Zobacz pełną wersję : panorama tatr
widok z krzyznego na doline 5 stawow
Kurcze, ale się rozmażyłem. byłem na Krzyżnym z moja żoną latem 1999 roku. Pamiętam, że nocowaliśmy w dolinie pięciu stawów. fajna panoramka.
Fajne. Kurde muszę się tam wybrać! W tym roku szedłem na Granaty ale pod samym szczytem zaczął padać deszcz i grad (szła burza od Czerwonych) i się nie udało wejść :?
Nie wiedziałem, że z Krzyżnego jest taki widoczek. Którędy wchodziliście?
właśnie, którędy wchodziliście? My szliśmy żółtym szlakiem od murowańca.
pozdr.
właśnie, którędy wchodziliście? My szliśmy żółtym szlakiem od murowańca.
pozdr.
No i jak? Przyjemnie się idzie tamtędy tzn. czy mozna się zmęczyć?
nie polecam, widoki pewnie dużo gorsze niż od strony granatów, bo bardzo długo sie idzie lasem, potem widok na tatry wysokie przesłania góra, której nazwy nie pamiętam i ogólnie droga się strasznie dłuży. potem żałowaliśmy, że wybraliśmy ta trasę. za to zejście do doliny 5 stawów jest ekstra. krótko, stormo ale widoki piękne. tyle pamiętam bo to był 1999 rok. pamiętam jeszcze, że jak schodziliśmy to napotkaliśmy kozice ale miałem wtedy małpkę i niewiele widac na zdjęciu bo bez zooma. aha zmęczyc się można niemiłosiernie. powiem szczerze, że jak tam szliśmy to byłem sporo młodszy i czynnie uprawiałem sport a pamiętam, że ostro byłem zmęczony.
my tez szlismy zoltym ale doszlismy do zoltego od rowieni waksmudzkiej, podejscie pod kzyszne masakra, szczegolnie jak wali slonce i nie ma wiatru. dalej z krzyznego poszlismy w strone granatow. rowniez tam spotkalismy stado kozic ktore byly przyczyna malej lawinki kamiennej( ale niebezpiecznej) niestety sil brakowalo by robic wiele fotek, ale naprawde szlak Orlej jest godny polecenia i raczej na bardzo dobra pogode
dodaje kolejna panorame tatrazanska, tym razem Krzesanica (2112m)
Fajne te panoramki, szkoda tylko ze takie małe.