Zobacz pełną wersję : PRZERÓBKA KARTY PAMIĘCI DO OLKA C4000Z ?
Witam od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem wyżej wymienionego Olka , nie posiadam jednak orginalnej 16mb karty pamięci i nie mogę robić zdjęć panoramicznych , słyszałem że ponoć jest możliwość "przerobienia"(?) karty aby aparat ją widział jako orginalną i pozwalał na robienie zdjęć panoramicznych
ps. to mój pierwszy aparat w życiu i z tego powodu proszę o wyrozumiałość :roll: :oops:
CZE! Są programy, które sklejają zdj. w panoramiczne obrazy. Poco się pakować w koszty zakupu oryg. kart Olympusa lub je na siłę przerabiać. A dodatkowo jak włączysz formatowanie karty z f. panoramy, to podobno ginie ta funkcja (tak wyczytałem na forum).
Pozdrawiam!
polecam odwiedzic nasza strone i dzial poard
...A dodatkowo jak włączysz formatowanie karty z f. panoramy, to podobno ginie ta funkcja...
Pod warunkiem ze wlozysz karte do czytnika zewnetrznego i sformatujesz ja pod windowsem. Wtedy faktycznie aparat moze miec z nia problemy.
Mam zapytanie: po ile można kupić kartę SM 128 MB u TIPA do oklka C-4000?
dzieki za odpowiedzi , ale jednak bardziej z ciekawości chodzi mi o odp. przygotowanie karty pamięci