Zobacz pełną wersję : karta pamięci do c-720uz
Witam. może ktoś bedzie mi mógł pomóc, interesuje mnie czy jest jakiś zamiennik karty smart media do aparatu olympus camedia c-720uz. z tego co wiem to karty smart media zostały wycofane z produkcij :cry: i pozostaje mi tylko odkupienie karty od kogoś. A MOŻE OLYMPUS ROZWIĄZAŁ TEM PROBLEM I KTÓRAŚ Z KART OBECNYCH NA RYNKU JEST DOBRYM ZAMIENNIKIEM?
...A MOŻE OLYMPUS ROZWIĄZAŁ TEM PROBLEM... Myślisz, że krzyk Ci pomoże? Karty SmartMedia są przestarzałe, chociaż nadal produkowane. Jeszcze w handlu można dostać karty Kingstona, Hamy, Preteca i innych. Teoretycznie można zastosować przejściówkę np. xD-Picture -> SmartMedia, którą oferuje Hama za kilka euro, jednak:
1. aparat prawdopodobnie nie obsłuży więcej, jak 128 - 256 MB,
2. przejściówka wystaje poza gabaryt aparatu, więc trzebaby było pracować z otwartą klapką karty, a więc niewygodnie, ponadto należałoby zablokować mikroprzełącznik kontrolujący zamknięcie klapki. Rozejrzyj się jednak za kartami SM.
Jack
a może by tak aparacik puścić do żyda i po problemie? nabiegasz się chłopie a tych 128MB raczej nie przeskoczysz. współczesnego UZ kupisz za 1/3 kwoty, którą kosztował kiedyś 720UZ.