Zobacz pełną wersję : Temat
luke_skajlokier
2.11.12, 12:25
Wpisz znaki
Jak to tak?
Bez tematu, bez słowa? Nawet "pocałujcie mnie w ****"?
Po co tu wkleiłeś te zdjęcia?
luke_skajlokier
2.11.12, 14:51
Po takim tekście rzeczywiście chyba pomyłka.
Wpisz znaki
Po co tu wkleiłeś te zdjęcia?
no jak to po co? żeby wpisać znaki
ode mnie taki zestaw:
? ... 8 - ] ... ? ... : - ) ... ? ... 8 - ) ... ? ... : - )
luke_skajlokier
2.11.12, 15:17
Zerknąłem na inne wątki i napiszę truizm jak w każdym podobnym:
Oto moje zdjęcia, proszę o ocenę, mam nadzieję że się spodobają, jestem początkujący.
Eeeeee tam - ja napisałem tak
Witam
Jako mały dzieciak i chłopak zajmowałem się fotografią ale od 20'stu lat robiłem to już tylko okazjonalnie aż w lipcu zakupiłem sobie Olka PEN'a E-PL2 i coś mnie naszło na coś.........chyba na coś więcej :). Tak więc co nieco chciałbym Wam pokazać aby usłyszeć opinie i co można i należy poprawić. Za wszystkie uwagi będę bardzo i niezmiernie wdzięczny :)
Więc można trochę inaczej a tak sobie myślę, że chyba należy coś napisać, ponieważ nikt Cie nie zna, nikt nie wie o co Ci chodzi i co chcesz osiągnąć. Skoro zamieszczasz zdjęcia to raczej wypada napisać chociaż "Siema leszcze zaraz swoimi fotami mózgi Wam zakleszcze" :D
Oto moje zdjęcia, proszę o ocenę, mam nadzieję że się spodobają, jestem początkujący.
no i trzeba było choćby tak jak to tu napisałeś zacząć, a potem fotki wstawić i byłby git :) a tak to tylko helmuth (https://forum.olympusclub.pl/members/6333-helmuth)'a rozjuszyłeś i teraz będzie Ci się on po wszystkich wątkach śnił (w sumie to i tak masz szczęście że nie trafiło na Mirka54 (https://forum.olympusclub.pl/members/5301-Mirek54) )
Tyle żartów, a na poważnie, numeruj foty - to raz, napisz czym i od jak dawna focisz to dwa, wrzucaj dużo zdjęć - to trzy, i najważniejsze - poproś Mod'a żeby zmienił tytuł Twojego wątku na jakiś sensowny.
Witaj na Forum :)
Mi się ani podobają, ani nie nie podobają. Nick masz fajny - spróbuj zastosować tę poetykę w fotografii.
ode mnie taki zestaw:
? ... 8 - ] ... ? ... : - ) ... ? ... 8 - ) ... ? ... : - )Mógłbyś wywalić wszystkie po prawym znaku zapytania. MZ byłoby lepiej :mrgreen:
Oto moje zdjęcia, proszę o ocenę, mam nadzieję że się spodobają, jestem początkujący.No i tak trzeba było zacząć :-P
... helmuth'a rozjuszyłeś i teraz będzie Ci się on po wszystkich wątkach śnił ...Nie rób ze mnie Czarnego Luda albo innej Baby Jagi. W gruncie rzeczy- sympatyczny ze mnie gość :wink:
Co do zdjęć to nie potrafię nic mądrego powiedzieć. Obróbka, MZ je psuje .
Pierwsze, bez nieba - biała dziura
drugie, chmury wypalone - może filtr połówkowy, albo naświetlaj na światła (niebo chmurzaste) a potem gdzieś - w czymś, ciemne (dół) rozjaśnij...
I jak dzarro - masz nick fajny :grin:
Powitać, mi tam brak oklepanego wstępu nie przeszkadza.Co do fotek-
Przepalone niebo niestety, poza tym zbyt zimne wg mnie te fotki. Drugie jest całkiem sympatyczne, tylko z tym białym niebem traci, może wyciągnij je w obróbce trochę.
Rada na początek-numeruj fotki, wrzucaj zmniejszone a nie w miniaturkach i będzie git:)
Reed
luke_skajlokier
8.11.12, 13:23
Dziękuję za pierwsze komentarze. Niedługo postaram się wrzucić kolejne zdjęcia. Może one się spodobają.
luke_skajlokier
8.03.13, 11:59
No i kolejne zdjęcie.
82883
No i kolejne zdjęcie.
82883
Kadr bardzo standardowy i raczej taki do wrzutki na otomoto ale fajny ten dziadek, przejarałeś jednak koła i ścianę. Masz surowy plik do tego? Mam wrażenie że którys filtr w LR Ci go tak pojarał. Podgrzałes kolory i dołożyles winietę. Nie rób mu krzywdy:mrgreen:
Chyba próbowałeś obrabiać winieta + lekki żar - w sumie standardowy ciasny kadr - źle nie jest : )
Kadrowanie ok, ale koła przepalone.