Zobacz pełną wersję : [Fotografuj.pl] Firmware 1.3 dla aparatów Olympus E-5, E-P3, E-PL3, E-PL2 i E-PM1
Olympus udostępnił oprogramowania wewnętrznego w wersji 1.3 dla aparatów E-5, E-P3, E-PL3, E-PL2 i E-PM1. Wprowadzone zmiany dotyczą obsługi kart pamięci o dużych pojemnościach oraz współpracy z zewnętrzną lampą błyskową.
Więcej... (http://www.fotografuj.pl/News/Firmware_1_3_dla_aparatow_Olympus_E_5_E_P3_E_PL3_E _PL2_i_E_PM1/id/6090)
No wlasnie sie zabieralem za pisanie posta odnosnie e-pl3 i lampy.
Nic, cza bedzie zaktualizowac i zobaczyc czy bedzie poprawa.
pozdro
U mnie E-PL3 strasznie dłuuugo się aktualizuje, dobre 15-20 min trwało pobieranie softu z netu i aktualizacja. Nie wiem czy to tak działa tylko u mnie czy tak jest normalnie. W każdym razie trzeba uzbroić się w cierpliwość i nie przerywać procesu.
Na e-pl2 też tak długo trwało. To chyba normalne.
Czasu nie mierzyłem ale E-P3 też długo mielił. Najważniejsze to nie tracić nerw i nie przerywać.
Moim zdaniem, problem z bardzo długim czasem pobierania plików tkwi w obłożeniu serwera, w przypadku ogłoszenia "świeżynek", wielu użytkowników od razu rzuca sie do aktualizacji aparatów. Za parę dni pewnikiem przyspieszy się tempo pobierania.
Mi dość szybko się zaktualizował.
Na pewno nie trwało to dłużej niż 10 minut.
Możliwe, że to zaleta mojego łącza :wink: