PDA

Zobacz pełną wersję : Fotomini - kilka moich fotek

fotomini
19.10.12, 09:25
Na początku witam serdecznie i dziękuje, że zechciałeś tu zajrzeć :D

Kilka zdjęć z sesji "miedzianej".

Chciałem z góry podziękować konradkkk za pomoc i wsparcie :)

Sesja "Miedź"
Wizaż: Anna Kłos (http://www.maxmodels.pl/sizhiven.html)

apz
19.10.12, 09:33
Na początku witam serdecznie i dziękuje, że zechciałeś tu zajrzeć :D

Kilka zdjęć z sesji "miedzianej".

Chciałem z góry podziękować konradkkk za pomoc i wsparcie :)

Sesja "Miedź"
Wizaż: Anna Kłos (http://www.maxmodels.pl/sizhiven.html)

Ciekawe jak na początkującego. Nie nie nadaję się na doradce , co najwyżej na konsumenta. Podoba mi się. Obiecujący początek.

glee
19.10.12, 11:49
środkowe porażająco dobre! brawo : )

barmichal76
19.10.12, 11:53
nie moja bajka, ale środkowe rzeczywiście lepsze niż dobre

adambieg
19.10.12, 11:55
Środkowe zabójcze, bardzo, mi się podoba. Rozjaśnienie na nosie i czole trochę przeszkadza.

Jan_S
19.10.12, 12:03
nie mój klimat ale zdjęcia z gatunku tych które warto zobaczyć - choćby po to by poznać inny punkt widzenia i inne fotograficzne kierunki poszukiwań. Środkowe rzeczywiście wydaje się najlepsze ale w ogóle to bardzo mocne wejście - aż strach się bać co będzie dalej...

fotomini
19.10.12, 12:54
Środkowe zabójcze, bardzo, mi się podoba. Rozjaśnienie na nosie i czole trochę przeszkadza.

Wszystkim serdecznie dziękuje za wypowiedź.
Co do świateł na czole i nosie, to zostawiłem je w pewnym sensie celowo.
Wizażystka robiąc makijaż modelce prosiła, aby wskazywał na to, że jest świecący, a gdyby pozbyć się wszystkich "blików", zdjęcie zrobiłoby się matowe i nie do końca byłoby widać, czy to błoto na twarzy czy "miedź" :grin:

Ale oczywiście, rozumiem pogląd i w pewnym sensie go podzielam.

konradkkk
19.10.12, 17:06
w końcu na forum fotomini jesteś, apz jaki tam początkujący :D

be_rcik
19.10.12, 18:22
Bardzo ciekawe.
Moim zdaniem drugie rzeczywiście najciekawsze bo:
- najmniej kontrastów naświetlenia twarzy i odblasków
- modelka ma "mocne" oczy
- modelka ma "troszkę mniej mocne" :wink: usta, które skupiają wzrok na 1 i 3 (sorki jeśli kogoś uraziłem), a są pomijalne na 2.
Nie jestem mistrzem photoshopa, ale ktoś może spróbowałby pokombinować z 1 i 3 i odblaskami na twarzy. Jestem pewien że delikatnie je tonując można uzyskać naprawdę profesjonalne fotki.

Pozdrawiam

Janeczek
19.10.12, 18:32
Lubilbym drugie z wieksza iloscia przestrzeni w kadrze poziomym

pozdrowionka

waruga
19.10.12, 22:05
Druga fota cool :-)

LeonAmator
19.10.12, 22:21
Tak środkowa ma to coś ,miedź została złamana i to jest to.

yamada
19.10.12, 22:24
drugie bardzo mi się podoba, szczególnie oczy

aga_piet
19.10.12, 23:10
Drugie świetne również dlatego, że nie ma poprzyklejanych tych badziewiów z kiosku ;)

EDIT: ma ale ich nie widać ;)

fotomini
19.10.12, 23:30
Kwestia gusut :D

To na zakończenie tej sesji, jeszcze trzy (może już nie tak ciekawe, ale cóż...., dopełniają jakoś całość):

Jan_S
19.10.12, 23:33
Kwestia gusut :D

To na zakończenie tej sesji, jeszcze trzy (może już nie tak ciekawe, ale cóż...., dopełniają jakoś całość):
czemu uważasz że już nie tak ciekawe? jak dla mnie dwójka rulez. Ale oczywiście to nie moje klimaty :lol:

aga_piet
19.10.12, 23:50
czemu uważasz że już nie tak ciekawe? jak dla mnie dwójka rulez. Ale oczywiście to nie moje klimaty :lol:

Z tą spalona ręką? :shock:

Jan_S
20.10.12, 00:14
Z tą spalona ręką? :shock:
te malowanki to nie jest mój klimat, na spaloną rękę nawet nie zwróciłem uwagi, po prostu coś w pozie, w oczach mnie urzekło...

konradkkk
20.10.12, 16:19
bo podobno w oczach tkwi siła...

apz
20.10.12, 18:55
bo podobno w oczach tkwi siła...Coś w tym jest, może nie zawsze, może nie na pewno,ale... Innej wersji dwójki nie ma na Twojej karcie?

---------- Post dodany o 18:55 ---------- Poprzedni post był o 18:54 ----------

w końcu na forum fotomini jesteś, apz jaki tam początkujący :DPrzecież to z daleka widać , jaki z niego początkujący jest, ale na razie nie będziemy robić zadymy?!

fotomini
20.10.12, 19:38
Oj Panowie, marudzicie z tym kadrem...., ale dobra, niech będzie - kadr prosto z aparatu, bez cropowania (tylko mówię szczerze, nie chciało mi się drugi raz tego tak dokładnie obrabiać, więc zrobiłem to troszkę "po łebkach").

No i jako bonus trochę inne tak dla porównania.

P.S. - no przecież jestem początkujący (na tym forum) :D

witia
20.10.12, 20:01
To "ostatnie" jest świetne.
Pozdrawiam.

be_rcik
21.10.12, 20:28
Kurcze,
"tacy początkujący" frustrują tylko "rzeczywistych początkujących".
Idę się napić ....:-P

konradkkk
21.10.12, 20:29
be_rcik poczekaj na mnie :D

fotomini
24.10.12, 15:25
Dobra, trzeba by było coś wrzucić...

fotomini
25.10.12, 13:30
I co, aż tak źle?
Wiem, że nie jest to mistrzostwo świata, ale moglibyście napisać co jest nie tak.

Lolita
25.10.12, 13:34
I co, aż tak źle?
Wcale nie jest źle ;) Mnie się podoba.
Marudzenie zostawiam specom od portretów :-P

glee
25.10.12, 14:07
pomysł na ozdobienie twarzy modelki zaliczam na minus : ) mało kontrastowy a wręcz "świecący" efekt końcowy też : )

żeby nie było że jestem całkiem zawiedziony wrzutą to muszę przyznać że świetnie panujesz nad tym co chcesz osiągnąć - zdjęcia są spójne, dobrze obrobione w sensie technicznym i czuć że przedstawiłeś to dokładnie to co chciałeś : )

nevra
25.10.12, 14:09
Fajne te "początki". :) Miedziane po mojemu lepsze, zwłaszcza ostatnie. Ale z cekinowej serii też ostatnie mi się najbardziej widzi.

fotomini
25.10.12, 14:24
Miedziana na pewno lepsza - gównie chodzi o efektowność.
Niestety, po "Miedzianej" wszystkie sesje wydają się jakieś takie "blade" :)

Mimo wszystko dziękuje za komentarze.
Ja niestety mam bardzo zły nawyk wyniesiony ze szkoły - jestem raczej rzemieślnikiem niż artystą.
Jeśli dostanę wytyczne - to ma być tak i tak, to będe się starał, aby wyszło jak najlepiej, ale samemu z własnej iniciatywy to bardzo ciężko mi przychodzi coś wymyślić.

Na obu sesjach byłem tylko wykonawcą, a nie pomysłodawcą, nad czym mocno ubolewam.
Ale dziękuje za Wasze komentarze.

robert1088
28.10.12, 21:43
fotomini jak ty jesteś początkujący to ja " raczkujący " jestem .

Mirek54
28.10.12, 21:53
Swietne te miedziane.Ciekawa zabawa.

apz
28.10.12, 22:04
Miedziane s przyjemne, za to te kółeczka, łańcuszki , nie podobają się mi wcale,

fotomini
9.11.12, 21:08
To jeszcze trochę "archiwów":

Przy okazji będę bardzo wdzięczny wszystkim za głos na moje zdjęcie w konkursie (http://www.swiatobrazu.pl/bitwa-na-fotografie-portret-ii-runda-28088.html)

goldiesr
9.11.12, 21:35
3 najlepsza

Mr_Crowley
10.11.12, 01:00
kurde, 1,3,1,3,1,3,1,3,1,3,1,3... padlo na 1 za to ze moglem zobaczyc oko:) szkoda ze na 3 tego oka zabraklo.