PDA

Zobacz pełną wersję : Czy warto kupić Olympusa SP 810

grzela37
12.03.12, 21:05
Witam wszystkich chciałbym kupić aparat Olympus SP 810 co o nim sądzicie ???

MaciekMG
14.03.12, 21:51
Witaj, grzela37,
widzę, że na forum nie ma jeszcze żadnej odpowiedzi na twoje pytanie. Nie mam zdania n/t tego aparatu, korzystałem z SP-550UZ i jestem/byłem z niego zadowolony, ale to już trochę czasu minęło ;-). Proponuję, abyś zajrzał na forum DigitalPhotographyReview:

http://search.dpreview.com/?forumid=1008&scope=Forums&sort=date&q=SP-810&submit.x=0&submit.y=0

tam przejrzał wątki, w których występuje nazwa tego aparatu i zwykle w pierwszym poście wątku są dołączone zdjęcia nim wykonywane. To na pewno pomoże ci w decyzji, bo jak na razie nie widziałem na dpreview testu SP-810. Wszystko zależy, do czego zamierzasz używać tego aparatu, bo jeśli masz jakieś niszowe wymagania (dzika przyroda, sport, fotografia jaskiniowa itp. :wink: ), to może się nie sprawdzić.

Początkowo byłem zachwycony moim SP-550, potem nieco rozczarowany (gdy zdjęcia na dużym zoomie nie były takie, jak bym chciał), a jeszcze później, znając już jego ograniczenia, znów wiernie mi towarzyszył. Na pewno jako stosunkowo mały i lekki (w porównaniu z lustrzanką) superzoom się sprawdzał.

Czy SP-810 ma jakieś wady? Być może tak, ale to już szukaj na forach, pamiętając, by niczego nie przyjmować bezkrytycznie :smile:.