PDA

Zobacz pełną wersję : Wyłaczone funkcje w C-170

złotko
13.07.07, 11:08
Witam!
Mam prośbe o pomoc.
Kupiłam na allegro córce uzywanego Olympusa c-170.
Wszystko jest ok. Jak na taką zabawkę robi dośc fajne zdjęcia. Mam dwa problemy.

1. W menu nie działają dwie funkcje: korekta (ekspozycji?-ten znaczek +/-) o raz backup. Czy ktoś wie dlaczego tak sie dzieje.
Oczywiście mojemu dziecku nie jest to potrzebne, ale chciałabym się upewnić, że kupiałam aparat sparwny w 100%. Nie mam niestety instrukcji do niego.

2. I drugi problem: Macro, którego nie ma. Ja wiem, że być może za dużo wymagam od takiej małpki, ale skoro funckja macro w aparacie jest, to powinna działać. Mam w domu Olka C-5060 i tam macro jest doskonałe.

Czy ktoś mógłby mi pomóc?
Pozdarwiam
Złotko.

krzysiekz
13.07.07, 11:20
Korekcja powinna dzialac w trybie P i tematycznych, w auto nie dziala.
Backup dziala wtedy jesli zdjecia sa w pamieci wewnetrznej (14mb) i wlozy sie karte - wtedy kopiuje dane z pamieci na karte xd.
Co do makro to po wlaczeniu af powinien lapac od 20cm (normalnie od 50cm).

Sapphiron
13.07.07, 11:27
zgadzam się z krzyśkiem... tak jest niestety...

poza tym nie ma co porównywać C5060WZ do c170...

złotko
13.07.07, 11:32
Bardzo dziekuję za pomoc.
Wydawało mi, że korekcje sprawdzałam nie auto, ale rzeczywiście: na tematycznych działa.
A macro niestety nie działa. Nie tek, jak myślałam, że będzie działało. Nie będzie więc moje dziecko fotografowac biedronek :evil:
Jeszcze raz dziękuję! :D

złotko
13.07.07, 11:34
Sapphiron! Oczywiście. Ja nie porównuje. Tylko sie przyzwyczaiłam, że jak robie zdjęcie macro (fakt: super-macro) to mogę paski na robaczku policzyć... :mrgreen: