Zobacz pełną wersję : Okiem amatora (raczkowanie)
sebastian112
26.02.12, 12:45
Witam, jestem tu nowy:) chciałem pokazać moje prace
oraz prosić o ocenę moich zdjęć.
to dopiero marne początki na e500 :-)
każda rada na wagę złota
Witam, mam ten sam korpus i jest bardzo fajny tylko dobre obiektyw do niego mieć i nic więcej do szczęścia nie potrzeba
myślę, że warto numerować zdjęcia i wrzucać po 2,3 będzie łatwiej ocenić
dla mnie 7 ciekawa...
:) Też mam E-500 i do tej pory nim fotografuję - to świetny aparat. Co do zdjęć nie będę oryginalny - 7-ka najfajniesza (moim zdaniem).
sebastian112
26.02.12, 14:43
No dokładnie aparacik super , teraz zakupiłem e-3 plus szkiełka
-Olympus Zuiko Digital 14-54 f/2.8-3.5
-Olympus Zuiko Digital 50mm 1:2.0 Makro
-Olympus Zuiko Digital 40-150 3.5-4.5
i dobre szkiełka to podstawa :)
a co do fotek ,numeracja będzie następnym razem :) oraz po 2-3 :)
Zdjęcie 8, myślę, że gdybyś podszedł kilka kroków do przodu aby wyciąć ten garaż, lub kadrował inaczej - np. tak....to ciekawiej by wyglądało. Trzeba wywalać przeszkadzacze :mrgreen:
https://forum.olympusclub.pl//brak.gif
źródło (http://bodzio.dug.net.pl/sample/P1016486sebastian.jpg)
sebastian112
28.02.12, 18:47
Dzieki za wszelki wypowiedzi , podpowiedzi :)
Cześć Sebastian112!
Ja za bodzip'em: staraj się dzielić świat w obiektywie, na pierwszy, drugi plan + tło i unikaj "przeszkadzaczy".
Ta 8-meczka świetna, ja bym posunął się o krok dalej i wyeksponował, piękne gałązki:
60649
Cześć Sebastian112!
Ja za bodzip'em: staraj się dzielić świat w obiektywie, na pierwszy, drugi plan + tło i unikaj "przeszkadzaczy".
Ta 8-meczka świetna, ja bym posunął się o krok dalej i wyeksponował, piękne gałązki:
60649
Nic nowego nie napiszę - 8 -ka po poprawce jest tym co odpowiada mi najbardziej .
Pozdrawiam AP.
Nic nowego nie napiszę - 8 -ka po poprawce jest tym co odpowiada mi najbardziej .
Pozdrawiam AP.
za trójką kolegów - mądrze prawią !!
i trza ich słuchać
ale postaram się dodać po zdaniu o każdym tudzież większości
o przeszkadzaczach w kadrze juz powiedziano
staraj się zastanowić co chcesz pokazać - na czym widz ma zawiesić oko
zwróć uwagę by w miarę możliwości nie ucinać rzeczy istotnych (na 2 ucięty główny eksponat zdjęcia - niewiele ale zawsze, dlatego też 8 po obróbce lepsze niż poucinane 7)
co do 3ki unikaj centrum - no chyba że ewidentnie jest wskazane jego wykorzystanie - ale nie bez powodów złoty podział został tak nazwany :)
no i ostatnie słowo do 4 - u góry krzywo jak byk - to też rozprasza :)
powodzenia w dalszych strzałach :)