PDA

Zobacz pełną wersję : Nocne kadry w E 5

kartuzki
8.05.12, 17:22
Pytanie o nocne kadry w E5 - co daje ta funkcja?

epicure
8.05.12, 17:42
Pewnie rozjaśnia obraz w podglądzie LV w warunkach słabego oświetlenia.

apz
9.05.12, 19:45
Pewnie rozjaśnia obraz w podglądzie LV w warunkach słabego oświetlenia.

Sadzę, że automatycznie również włącza odejmowanie czarnej klatki.

Jack
9.05.12, 19:56
Sadzę, że automatycznie również włącza odejmowanie czarnej klatki.Nie, tylko to, co napisał epicure - wyrównuje jasność podglądu na LCD, nawet w trybie M, kiedy ekspozycja będzie zbyt niska - na LCD będzie obraz o normalnej jasności. Odejmowanie czarnej klatki - to jest funkcja NR (redukcja szumu).

easy_rider
9.05.12, 23:06
Niestety parę funkcji w Olympusach jest przetłumaczona na polski niezbyt szczęśliwie...
Nie tylko Nocne Kadry ale np. Tryb Makro czy Reset ustawień...

Jack
9.05.12, 23:15
Niestety parę funkcji w Olympusach jest przetłumaczona na polski niezbyt szczęśliwie...
Nie tylko Nocne Kadry ale np. Tryb Makro czy Reset ustawień...Niestety, z pretensjami jest kapkę zbyt późno. W przypadku tłumaczeń poszczególnych "menu items" informacja dociera do mnie w postaci krótkiego terminu angielskiego (który jest zresztą tłumaczeniem wzorca w języku japońskim) na etapie projektowania, a gotowy produkt zostaje pokazany pół roku później, więc i tak nie wiadomo, co tak naprawdę powinno zostać właściwie przetłumaczone.

Gryphoon
18.05.12, 21:58
Sorrki za OT (a moze nie do konca?) Polecam posiadaczom E-5 zerknac co aparat wypisuje na LCD przy wyborze ISO. Co się pojawia przy ISO200?
:)

jagger
18.05.12, 22:12
Sorrki za OT (a moze nie do konca?) Polecam posiadaczom E-5 zerknac co aparat wypisuje na LCD przy wyborze ISO. Co się pojawia przy ISO200?
:)
zalecane iso

Gryphoon
18.05.12, 22:16
zalecane iso
Zgadza się. U mnie to jest opisane jako "ZLEĆ" - skąd mam zlatywać?? :)

Oj taka tam ciekawostka - nie czepiam się tak dla jasności...

Jack
18.05.12, 22:29
...nie czepiam się tak dla jasności...To dobre, że się nie czepiasz:-) Kilka aparatów, m.in. E-P1 ma ten "Zleć", który otrzymałem w spadku i nie udało mi się wyprostować...

Gryphoon
18.05.12, 22:34
Rozumiem. Sam kiedyś tłumaczyłem menu w osprzęcie do laserowej kalibracji podwozi ciężarówek.
Wyzwaniem było przetłumaczenie słówka "caster" na "kąt wyprzedzenia osi sworznia" (czy jakoś tak), a długość stringu musiała być taka sama :)

Pozdrawiam i kończę OT.