PDA

Zobacz pełną wersję : E-510 wymiana klapki od karty pamięci.

speedybike
8.08.12, 14:42
Witam.
Czy ktoś wymieniał pokrywę gniazda karty pamięci w E-510?
własnie zamówiłem nową, i chce się dowiedzieć jak ją wymienić:)

Mirek54
8.08.12, 15:18
Zapytalem tych co robili odpowiedzieli mi tak(telefonicznie przez posrednika)

Es sieht so aus, dass man "nur" 2 Schrauben lockern muss, Stift
rausziehen, neue Klappe drauf, festziehen & fertig :

To mniej wiecej tak.Poluzuj "dwie" srubki,wyciagnij reszte bolca co zostal,wloz nowa i dokrec.Gotowe.

speedybike
8.08.12, 15:44
Dziękuję bardzo! :)

BAQ
9.08.12, 10:05
Co było powodem wymiany? Gdzie kupiłeś klapkę? Pytam, bo ostatnio u mnie dosyć łatwo i przypadkowo się otwiera.

speedybike
13.08.12, 16:30
Powodem wymiany było własnie jej samoczynne otwieranie się.Klapke zakupiłem na portalu aukcyjnym za 55zł z przesyłką.:
http://allegro.pl/pokrywka-pamieci-olympus-e-510-e510-e-520-e520-i2547181848.html
Ale mam też problem z wymianą tej klapki, odkręciłem 2 śruby te najbliżej klapki.Nic to nie dało, odkręciłem kolejne 5 śrubek i dalej nic :( A miały byc "tylko" dwie śrubki:(
Załączyłem foto, na którym zaznaczyłem które śrubki wykręciłem.

skow
14.08.12, 08:10
Następne 4 śrubki masz na złączu lampy błyskowej; należy wcześniej zdjąć blaszkę, która maskuje te śrubki.

I mam dla Ciebie smutna wiadomość:
Najprawdopodobniej będziesz musiał zerwać gumy by dostać się śrubek ukrytych pod nimi.

speedybike
14.08.12, 11:07
68317Pokrywa kart pamięci już wymieniona.
Pod gumami w pobliży pokrywy nie ma żadnych śrub. (guma łatwo schodzi i łatwo się ja ponownie przykleja)
Dołanczam nowe foto , gdzie zaznaczyłem które śruby odkręciłem, byc może trzeba ich mniej odkrecić, wykręcałem te, które wg mnie lepiej było wykręcić niż później coś połamać.Po wykręceniu wszystkich śrub, wystarczy odchylić plastiki od siebie swobodnie się rozchodzą na 3-4 mm, co wystarcza w zupełności na montaż nowej pokrywy.

tpb
25.02.13, 22:10
w E 420 wymienia się identycznie -dzięki za szczegółowe instrukcje