PDA

Zobacz pełną wersję : Czarno ziarniste aniołki

xahcx
10.03.12, 17:48
Witam.

Są to pierwsze fotki jakie zrobiłem PEN-em E-PL1 z kitem 14-42 :)
Pozdrawiam i mam nadzieję, że komuś przypadną do gustu :D

1.

https://forum.olympusclub.pl//brak.gif
źródło (https://public.blu.livefilestore.com/y1pVlVEWADOBUZGunC0NCSiFV1V2nKxu4odm4VQO30aHMRG0Iq v0CcEdxuLmI3uWxajkUTT6_1A1XS08YzrJVzQvg/P3090272.JPG?psid=1)

2.

źródło (https://public.blu.livefilestore.com/y1pgxpWvVYGPGbhJDSkBpOb3fF-bwiCm0fG2oK1w8o2De5_Ri86JMSUH8ajU3Al2bYbTty-mu9zwnCk22TevQd9IA/P3090273.JPG?psid=1)

3.

źródło (https://public.blu.livefilestore.com/y1p3TTmdJF_iFjT1sZGavB_yges4mJ4YNDNAcQZeA589m6llcd AIdoWBwz0RoRIZASCJagxYFaSxcwUuzqAF5Ja7g/P3090222.jpg?psid=1)

k@czy
10.03.12, 18:18
Slabo to widze....

Saboor
10.03.12, 18:20
Slabo to widze....
Co widzisz??

Adamss68
10.03.12, 18:31
123...widzę.

helmuth
10.03.12, 18:34
https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2012/03/030-1.gif
źródło (http://www.ajlawgifs.13tka.com/gify33/030.gif)

Lolita
10.03.12, 18:41
Ładne te x :wink:

easy_rider
10.03.12, 18:41
3 już nie widzę... aniołki bym chętnie zobaczył

xahcx
10.03.12, 18:58
3 już w koszu bo aniołek kazał usunąć :P :)
easy_rider widzę że masz E-PL1 :D Mógł byś zarzucić jakieś fotosy z tego penka ??

Kupiłem dopiero i się bawię :) Gniotki jak gniotki te aniołki :P Poćwiczę to wrzucę lepsze :D

Pozdrawiam!

adambieg
10.03.12, 19:11
Problem w tym, że nie widać żadnego zdjęcia, tylko numery pozostały.

Mirek54
10.03.12, 19:16
Ja tam janiola jeszcze nigdy nie widzialem.A czarno ziarnistego to napewno.Wiec sie nie dziwie,ze i Wy nie widzicie.

xahcx
10.03.12, 19:34
Uuuuuu ;) Teraz powinno być git :)
Widać wszystkie ??

Pozdrawiam !!

---------- Post dodany o 18:34 ---------- Poprzedni post był o 18:17 ----------

Ja tam janiola jeszcze nigdy nie widzialem.A czarno ziarnistego to napewno.Wiec sie nie dziwie,ze i Wy nie widzicie.
Czarno-ziarnisty od filtra Ziarnisty film z E-PL1 :P
Hehe, łapią za słówka wszyscy :D :P:P

Pozdrawiam !

k@czy
10.03.12, 19:46
Ooooooo.... teraz widze......
Ale nadal slabo widze.... znaczy nie bardzo mi podchodzi.
Pierwsze jako tako, ale dwa nastepne nie bardzo. :)
Moze jakbys sprobowal bez tych wynalazkow, to kto wie... ;)

Saboor
10.03.12, 20:44
Temat fajny i można by z tym powalczyć, ale ... nie z ziarnem, i nie tak centralnie między oczy, jak w 1 i 2.
3 jest ciekawa ale bez tego wodotrysku, nie tu.
Reasumując: 3 rządzi! Jeszcze raz proszę.

---------- Post dodany o 19:42 ---------- Poprzedni post był o 19:41 ----------

No czarno ziarniste to po ospie som. :-D

---------- Post dodany o 19:44 ---------- Poprzedni post był o 19:42 ----------

Aa tam! jeszcze raz: 3 świetnie skadrowana! Dawaj jeszcze raz normalne B&W.

Thomasso
10.03.12, 20:49
Temat fajny i można by z tym powalczyć, ale ... nie z ziarnem, i nie tak centralnie między oczy, jak w 1 i 2.

Saboor dobrze gada. Dawaj nr 3 raz jeszcze tylko jakos normalnie obrobione. Moze zwykle cz-b.
I wez pozmniejszaj deczko te foty tam na 1024x768 optymalnie.

T.

Lolita
10.03.12, 20:57
Dobre ziarno nie jest złe, ale tylko i wyłącznie w hardcorowym steecie. Oczywiście jest to moje wdizimisie. No i to co Tomek napisał. Mniejsze fotki plizzzz, bo nawet mój wypaśny komp :-P bardzo długo je otwierał...

Rysiek_O
10.03.12, 23:28
Tym E-PL1 można chyba zrobić lepsze zdjęcia... Spróbuj najpierw porawności technicznej nabyć, a potem eksperymentuj z artyzmem.

Eddie
10.03.12, 23:36
Koszmarek na koszmarku, wybacz. Odpuść sobie filtry artystyczne i popracuj najpierw nad kompozycją i technikaliami. W szczególności nr. 3 źle się prezentuje. Skadrowane ni w pięć, ni w dziesięć, nie wiadomo co podziwiać.

apz
11.03.12, 09:06

To są JPEG-gi, zrób zdjęcia z RAW-a jeśli robiłeś pary.

Saboor
11.03.12, 11:18
Koszmarek na koszmarku, wybacz. Odpuść sobie filtry artystyczne i popracuj najpierw nad kompozycją i technikaliami. W szczególności nr. 3 źle się prezentuje. Skadrowane ni w pięć, ni w dziesięć, nie wiadomo co podziwiać.
Sam jesteś "koszmarek" 3 jest ok. Bardzo ok. tylko filtr i obróbka nie. Co podziwiać? Całość np. jako fotos filmu z epoki Zbyszka Cybulskiego.
Eddie: "miej serce i patrzaj w serce":-P

xahcx
11.03.12, 15:20
Nie mam raw-ów do 3 więc nic więcej z niej nie wycisnę ;)
Dzięki dla tych którym się spodobała "3" :) A tym którym nie, to dzięki za konstruktywną krytykę :P:)

Pozdrawiam !!

Eddie
11.03.12, 17:51
Sam jesteś "koszmarek" 3 jest ok. Bardzo ok. tylko filtr i obróbka nie. Co podziwiać? Całość np. jako fotos filmu z epoki Zbyszka Cybulskiego.
Eddie: "miej serce i patrzaj w serce":-P

Tobie, Saboor, to serce chyba wzrok przysłoniło, może masz przerost mięśnia? ;P
Kadrowanie jest nijakie. Pierwsza sprawa, problem ufoludka. Olbrzymia górna część głowy, która zmniejsza się ku dołowi. Wiesz jak obcych rysują, tutaj to przerysowanie jest identyczne, przerysowany mocno jest też nos, a po ustach została tyci kreseczka. Oczu brak, pierwsza w oczy rzuca się grzywka, a całości dopełniają kawałki palców.
Ja rozumiem, że trzeba być miłym, żeby człowieka nie przestraszyć, ale niech to nie przesłania faktów :)

xahcx
11.03.12, 19:52
Tobie, Saboor, to serce chyba wzrok przysłoniło, może masz przerost mięśnia? ;P
Kadrowanie jest nijakie. Pierwsza sprawa, problem ufoludka. Olbrzymia górna część głowy, która zmniejsza się ku dołowi. Wiesz jak obcych rysują, tutaj to przerysowanie jest identyczne, przerysowany mocno jest też nos, a po ustach została tyci kreseczka. Oczu brak, pierwsza w oczy rzuca się grzywka, a całości dopełniają kawałki palców.
Ja rozumiem, że trzeba być miłym, żeby człowieka nie przestraszyć, ale niech to nie przesłania faktów :)
Hehehe :D
Tyle, że chyba działy pomyliłeś oceniając zdjęcia ;)
Ten dział to "Zdjęcia początkujących" więc nie spodziewaj się cudów :P

Pozdrawiam !!

Mirek54
11.03.12, 19:59

Pozdrawiam !!

Chyba jednak nie pomylil dzialu.
W tym wyzszym to by suchej nitki na Tobie nie zostalo.Masz szczescie,ze inni nie mieli ochoty trzepac klawiszy,bo dym by Ci uszami polecial:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Takie to sliczne i wartosciowe dziela.:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Saboor
11.03.12, 20:36
Tobie, Saboor, to serce chyba wzrok przysłoniło, może masz przerost mięśnia? ;P Ja rozumiem, że trzeba być miłym, żeby człowieka nie przestraszyć, ale niech to nie przesłania faktów :)
Z mięśniem ok. Aleś ty pyskaty, ;)dziennikarza choć pędraka na krańcu świata poznasz. :-D
Tak masz rację: niech faktów nie przesłania, tu reguły są złamane niemal wszystkie, nie mniej mi się ten właśnie kadr podoba. Może dla tego, że patrzę na niego, jako na całość.

TOKIN
11.03.12, 20:37
Mnie też się 3 podoba:)
Przerysowany nos to fakt, ale czy przerysowania zawsze są złe? Czy zawsze buźka musi być proporcjonalna i gładka do bólu? Moim zdaniem nie musi. Nie wszystko trzeba analizować milimetr po milimetrze, piksel po pikselu i reguła po regule!
No chyba, że idzie to foto na okładkę "Claudii", albo do albumu ślubnego;)

Sytuacja czysto hipotetyczna, ale byłabym skłonna się założyć, że to foto w jakiejś galerii, oprawione w ramę i za szybą wcale nie wzbudzałoby ani oburzenia, ani nie prowokowałoby komentarzy "koszmarek, gniot, beznadzieja" - ot wizja, jedna z milionów. Dodatkowo pewnie byłoby więcej takich jak Saboor i ja;)
Paluszków jednak odrobinę żal;)

Saboor
11.03.12, 20:43
Pozdrawiam !!

Eddie ma rację wytykając błędy techniczne, to odpowiedni dział dzięki temu szybciej poprawisz warsztat.
Ja opisałem swoje odczucia, bez technikaliów. Fakty są takie, im szybciej zwrócisz uwagę na niedociągnięcia tym lepiej.

---------- Post dodany o 19:43 ---------- Poprzedni post był o 19:38 ----------

Mnie też się 3 podoba:)
Przerysowany nos to fakt, ale czy przerysowania zawsze są złe? Czy zawsze buźka musi być proporcjonalna i gładka do bólu? Moim zdaniem nie musi. Nie wszystko trzeba analizować milimetr po milimetrze, piksel po pikselu i reguła po regule!
No chyba, że idzie to foto na okładkę "Claudii", albo do albumu ślubnego;)

Sytuacja czysto hipotetyczna, ale byłabym skłonna się założyć, że to foto w jakiejś galerii, oprawione w ramę i za szybą wcale nie wzbudzałoby ani oburzenia, ani nie prowokowałoby komentarzy "koszmarek, gniot, beznadzieja" - ot wizja, jedna z milionów. Dodatkowo pewnie byłoby więcej takich jak Saboor i ja;)
Paluszków jednak odrobinę żal;)
Pewnie że tak! takich troje jak nas dwoje, to i pięcioro nie da rady. :-D

xahcx
12.03.12, 18:47
Dzięki wszystkim za rady :)

Pozdrawiam !!!