PDA

Zobacz pełną wersję : ZD 70-300 na gwarancji (jeszcze) i czyszczenie oraz regulacja.

ronin75
29.03.12, 11:06
Witam.
Gdzieś na forum było coś w tym temacie w jakimś wątku, ale nie mogę tego znaleźć :cry:, a przejrzałem coś koło 20 dyskusji.
Mój obiektyw zbliża się do końca gwarancji, działa ok, ale chciałbym jeszcze korzystając z tejże gwarancji chciałbym go oddać do wyczyszczenia i ewentualnej regulacji (być może mógłbym go oddać do stołecznego serwisu - brat pracuje w W-wie).
Jak to ewentualnie opisać, aby serwis przyjął takie zgłoszenie?
Jak Wy to robicie w takich sytuacjach?
Sorki za takie pytanie, ale jak napisałem chciałbym jeszcze ewentualnie wykorzystać :wink::lol: przysługującą mi gwarancję.
Z góry dzięki za wszelkie porady.

dziama0
29.03.12, 11:15
to czyszczenie podchodzi pod gwarancję ?

Karol
29.03.12, 11:42
Mój obiektyw zbliża się do końca gwarancji, działa ok, ale chciałbym jeszcze korzystając z tejże gwarancji chciałbym go oddać do wyczyszczenia i ewentualnej regulacji (być może mógłbym go oddać do stołecznego serwisu - brat pracuje w W-wie).
Jak to ewentualnie opisać, aby serwis przyjął takie zgłoszenie?
Jak Wy to robicie w takich sytuacjach?

Gdyby obiektyw nie był sprawny i był naprawiany przez serwis w ramach gwarancji to na wykonanie tej usługi miałbyś sześciomiesięczną gwarancję serwisową. Jeżeli obiektyw jest w pełni sprawny to IMHO nie ma podstaw do wysyłania go do serwisu na naprawę gwarancyjną i tyle. Nie ma czegoś takiego jak "stołeczny serwis". Jest serwis w Czechach, do którego wysyłany jest sprzęt poprzez logistykę OP, nie ma jednak możliwości osobistego zgłoszenia sprzętu do naprawy w biurze Olympus Polska. Sprzęt taki trzeba wysłać za pośrednictwem punktu zakupu bądź firmy kurierskiej.

Mirek54
29.03.12, 11:59
brat pracuje w W-wie

Kurde.Musiales,musiales sie tym pracujacym bratem w Warszawie pochwalic.:mrgreen::mrgreen:

ronin75
29.03.12, 12:12
Kurde.Musiales,musiales sie tym pracujacym bratem w Warszawie pochwalic.:mrgreen::mrgreen:
Ano, musiałem :mrgreen:, nie wytrzymałem i się pochwaliłem. :mrgreen::mrgreen:
Dzięki wszystkim za odpowiedzi.
Jeśli napisałem coś głupiego :oops: to tylko dlatego, że chciałem się zorientować w temacie.
Aha, to Fototronik w Warszawie nie podchodzi pod serwis Olympusa?

Ania_
29.03.12, 13:00
Jest tak, jak napisał wyżej Karol. Oczywiście wyczyścić możesz gdzie chcesz, ale już normalnie za odpłatnością.