Zobacz pełną wersję : IRki sikora juniora
Jako że wiosna już oficjalnie nastała, drzewa zakwitły, a ja od zimy mam aparat na podczerwień (Olympus E-510 przerobiony) przyszedł czas aby ukazać efekty.
A zatem zapraszam do oglądania i komentowania
1.
63552
2.
63546
3. 2 w innej wersji kolorów
63545
4.
63551
Jako że wiosna już oficjalnie nastała, drzewa zakwitły, a ja od zimy mam aparat na podczerwień (Olympus E-510 przerobiony) przyszedł czas aby ukazać efekty.
A zatem zapraszam do oglądania i komentowania
63552
2.
63546
3. 2 w innej wersji kolorów
63545
4.
63551
1.
powiem szczerze..tylko jedynka...brąz ciekawy ale nie przemawia do mnie,a w ostatnim fontanna mi nie pasuje...w sensie woda !
Fontanna jest bardzo fajna (żeby nie zachwalać do sameho końca - wyrzuciłbym tę rękę na barierce, po prawej strionie).
Pozdrawiam
P.S. Saboor: rośnie nam konkurencja:-D
Fontanna jest bardzo fajna (żeby nie zachwalać do sameho końca - wyrzuciłbym tę rękę na barierce, po prawej strionie).
Pozdrawiam
P.S. Saboor: rośnie nam konkurencja:-D
Ano panie dziejku(Jack'u) :-) , rośnie i powiem: oby więcej!
Sikor_jr, foty naprawdę super! Początki z IR to zupełnie inna bajka, kto robił - ten wie.
Przy wołaniu postaraj się usuwać zafarby, np fontanna fajna, ale woda biała bez niebieskości, to samo gałązki 2 i 3.
Za to 1 sam mniód!!
No właśnie próbowałem coś zrobić aby woda w fontannie była biała, ale mi zupełnie nie wyszło.
Ma ktoś pomysł jak zmienić jej zabarwienie?
Natomiast z gałązkami to udało mi się trochę inaczej obrobić i już niedługo (pewnie jutro) wrzucę
Pędzel korekty w cameraRAW albo w szopie pędzel zastępowania kolorów, kolor selektywny, zastąp kolor. Jest kilka narzędzi pokombinuj.
63691
Jeszcze będę kombinował. Tymczasem, dorzucam kolejne zdjęcia, dalej z tej tej samej serii. Zatem zapraszam do komentowania i oceniania
5.
63829
6.
63830
5 taka bajkowa(fajnie się to drzewko wybiło), a 6 zimowa :-D.
Poszukaj takiej kombinacji: budynek, woda, drzewa(trawy) to fajnie się prezentuje w IR.
Poszukaj takiej kombinacji: budynek, woda, drzewa(trawy) to fajnie się prezentuje w IR.
Dzięki za rade. Będę musiał zatem przejść się do Łazienek
Jako że ostanio trochę nie publikowałem nadszedł czas na kolejne zdjęcia w podczerwieni
7.
66788
8.
66789
9.
66790
10.
66791
Jako że ostanio trochę nie publikowałem nadszedł czas na kolejne zdjęcia w podczerwieni
7 i 8 podoba mi się.
Siodemka oraz dziesiatka jak dla mnie :)
Czas na kolejną porcję zdjęć
11.
67286
12.
67287
13.
67288
11 i 13 świetne, stok zimą :wink:
11 i 13 świetne, stok zimą :wink:
Przybrudzona 12 , świetna.
[QUOTE=sikor_jr;818346] a ja od zimy mam aparat na podczerwień (Olympus E-510 przerobiony) przyszedł czas aby ukazać efekty.
Zdjęcia piękne, ale czy mógłbyś zdradzić jaki filtr zamontowałeś do aparatu.
Pozdrawiam
Zdjęcia piękne, ale czy mógłbyś zdradzić jaki filtr zamontowałeś do aparatu.
Pozdrawiam
Filtr o ile dobrze pamietam to 665 nm
A co ma zimą irki robić?
A nie irki to nie łaska??