre na zdjęciu.

Pozdrawiam.

robert1088
17.01.13, 19:50
32 telewizory - dobre foto .
41 mogłeś ciągnąć coś w tym klimacie .
Też uczę się LR :grin:

yamada
17.01.13, 20:59
32 fajne bardzo, 35 też mnie podeszło.

fura
18.01.13, 10:34
Jak dla mnie też 32 bardzo ciekawe. Skąd to zdjęcie? Jakaś Galeria Sztuki?

Lactuca
18.01.13, 12:18
32 telewizory - dobre foto .
41 mogłeś ciągnąć coś w tym klimacie .
Też uczę się LR :grin:

Co do 41 mam kilka innych ujęć z tymi rękawicami, może potem nad tym pogrzebie, co do LR,chodzę do szkoły foto i właśnie na zajęciach przerabiamy różne typy układu oświetlenia plus wolne eksperymenty, a LR mi się chyba najbardziej spodobał :) Aha i jestem kobietą ;p

Jak dla mnie też 32 bardzo ciekawe. Skąd to zdjęcie? Jakaś Galeria Sztuki?

Zdjęcie jest zrobione w Irlandii i prawdopodobnie jest to jakaś galeri sztuki, nie pamiętam dokładnie, zdjęcie jest robione przez szybe w tym budynku ;p

robert1088
18.01.13, 17:38
No tak przepraszam za gafę :)

bahtek83
18.01.13, 17:59
32... i 37- ciekawie z tylnym światłem, ring flash przy portretowkach, idealnie:cool:

Lactuca
21.01.13, 12:05
Dzisiaj tylko jedno, takie abstrakcje

43 79422

glee
21.01.13, 14:00
a wiesz że fajne : )

Mr_Crowley
26.01.13, 00:45
dobra, podoba mi sie, nie rozumiem tylko dlaczego miarka jest pusta:)

Pilek
26.01.13, 01:58
Dla mnie to 35 przykuła uwagę. A ring flash przy portretach mi jakoś nie leży oczy nie są naturalne. Ta ostatnia abstrakcja też interesująca.