Zobacz pełną wersję : Zdjęcia Marka F.
Fotki z krakowskiego ZOO. Zapraszam do komentów.
paakayttaja
13.06.07, 18:18
ZOO3 - IMHO trochę nieostre, ale przyciągnęło - przyjamniej moją - uwagę
ZOO2 - IMHO prawie się udało - odbicie w szybie i głowa trochę przepalona ;-)
ZOO1 - nie mam zdania...
S pozdravem ;-)
trzecia fotka bardziej jest humorystycznie niż do oceny pod względem kompozycji itp. Fajnie wyglądał ten gryzoń sam przy tak dużej kuwecie z jedzonkiem.
Dorzucę jeszcze jedno. Akurat wszystkie się odwróciły :(
pierwsza troszkę nieostry gad ale kadr ok i gdyby nie ta leciutka nieostrość to byłoby całkiem dobre.
druga przepalona czupryna żółwia a tak to nawet ciekawe.
trzecie albo humorystyczne jeśli tak chciałes a jeśli nie chciałeś humorystycznie to "od czapy" bo nie wiem o co chodzi.
czwarte najlepsze choć ma swoje wady ale wiem jak trudno w takim słońcu zrobic dobrą fotę.
Fotka pstryknięta na szybko w stajni sąsiada w Suchedniowie.
Taka jeszcze oto foteczka
Ostatnie zdecydowanie najlepsze, szkoda tylko uciętej głowy chłopca...
Taki portrecik mojej córeczki. Pytanie tylko jaka wersja lepsza bw czy kolor, kolor czy bw?
zdjęcie konia najlepsze choc troszkę szkoda, że deczko ogon uciąłeś. z dwóch zdjęć dziewczynki kolor lepszy bo B&W troszke za małe kontrasty wyszły i jest troche mdłe.
Widoczek z tęczą do oceny
Witam
Masz wspaniałą córeczkę modelkę!!
I po raz pierwszy uważam, że B&W jest lepsze.
Na widoku ciekawy układ nieba, w miniaturce myślałem, że to trąba powietrzna ;)
Pzdr
Dzięki za wszelkie komenty :)
Wrzucam dwie fotki ustrzelone w godzinach pracy (aparat mialem czysto służbowo). Przy drodze stał bociek i z okna samochodu udało mi się go tak oto "złapać"
latajacy dość ciekawy, ale nie rewelacja.
Troszkę za daleko był i odleciał nie w tą fotogeniczną stronę :)
Dzięki za komentarz.
Wrzucę jeszcze jeden kiczowaty widoczek :)
Dodam tylko że zrobione zeszłego lata przy pomocy "dziadka" c4000z
Nikt nic nie napisał tak więc dorzucam następną fotkę :)
Fota sylwestrowa
Taka ot fotka z nad morza. Sezon późno letni (wrzesień)
Rafał Czarny
17.10.07, 21:59
Ostatnia fota bardzo mi się podoba. Choć wolałbym BW.
Może tak ? Propozycje i próby obróbki mile widziane.
Ostatnia jest super, ale w kolorze :) Dalbym moze nawet troche zielonej dominaty. Fajny kadr :)
Sylwestrowa to już zapomniałem że wogóle wrzuciłem taką ale to był szybki fartowny strzał. Sam trzymałem aparat i butelkę szampana :) Co do plaży to sam wolę kolor.
zdjęcia z zoo bez rewelacji, chłopiec z pieskiem kadr wypełniony ciepłem i ogromem sympatii, córeczka świetna w kolorze i bw z tym, ze bardziej podchodzi mi kolor, widoczek z tęczą przyjemny nastrojowy i ładny, bociany przyjemne w odbiorze, plaża w Miedzywodziu sympatyczny zachodzik, sylwestrowa miłe oddające ducha szmpańskiej nocy bez względu na to gdzie się bawimy, nad morzem oszczędny w wyrazie a tak wiele mówiący też wolę w kolorze. Pozdrawiam.
Ja jaszcze raz napiszę, że moim zdaniem ostatnia fotka w kolorze jest świetna. Dodałbym troszkę zielonego zafarbu i ściął trochę lewej strony, by kadr był dokładnie centralny (tak, tu pasuje centralny kadr). Bardzo lubię takie zdjęcia, lekko absurdalne w treści, ciekawe kolorystycznie (tej jeszcze tego brakuje ;)).
Pzdr
Sylwestrowa i ostatnia są super. Czy BW jest lepiej nie wiem...
Dodam jeszcze jedno z tego samego miejsca.
W takim razie może jeszcze jedna. Staroć z c4000z.
Witam.
Zapraszam do komentowania
Rafał Czarny
28.10.07, 21:56
Ostatnie zdjęcie podoba mi się. Choć ramkę wolałbym zwykłą, czyli cienką i czarną.
ludzie zbierający muszelki lub bursztyn nad morzem to typowa sytuacja i ten kadr nie rozbudza wyobraźni, powalony pień to ciekawa bryła w kadrze, latające mewy miły i marzycielski obrazek. Pozdrawiam.
sar9a bardzo pozytywny. Dziwna tylko poświata wkół mew...
Mewy - fajne lekkie foto, przyjemnie popatrzeć.
Emeryci na plaży, w wersji B&W, to jest to! W kolorze, wygląda jak z rodzinnego albumu. Chyba, że to właśnie współczesne zdjęcie Twoich dziadków z rodzinnego albumu i tak ma być. Nie godzi się przecież w dobie fotografii kolorowej zrobić zdjęcia czarno-białego, a nie daj boże w sepii! :mrgreen:
Chyba, że to właśnie współczesne zdjęcie Twoich dziadków
Kurde Marek chyba nie ma 3 babć :shock:
Pisałem o fotce ze str.2 :mrgreen:
To wrzucę jeszcze jedną.
NAUKA JAZDY
przyjemne, widać emocje na twarzy dzieciaka jego przejęcie kierowaniem a zastosowana technika nadaje dynamiki. Pozdrawiam.
Bardzo udany kadr, aż chciałoby się zobaczyć, co będzie dalej.
PS
Marecki, fajnie wyszedłes na fotce w avatarku ;)
Co do avatarka to tą fotkę kiedyś w pełnym kadrze pokazywałem.
Fotka koncertowa. Artysty chyba nie trzeba przedstawiać. Cykałem fotki z 6 rzędu starym kitowym tele dlatego może bez rewelacji.
Taka fotka z ostatniego spaceru pt. "Babcia z wnuczką czy wnuczka z babcią?"
Rafał Czarny
2.06.08, 21:54
Ostatnie świetne. Szkoda, że nie przesunąłeś się odrobinę w lewo tak, by babcia nie zasłaniała wnuczki i obie ładnie zakomponowały się w kadrze. Ale i tak fota superos.
fajne fotki:wink: ostatnia naprawde udana:grin:
tak trzymać....życze powodzenia
Dzięki za komenty. :) Co do kadrowania to pomimo pozorów spacer nie był w żółwim tempie stąd i kadr nie bardzo przemyślany. Pozdrawiam
No ostatnie zdjęcie ładne, ładnie skadrowane i przyjemnie się patrzy ;) ale popieram Rafała ramke inną ;)
Ostatnia fotka ciekawy kontrast-mobilna sztafeta pokoleń..
Ostatnio byłem na weselu i takie cóś wrzucę. Zapraszam do krytyki.
z koncertu Raz Dwa Trzy lubię ich muzykę, lider wystąpił w obuwiu i jak widać na zdjęciu w zwykle dla siebie luźnej pozie. Poruszony glęboko jestem zdjęciem Ze spaceru. To co przedstawia jest naprawdę piękne i jednocześnie wzruszające. Z wesela starałbym sie obciąć kamerzystę i młodych troche bliżej tak aby bez wątpliwości byli głównym tematem zdjęcia.
Kaz de Wro
12.06.08, 22:41
Ostatnie ślubne z prawej- podobas się, klimatyczne i fajne kolorki.
"Ze spaceru" jest naprawdę wzruszające. Rewelacja!
te weselne mi sie podobaja (genialna kolorystyka)
Ostatnio byłem na weselu i takie cóś wrzucę. Zapraszam do krytyki.
Bardzo dobre. Kolorystyka, klimat...
Można by troche poprzycinac boki ale to weselne, kazdy chce być, nawet z polowa twarzy ;)
Dzięki ogromne za komentarze. To prawda że na weselu nie przy takich zabawach praktycznie czasu na jakiekolwiek głębsze przemyślenia co do kadrowania no chyba że się jest starym wyjadaczem co robi 50 wesel rocznie :) a nie 3 jak ja :)
Jeszcze raz dziękuję za komentarze. Dorzucę jeszcze taką dość starą fotkę lata 2007 r. w miejscowości Sarbinowo.
Kolejne wesele i ot taka fotka. Wiecie co robić :)
Next one. Zdjęcie z rejsu w Chorwacji.
wujek.samo.h
10.09.08, 22:04
Powiem krótko - ostatnie trzy zdjęcia trzymają godny poziom:) Co do pierwszego z serii - pobawiłbym się suwaczkami by osiągnąć efekt "starego slajdu", co do ostatniego - trochę bym rozjaśnił.
rzeczywiście fotki przygotowywane na notebooku zauważyłem teraz że są za ciemne po wstawieniu na forum.
Kolejna fota z Chorwacji. Z drogi pomiędzy Omiś a Baśka Voda.
Pięknie, ładna kompozycja i plastyka kadru.
Piękny obrazek, piękne kolory :)
Za kolegami, bardzo ładny kadr, kolory, tonacja i naświetlenie.
Suche drzewko po prawej niepotrzebne.
Zgadzam sie z tym drzewkiem po prawej. Dzięki za komenty i zapraszam do następnej fotki - również Chorwacja i wyspa Pag.
Kolejne zdjęcie z urlopu tym razem nieco inny charakter. Na ulicy przy przystani w miejscowości Makarska przyuważyłem taką fajną parę.
Para fajna - gościu całkowicie czymś znudzony, towarzyszka umiarkowanie zainteresowana. Zdjęcie wydaje mi się trochę za zimne.
Para fajna ... Zdjęcie wydaje mi się trochę za zimne.Para owszem fajna ale mnie wydaje się za zielona ;)
Kurcze to chyba u mnie coś z monitorem jest nie tak :(
Tym czasem kolejne zdjęcie.
Ciasna uliczna z lokalnym barem dla miejscowych i pewnie nie tylko.
Zmiana miejsca i tematu: Tatry
Cały czas, MZ zielono :|. Góry byłyby fajne :)
Zdecydowanie coś tu nie gra. Zupełnie fotki inaczej wyglądają na forum a inaczej wyświetla je mój Photopaint.
Kolejne z ostatniego wypadu.
Kolejna z Tatr
W drodze na Halę Gąsienicową
https://forum.olympusclub.pl//brak.gif
źródło (http://marekfe.w.interia.pl/P5024886.JPG)
Troszkę kolory nie teges... (nie masz spapranych profili?)
Hala kiedy robiona?
Co znaczy profili? Jutro sprawdzę na innym monitorze. Hala pstryknięta w maju.
Witam. Nieco odkurzę wątek. Wrzucam 3 zdjątka z ostatniego wyjazdu w góry (w drodze nad Morskie Oko).
Pierwsze jakieś czerwone :roll: Trzecie, ładnie złapane "okno na świat" :)
okno01.jpg - to zdjęcie robi na mnie wrażenie :-)
Pozdrawiam
Bardzo pozytywnie odebrałem bar dla miejscowych przy stole na uliczce. Zdjęcie obrazuje bardzo sympatyczną sytuację. Współczesny kontra rzymscy legioniści. Z uwagi na wyizolowanie osób niemal groteskowa sytuacja i wymusza uśmiech. Pierwsza seria z Tatr jakoś niczym nie przykuwa uwagi ale to może wina monitora. Natomiast w drugiej serii bardzo wpadło w oko zdjęcie w bw gdzie w ogromie śniegu osoba ciągnie sanki może z prowiantem i wręcz bajkowo świetne okno którego skrawek wystaje spod ogromnej masy śniegu.
Natomiast w drugiej serii bardzo wpadło w oko zdjęcie w bw gdzie w ogromie śniegu osoba ciągnie sanki może z prowiantem i wręcz bajkowo świetne okno którego skrawek wystaje spod ogromnej masy śniegu.
Dzięki za komenty. Wiejo to nie prowiant na sankach tylko moja 4letnia córa zmęczona brnięciem w śniegu :) Wcześniejsze foty z zafarbem zieleni to wina LCD w moim lapku :(
Pozrdawiam
Wybacz prosze teraz jak się naprawdę mocno wpatrzyłem to zobaczyłem kaptur i siedzącą postać. Pierwsze wrażenie, że to luźno zapakowany plecak. Coraz częściej odbieram sygnały, że muszę szkła zmienić na mocniejsze.
Witam. Tym razem ciekawy dworek w Kurozwękach. Jest to obecnie dom mieszkalny właścicieli pałacu w Kurozwękach. Budynek po byłem stajni.
witaj,
dworek w B&W niezbyt mi pasuje, wolałbym zobaczyć go w kolorach.
Przedostatni dworek zdecydowanie najlepszy:cool: . Ostatni troszke powykręcany przez perspektywę.
Eee! W kolorze ładniejszy :) Gdyby ostatnie było proste, byłoby najlepsze ;)
Mój subiektywny odbiór zdjęć.
dworek 2.jpg z jednej strony za ciasne a z drugiej brakuje mi skupienia się na jednym ciekawym elemencie np oknach.
dworek 3.jpg dla mnie najlepsze
dworek 4.jpg pokrzywione
bardzo podoba mi się sam dworek i może jest to sztampa ale nie wyobrażam sobie zdjęcia takiego budynku bez dobrego pokazania wejścia z kolumnami i wtedy zdjęcie dworek 3.jpg byłoby niezłym uzupełnieniem. A tak mam niedosyt.
Pozdrawiam
Wbrew pozorom kręcił się tam dziki tłum i kadrowanie było bardzo utrudnione. Chwile bez ludzi starałem się wykorzystać jak się da.
Dzięki za komentarze :)
Wiem, że trudno robi się takie obiekty mając jeszcze zwiedzających wokół. Najładniej jest przedstawiony na zdjęciu 3. Obiekt bardzo malowniczy i efektownie porośniety bluszczem.
Miło że zajżałeś Wiejo. Niestety w Kurozwękach turystów w weekendy jest mnogo ale wcale się nie dziwię bo miejsce urokliwe.
Najbardziej wpada w oko dworek3. Bardzo fajne zdjęcie. Ładne, pastelowe kolory podkreślają urok dworku.
Nie będę oryginalny dworek 3 najbardziej mi pasuje.
Piotr Grześ
15.05.09, 21:55
Mnie również dworek 3. Piękne miejsce.
Dziękuję wszystkim za odzew, komentarze, krytykę ... :)
Jeszcze jedno z tego przyjemnego miejsca. Tym razem domek obsługi obiektu w Kurozwękach.
Klimatyczny obrazek :)
Przy oglądaniu poczułem, że chętnie wyrwałbym się z miasta w podobną okolicę :)
wujek.samo.h
6.06.09, 00:04
Fajne miejsce, takie z minionej epoki (co mnie jako historyka łechce). Może parę słów komentarza?
Co do opisu historii obiektu i atrakcji jakie można tam znaleść polecam stronę www.bizony.com Polecam bo jest to bardzo urokliwe miejsce gdzie można zobaczyć coś ciekawego i pod względem historycznym i przyrodniczym. Na miejscu jest restauracja, bary, kawiarnia, atrakcje dla dzieci itp. Cały kompleks jest dość spory więc nawet jak jest dużo ludzi to nie stanowi to jakiegoś uciążliwego odczucia.
Jeszcze dwie fotki samego pałacu Popielów
Druga fotka mi się podoba. Niestety, to co jest dobre dla "zwykłych" turystów, przeszkadza tym z aparatami :D Chodzi mi o parasole ( pewnie to co można tam spożyć też by mi smakowało, ale same parasole w takich miejscach wkurzają :evil:)
Druga fotka mi się podoba. Niestety, to co jest dobre dla "zwykłych" turystów, przeszkadza tym z aparatami :D Chodzi mi o parasole ( pewnie to co można tam spożyć też by mi smakowało, ale same parasole w takich miejscach wkurzają :evil:)
Dzięki za zaglądnięcie do wątku. Co do parasoli to tak niestety już jest, że jak jest ciekawe miejsce to naprane atrakcjami typu bary, stragany itp itd., a że nie lubię przekłamywać to nie bawię się w stemplowanie i fotki tracą.
... a że nie lubię przekłamywać to nie bawię się w stemplowanie i fotki tracą.Ale za to wiernie oddają rzeczywistość :mrgreen:
Czekam na bizony, w Kurozwenkach bywałem nie raz ale częściej nad zalewem Chańcza.
Bizony były, ajakże...
1 - zbioróweczka.
2 - szefo grupy, największy (1,2 Mg) i najstarszy
Zapraszam.
Potężne zwierzaki. Mam nadzieję, że stałeś w bezpiecznej odległości. Ciekawe to pasące się stado jak i pojedynczy leżący. Zastanawiam się tylko czy zastosowany przez Ciebie kolor nie ożywić troche podciagając poziomy ale to nie jest tak istotne.
Można stado oglądać zza ogrodzenia lub też wykupić jazdę wozem 20 osobowym który jest cały czas w ruchu ponieważ bizony szybko się interesują intruzami i bywają dość niebezpieczne.
Co do koloru to kwestia cały czas moich jak to już pisano profili w programach graficznych. Obrabiając zdjęcia w PS wyglądają zupełnie inaczej.
Dzięki za komentarz.
Pozdrówka
Ładne zwierzęta, wyglądają tak łagodnie :) ale jakieś jakby nieostre :roll:
Witam. Fotka z ostatniego weekendu w Kaziku Dln.
Witam. Tym razem fotki z ogrodu Hortulus w miejscowości Dobrzyca w okolicach Koszalina. Można tam zobaczyć fajny przekrój przez rośliny z całego świata posegregowane tematycznie od np. ziołowych do japońskich itp. Polecam będącym w okolicach Ustronia Morskiego, Mielna, Sarbinowa ...
Zdjęć jest 10 ale ważą mało więc powinny się szybko ładować. Zapraszam.
wujek.samo.h
10.08.09, 23:11
Ładnie ukazany ogród. W szczególności podoba mi się kwiaty z trzeciego zdjęcia. Są takie inne i takie... dynamiczne. Myślę że warto było by wrócić w to miejsce o zachodzi słońca kiedy światło malowało by labirynt złotymi barwami.
Dzięki wujku za komentarz.
Tym razem wrzucam fotki "pracownicze" wykonane w pracy - wizja terenowa projektowanego zakładu w samym centrum starej nieczynnej huty w Ostrowcu Świętokrzyskim przy Al. Solidarności. Fotki pstrykane na szybko (bo wizja w towarzystwie przełożonego) służbową małpką Sony. Jak ktoś lubi klimaty industrialne i ma niedaleko to polecam to miejsce bo jest praktycznie ogólnodostępne.
powitac:) nawiaze jeszcze do tych parasoli w Kurozwekach, faktycznie przeszkadzaja, nawet wczoraj bylem tam rowerkiem i na zdjeciach nie wygladaja rewelacyjnie. pozdrowienia ze Staszowa marecki:) cala reszte tez pozdrawiam:)
Zdjęcia z ogrodu w Dobrzycy przyjemne i zachęcają do zwiedzania tego sympatycznego miejsca gdzie można się zrelaksować. Miejsca takie jak po hucie przynajmniej mnie sprawiają dość smutne wrażenie tym bardziej, że nie tak dawno tętniło tam życie.
.... Miejsca takie jak po hucie przynajmniej mnie sprawiają dość smutne wrażenie tym bardziej, że nie tak dawno tętniło tam życie.
Dzięki Wiejo za komentarz. Masz rację w 100 %. Patrząc na te opuszczone nie hale przemysłowe, które i tak w większości zostały poburzone (gruzowisko) ale ogromne budynki biurowe gdzie sądząc choćby po ilości okien musiało pracować co najmniej kilkaset osób. Co się z tym stało? Dzisiaj za bezcen kupują to po kawałkach przedsiębiorcy i próbują jakoś to zagospodarować.
Witam.
Wrzucam 4 letnie fotki z Kazimierza Dln. Zapraszam do krytyki.
Nie wiem, czy nie tracą bez koloru (przynajmniej trzy pierwsze) :roll:
Kurczę, ale czemu w BW? Kazimierz jest taki kolorowy...
Jeżeli już to poprzednia seria bardziej się nadawała na takie zestawienie.
Ale to tylko moje zdanie :wink:
:) Jak te opinie się jeszcze powtórzą to wrzucę w kolorze ;)
Hortulus 8 i Kazik 04 - świetne.
Pozdrówka.
MZ lepiej :)
Na 01 bardzo fajne światło, wąwóz jak żywy :grin:
Fajne foty,a ten wąwozik nr.3,to u Morloka widziałem,ale z innego ujęcia.
Też MZ jest lepiej i zdjęcia dużo zyskały. I tak jak Helmuś mówi, pastelowe światło na 1 przepiękne. A w bw nie było tego widać :wink:
Fajne foty,a ten wąwozik nr.3,to u Morloka widziałem,ale z innego ujęcia.
Wąwóz jest na tyle długi że można tam natrzaskać masę fajnych ujęć. Dzięki za komentarze.
Witam
Jakimś zupełnie przypadkowym losem trafiłem na ciekawe coroczne targi o nazwie:
Ham Radio Friedrichshafen w Niemczech. Jeśli tylko ktoś ma zamiłowania krótkofalarskie to polecam. Jakieś 5-6 godzin oglądania no i pewnie kupowania sprzętu. Targi dzielą się na dwie zasadnicze części. 1 hala to nowe urządzenia krótkofalarskie, a dwie pozostałe to ogół elektronicznych starych szpejów. Tych ostatnich wrzucę parę fotek:
robert1088
28.07.10, 17:13
Ciekawa ta relacja . moją uwagę zwrócił adapter walizkowy - u nas chyba był taki " BAMBINO ":wink:
Ciekawa ta relacja . moją uwagę zwrócił adapter walizkowy - u nas chyba był taki " BAMBINO ":wink:
Tak tak bardzo podobny. Nam się udało wytargować fajną cenę za radyjko widoczne na 2-gim zdjęciu (Siemens z drzwiczkami na przodzie). Sprzęt sprawy, wszystko świeci i gra.