Zobacz pełną wersję : Update CS3 - pomoc potrzebna
Kupiłem Win7, zainstalowałem, próbuję zainstalować update PS i pupa. Jak rozumiem Adobe odcięło użytkownikom starszych wersji możliwość aktualizowania z poziomu programu.
Ściągnąłem ręcznie łatki i jest kolejny problem:
"Ensure that the folder on your hard drive containing Photoshop is named "Adobe Photoshop CS3."
U mnie ten folder tak właśnie się nazywa ale jest na dysku D: i "Program uaktualniający nie może odnaleźć produktu do uaktualnienia" :( Da się jakoś to obejsć? Chciałbym uniknąć instalowania programów na C: Gdy jeszcze działała aktualizacja z poziomu programu, niedomyślna lokalizacja nie była problemem.
Nie wiem czy czasem Adobe nie blokuje Win7.Ostatnio wychodzi ze Win 7 i konsola 360 nielegalnie wykorzystuja H264.Na dzis to u nas wycofuja albo wstrzymuja sprzedaz tych produktow.
normalny niezaktualizowany PS działa bezproblemowo ale aktualizacja nie może znaleźć programu w innym miejscu niż domyślne.
tu są jakieś informacje na ten temat:
http://www.adobe.com/support/downloads/detail.jsp?ftpID=3775
A jak rozpakujesz tego pacza we folderze gdzie masz szopa i wtedy niech w tym folderze szuka.Pacze maja to do siebie czasem,ze tylko tam dzialaja gdzie je wstawisz,lub im wskazesz.Ta aktualizacja chyba nie ma opcji wskazania,szuka automatycznie.Wiec moze umiesc ja zawczasu juz tam i kliknij ,niech dziala.
próbowałem tego na początku. Nową wersję camera RAW wystarczyło wrzucić do folderu Photoshopa ale aktualizacja programu jest bardziej skomplikowana i trzeba ją uruchomić.
Na pomoc Adobe nie masz co liczyć bo już nie wspierają tej wersji i taka jest ich odpowiedź na zgłaszane problemy z win 7.
Wiele osób ma problemy z takim tandemem i co ciekawe nie ma żadnej reguły.
Nie wiem jak masz ustawiony tryb zgodności przy uruchamianiu cs3. Czasami pomagało ustawienie w trybie zgodności z Windows XP (Service Pack 3).
Może spróbuj ustawić go dla instalatora aktualizacji.
Nie wiem czy pomogę :P Mam pakiet Adobe Desing Standard CS3 i działa bez problemu na Win7. Wsyzstkie aktualizacje także przebiegają bez problemu. Jedynie z Adobe Acrobatem są drobne problmy i tyle.
masz zainstalowane na c:\ ?
Już wiem co trzeba zrobić. Mam nadzieję, że się komuś jeszcze to przyda (od Pań chętnie przyjmę buziaczki jakieś fajne ;)
Czy ktoś uwierzy, jak powiem, że łatka ze strony Adobe jest do niczego a na stronie winsoftu jest poprawna? Poniżej zamieszczam link.
Nie wiem jak jest z innymi wersjami językowymi ale dla wersji polskiej pod Windows trzeba wybrac Macintosh a dla Macintosha trzeba wybrać Windows. Coś im się pomieszało w zupie, jak mawiał mój małoletni znajomek.
http://www.winsoft-international.com/en/downloads/updates/?marque_id=102&produit_id=12&plateforme_id=2&langue_produit_id2=7
Łatka się instaluje bezproblemowo i PS uruchamia się już w wersji 10.0.1
Nadal jednak nie wiem dlaczego przestała działać aktualizacja z poziomu programu.