Zobacz pełną wersję : filtry Cokin
skrzynka97
12.09.12, 10:15
Cokin wypuszcza zestaw dla bezlusterkowców!
W skład zestawu Snap Kit wchodzą:
- 1 holder mocujący filtry A series
- 1 adapter (37, 40.5, 49, 52 mm średnicy)
- 1 filtr neutralny szary A153
- 1 filtr Sunset A198
- instrukcja obsługi
https://forum.olympusclub.pl//brak.gif
źródło (http://www.cokin-filters.com/creative-system/snap/files/stacks_image_140.png)
Cokin wypuszcza zestaw dla bezlusterkowców!
charakteryzujące się czym?
aaa system A holdery 37, 40.5, 49, 52. po prostu chyba zestaw nie charakteryzujący się niczym w jednej paczuszce
No napisali na opakowaniu-Starter kit.
To teraz modne.Ostatnio w Plaza widzialem Stoliczna,paluszki,nineralna i dwa kieliszki W jednym opkakowaniu.Chyba tez jako -Starter kit
skrzynka97
12.09.12, 10:52
w sumie mało praktyczny zestaw dla m4/3, bo śednice szkieł to najczęściej 37, 46, 58mm
ja bym chętnie zakupił połówkę ND do średnicy 46mm, jakoś nie mogę znaleźć, pomoże ktoś?
Filtr szary to rozumiem ale po co w fotografii cyfrowej filtr Sunset A198 i inne kolorowe szkiełka?
ja bym chętnie zakupił połówkę ND do średnicy 46mm, jakoś nie mogę znaleźć, pomoże ktoś?
Szczerze odradzam nakręcane połówki, jeżeli już się w to bawić to tylko filtrem w adapterze gdzie można przesuwać filtr.
skrzynka97
12.09.12, 11:26
Filtr szary to rozumiem ale po co w fotografii cyfrowej filtr Sunset A198 i inne kolorowe szkiełka?
Szczerze odradzam nakręcane połówki, jeżeli już się w to bawić to tylko filtrem w adapterze gdzie można przesuwać filtr.
Chodziło mi o system A.
Ziootek1971
25.11.12, 21:32
W jednym z miesięczników poświęconych fotografii znalazłem reklamę zestawu filtrów Cokin przygotowanego specjalnie dla bezlusterkowców, w tym i naszych mikrusów. Zestaw, o nazwie Snap!, zawiera uchwyt mocujący do filtrów serii A, adaptery mocujące o średnicy 37; 40,5; 49 i 52 mm (i tu uwaga - w jednym zestawie jest tylko jeden adapter. Nie niestety możliwości kupna zestawu, w którym znajdowały by się wszystkie 4 adaptery), filtr neutralny szary A153 i filtr sunset A198. Zestawu jeszcze nie kupiłem, ale poważnie się nad nim zastanawiam. Ewentualnych zainteresowanych informuję, że można go kupić w sklepie www.foto-tip.pl, a kosztuje 149 zł
Nie niestety możliwości kupna zestawu, w którym znajdowały by się wszystkie 4 adaptery
To dosyć istotna wada, ale w razie potrzeby adaptery na ebayu mozna kupić.
Ziootek1971
26.11.12, 13:30
To dosyć istotna wada, ale w razie potrzeby adaptery na ebayu mozna kupić.
W pierwszej chwili myślałem, że w pudełku są 4 adaptery (tak sugerowała to reklama). Dopiero jak "wszedłem" do sklepu to się dość niemiło rozczarowałem.