Zobacz pełną wersję : Paweł
https://forum.olympusclub.pl//brak.gif
źródło (https://dl.dropbox.com/u/59705033/forum/IMG_3509aa.jpg)
Pierwszy "naturalny" portret w Twoim wykonaniu. Ja jestem na tak.
Dzięki. czasem mi się uda nie przesadzić z PSuciem...
ciekawe czy ktoś jeszcze skomentuje?
Oczywiscie,
Jak zwykle ponarzekam, daj mnie BW bedzie 100% lepsze ale! kolor niczego sobie na prawde, jest klimat, moze troche za duzy kontrast na lewym policzku i rozpraszajka w postaci intensywnosci kolorow na zdjeciu, jestem na tak, to zdjecie jest bardzo spoko, daj BW poprosze jeszcze raz.
witamy ponownie
pozdrowionka
No i mowilem? kolor mozesz skasowac
pozdrowionka
no to jest 3:1 bo model też woli kolor ;)
A ja wolę BW, i przeszkadzają mi nieostrości w środkowej części głowy, i przepały na jej bokach. Ale może to taki środek wyrazu?
Wg mnie model jest ciekawy i tylko to przekazałeś... Kompozycja jest niezrównoważona i efekciarska (lepiej to wyszło w czb) --Ja sobie zawsze wyobrażam wytrzymanie na stałe ze zdjęciem powieszonym na ścianie... :)
majeczek78
19.08.12, 21:53
Fota fajna. Dla mnie BW.
Wg mnie model jest ciekawy i tylko to przekazałeś... Kompozycja jest niezrównoważona i efekciarska (lepiej to wyszło w czb) --Ja sobie zawsze wyobrażam wytrzymanie na stałe ze zdjęciem powieszonym na ścianie... :)
Jeśli przekazałem że model jest ciekawy to dobrze, a nawet bardzo dobrze :) Czyli nie stłumiłem jego "czegoś" :)
A odnośnie "efekciarstwa" niestety za bardzo nie rozumiem co masz dokładniej na myśli :(
Jeśli przekazałem że model jest ciekawy to dobrze, a nawet bardzo dobrze :) Czyli nie stłumiłem jego "czegoś" :)
A odnośnie "efekciarstwa" niestety za bardzo nie rozumiem co masz dokładniej na myśli :(
---
Za ostre (trochę) oświetlenie twarzy i taki dziwny efekt od światła ...
z drugiej strony gdyby nie to "ostre" światło (zapewne boczne) to byłoby płasko...
Bardzo fajnie to wyszlo i to w nieco "spokojniejszej" wersji cz-b. Lepiej jak dla mnie, bo kontrast jest spory i na kolorowym to sporo dla odbiorcy "mocnego", fajnie oczy modela ujete.
A ja się nie mogę zdecydować czy kolor czy B&W :-)
Syd Barrett
19.08.12, 23:50
Proszę bardzo:
68611
Fajnie, że nadal coś wstawiasz. Kurcze lubię czarno-białe, ale mam troszkę przesyt takich kontrastowych bez koloru i więc zdecydowanie wybieram kolor.
Co do przeróbki na czerń i biel to wydaje się dla mnie strasznie chaotyczna, po pierwsze na skórze w tle plamy niczym ze straszliwskiej kompresji (ale wielkość pliku ogromna) z dużego odjęcia koloru żółtego, po drugie czarne oczy jak z 30 days of night - tu akurat plus ode mnie, z sentymentu do tego filmu;)
Wrzucę dla porównania moją wersję - (fajnie widzieć jak ktoś inny to widzi-na oczy z filmu bym nie wpadł), ale postaram się nie zaśmiecać Twoich wątków, ani tym bardziej kozakować, że ja niby wszystko umiem lepiej. Pozdro
ja wolę kolor ;)
Kolor uwydatnia niedostatki cery modela, niestety... (spotkałem się z dosadniejszym określeniem stanu brody modela , przez wzgląd na czytających nie bedę cytował.) Nie ma więc co bronić koloru.
---------- Post dodany o 23:56 ---------- Poprzedni post był o 23:52 ----------
... po drugie czarne oczy jak z 30 days of night - tu akurat plus ode mnie, z sentymentu do tego filmu;)
...
Te oczy nie są oczami , są matowe,jakby były chore,czyżby model cierpiał na tzw. suche oko, dziwnie to wygląda u młodego człowieka.
Ocena , czy zdjęcie ma być kolorowe czy czb powinna zależeć od fotografa... to jest podstawowa zasada estetyczna ... tego nie da się nauczyć.. trzeba wyczuwać tony lub kolory...
Irku tak więc oceniłem i jako główne wstawiłem kolorowe, w moim mniemaniu lepsze :)
Te oczy nie są oczami , są matowe,jakby były chore,czyżby model cierpiał na tzw. suche oko, dziwnie to wygląda u młodego człowieka.
A od kiedy to w matowych rzeczach takie ladne odbicia sie robia??? ;-)