PDA

Zobacz pełną wersję : Części do 5060WZ

wowi
16.06.07, 14:42
Cześć,
Nie wiecie aby, czy istnieje jakaś możliwość zakupu części serwisowych do powyższego?
Oczywiście padł selektor trybów. Jego wymiana jest banalna i najchętniej zrobiłbym to we własnym zakresie. Udało mi się to rozebrać i poskładać ponownie, choć trzeba było forsować bolce zatapiane na gorąco. Niestety zarówno taśma jak też napylany obszar styków są w stanie kompletnego zajeżdżenia. Konstrukcja jest z piekła rodem i nie dziwię się, że pada to tak szybko - blaszki stykowe jeżdżą po cieniutkiej folii napylanej węglem.
Gdzieś na zagranicznych forach znalazłem info, że sprzedawali to po około 40$ w sklepach internetowych, tyle że nie znalazłem tego nigdzie.

WoWi

anuszka
18.06.07, 11:36
W Polsce byc moze www.okserwis.com.pl.
W np. Niemczech na pewno maja to na http://www.viadavinci.de/shop/

wowi
18.06.07, 11:54
Dzięki!

W Niemczech rzeczywiście mają. Nie wiesz przypadkiem, czy wysyłają także poza Niemcy, Austrię i Szwajcarię?

WoWi

anuszka
21.06.07, 10:33
Wysylaja, musisz sie tylko dowiedziec w sprawie kosztow wysylki.
Daj znac, jak poszlo. pzdr :)

sajonara
23.07.07, 19:20
Witam,
odświeżam temat, bo mnie także interesuje zakup i wymiana tego :evil: koła. Serwis ma niepoważne cenniki, a mam zaciecie majsterkowicza to myślę, że sobie poradzę. W internecie znalazłem nawet instrukcje wymiany "dziadostwa" - zaryzykuje i ja.

WOWI, napisz proszę jeśli możesz o swoich bojach z zakupem i wymianą tego podzespołu. Każda wskazówka bedzie mile widziana.

Swoją drogą ciekawe, czy są jeszcze uzytkownicy tego modelu, któwym nie padł "control dial button" :? . Mój wytrzymał 3 lata, ale właśnie zdechł przed wyjazdem na wakacje. :cry: