Zobacz pełną wersję : Problem z FE-210
Witma:)Nietak dawno zakupiłem aparat Olympus FE-210.Kierowałem sie marka bo wg mnie olympus robi jedne z najlepszych aparatów na swiecie,ale gdy zaczołem robic zdjecia aprat robi je ciemne.Zdziwiło mnie to bardzo bo robi ciemne zdjecia w pomieszczeniach i nawet na dworze gdy jest bezchmurne niebo:/Moze jest jakis program na to aby rozjasnic aparat bo to mnei denerwuje jak kazde zdjecie pusze rozjasniac.
Z góry dziekuje
Pozdrawiam Rumun19
możesz wprowadzić korektę ekspozycji. U rodziców w c-360 wprowadziłem 0,5 EV i jest dobrze.
A gdzie taka korekcje moge znalesc i jak ja wgrac??bo jestemm ciemny w fotografiowaniu:(Ale tez dzienw jest to ze jak zrobie zdjecie to na ekranie od cyfrówki zjdecie widac bardzo łądne,odpowiednio naswietloone a jak podczepie aparat do kompa to na monitorze zdjecie juz jest ciemnawe.
Korekcji nie musisz wgrywać. Masz ją w swoim aparacie. Wystarczy nacisnąć przycisk nad "ok" i wybrać wartość korekty na plus lub minus z krokiem 1/3EV do wartości 2EV.
Najpierw jednak przeczytaj instrukcję obsługi i poznaj podstawowe pojęcia używane w fotografii. Wejdź również do "menu" i zresetuj ustawienia, a na pokrętle z programami wybierz "auto" i jeżeli będziesz nadal miał problem, to pisz dokładniej kiedy i gdzie zdjęcia są ciemne. Na LCD aparatu, czy na papierowych odbitkach, czy na ekranie monitora w komputerze?
Powodzenia.
edit.
Dopisałeś trochę więcej informacji, więc podpowiem, że musisz sprawdzić ustawienia monitora i przeprowadzić jego kalibrację.
Heh,chłopaki dzieki:)Taka dropnostka ale pomogła,teraz juz fotki sa jasne:)
Pozdrawiam
Mam duży problem z tym aparatem. Gdy podłączyłam go dp kompa, to się okazało, że ma wirusa. Kiedy usunęłam wirusa to okazało się że brakuje jakiegoś pliku w aparacie i koputer nie ma do niego dostępu.... i co teraz? Dodam tylko, że aparat nie jest mój :cry:, a brakuje: Recycled\ctfmon.exe
Mam duży problem z tym aparatem. Gdy podłączyłam go dp kompa, to się okazało, że ma wirusa. Kiedy usunęłam wirusa to okazało się że brakuje jakiegoś pliku w aparacie i koputer nie ma do niego dostępu.... i co teraz? Dodam tylko, że aparat nie jest mój :cry:, a brakuje: Recycled\ctfmon.exe
?
MZ to wirus Ci go wywołuje ;p
Jak podłączyłeś aparat to wirus wszędzie się pokopiował. Siedzi Ci nadal w systemie i próbuje się rozprzestrzeniać.
Odłącz aparat i sformatuj w nim kratę.
A kompa przeskanuj antyvirem (na pełnym skanopwaniu)
Masz Trojan.VB.aqt Zakladam,ze jeszcze siedzi w kompie. Nie kazdy antywir czysci go calkowicie.Tak sobie mysle,ze jeszcze sie odezwiesz o braku dostepu do niektorych plikow.
Monika8915
23.05.08, 22:11
witam:) kupie wyświetlacz do aparatu Olympus fe-210. Wie moze ktoś gdzie moge tego szukać? Proszę o pomoc...