Zobacz pełną wersję : KWIOTKI....otwarty wątek florystyczno-florystyczny ;-)
Kurde podchodze do tych kosiaccow irysowych i nie umiem ich jakos dobrze pokazac.Ot takie dwa znalezione
6573165732
oba ładnie wyszły...ale drugi bardziej się podoba
---------- Post dodany o 00:07 ---------- Poprzedni post był o 00:06 ----------
A, jeszcze takie dwa. :-D
dzwonek ładny....:-)
Tropic pomocy - zwiędła mi gerbera(ta którą wstawiałem w wątku), kwiaty jej opadły. Szukałem w internecie ale nic nie znalazłem, morze przelana?
Coprawda kfiatki to nie moja dziedzina, ale dzisiaj sie nudzilem na robalach wiec sobie zrobilem takiego jednego badyla:
Na PE lepsza jakosc.
65746
pozdro
GrzegorzSz
10.06.12, 15:30
Kurde podchodze do tych kosiaccow irysowych i nie umiem ich jakos dobrze pokazac.Ot takie dwa znalezione
6573165732
ciekawie wyglądają na czarnym tle
Coprawda kfiatki to nie moja dziedzina, ale dzisiaj sie nudzilem na robalach wiec sobie zrobilem takiego jednego badyla:
Na PE lepsza jakosc.
65746
pozdro
ja nie wiem co wam jest ??? Bodzio chabazie ,Ty badyle....:-D to są wszystko kwiatki...może nie najpiękniejsze ale kwiatki !!! :mrgreen:
ja nie wiem co wam jest ??? Bodzio chabazie ,Ty badyle....:-D to są wszystko kwiatki...może nie najpiękniejsze ale kwiatki !!! :mrgreen:
Ta jest!! No ale .... chabazie najfajniej wyglądają we wiechciu. :-P:mrgreen:
Tropic pomocy - zwiędła mi gerbera(ta którą wstawiałem w wątku), kwiaty jej opadły. Szukałem w internecie ale nic nie znalazłem, morze przelana?
nie sądze...gerbera wymaga ciepłego i słonecznego stanowiska oraz częstego podlewania i zasilania !! może rosnąć na balkonie....najlepiej daj jej wody do podstawka bo jak zalejesz "serce" to może zgnić....ale z tym podlewaniem to też uważaj ! jak jest chłodno to podlewaj ostrożnie
---------- Post dodany o 15:50 ---------- Poprzedni post był o 15:47 ----------
Ta jest!! No ale .... chabazie najfajniej wyglądają we wiechciu. :-P:mrgreen:
nie widzę zrozumienia........brak Wam uczucia...serca do kwiatków :-( ;-)
Pokaż w którym miejscu one są nie najpiękniejsze :roll:; :grin:.
6573165732
Kosaćce, jak dla mnie, świetnie pokazane.
Do mnie najbardziej przemawia pierwszy i nawet wiem co chce mi powiedzieć:mrgreen: ten drugi zbyt prowokujący:wink:
6573165732
Przepięknie pokazane.
Na PE lepsza jakosc.
65746
pozdro
Bniec biały całkiem ładny, jak się rozwinie będzie jeszcze ładniejszy:).
Cześć,
Wybrałem się na małą wycieczkę zobaczyć co słychać w roślinnym świecie.
Lilie złotogłów kwitną w zdumiewającej ilości.
Tropic, znalazłem kolejne obuwiki, co prawda juz przekwitnięte, ale w razie miałbyś ochotę to w przyszłym roku jak najbardziej zapraszam.
Spotkałem jeden kwitnący mak na polu pszenicy, ładny kwiat babki i rarytas, kwitnący krzak, pokrzyk wilcza jagoda, albo jak ktoś woli beladonna.
Pozdrawiam.
65804658056580365806
Ja tylko na szybkie dobry wieczór i dobranoc jedno zdjęcie.
Pozdrawiam
65816Dzisiaj złapany (wycięta klatka z filmu)
Cześć,
Wybrałem się na małą wycieczkę zobaczyć co słychać w roślinnym świecie.
Lilie złotogłów kwitną w zdumiewającej ilości.
Tropic, znalazłem kolejne obuwiki, co prawda juz przekwitnięte, ale w razie miałbyś ochotę to w przyszłym roku jak najbardziej zapraszam.
Spotkałem jeden kwitnący mak na polu pszenicy, ładny kwiat babki i rarytas, kwitnący krzak, pokrzyk wilcza jagoda, albo jak ktoś woli beladonna.
Pozdrawiam.
65804658056580365806
fajne...szczególnie lilia i beladonna....a maczek to wyzwanie :-D mogłeś podejść bliżej....
---------- Post dodany o 14:11 ---------- Poprzedni post był o 14:10 ----------
Ja tylko na szybkie dobry wieczór i dobranoc jedno zdjęcie.
Pozdrawiam
widzę napływ mirkowidzenia kwiatków :-D
---------- Post dodany o 14:12 ---------- Poprzedni post był o 14:11 ----------
65816Dzisiaj złapany (wycięta klatka z filmu)
pięknie....;-)
65852658536585465851
A co tam, kwiatki to kwiatki...
To z robakami - nawet Ci się udało.
To z robakami - nawet Ci się udało.
Dobra duszo, chociaż Tobie się podoba...:)
Mr_Crowley
11.06.12, 23:11
65856
a wyrósł kolo domu...
pozdrawiam
Cześć,
Tropic, jasne, że podszedłem blizej, ale już nie było takiego efektu bezkresnej zieleni i jednego małego czerwonego punktu.
Leszekkl, bardzo piękny kwiatuszek :)
Pozdrawiam.
65852658536585465851
A co tam, kwiatki to kwiatki...
nie bluźnij kobieto !!!!!! :wink: no ładne kwiatki...i robaczek też !!
---------- Post dodany o 16:13 ---------- Poprzedni post był o 16:12 ----------
65856
a wyrósł kolo domu...
pozdrawiam
...pięknie..!!!! :-)
a tu moje.....
65865
i niech ktoś się odważy powiedzieć że kwiatki nie są piękne !!!!!!!!!!! a szczególnie dzisiejsze maczki...........cudne po prostu.....
no niech ktoś się odważy ;-)
a tu moje.....
65865
i niech ktoś się odważy powiedzieć że kwiatki nie są piękne !!!!!!!!!!! a szczególnie dzisiejsze maczki...........cudne po prostu.....
no niech ktoś się odważy ;-)
Sliczne te maczki.Tylko co one Ci zrobily,ze je tak pokazujesz.:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Sliczne te maczki.Tylko co one Ci zrobily,ze je tak pokazujesz.:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
dobra...mów co sknociłem....
Tu Ciebie Mirek złapał, kwiatki super:wink:, ale coś mi sie wydaje, że mistrz forumowy bedzie miał ciekawe uwagi.:grin:
Tu Ciebie Mirek złapał, kwiatki super:wink:, ale coś mi sie wydaje, że mistrz forumowy bedzie miał ciekawe uwagi.:grin:
no jestem strasznie ciekaw....:-) starałem się i nie wiem jaką Mirek ma wizje....
Nie wiem czy mam rację, ale wydaje mi się, ze kadr jest za niski. Też takie zrobiłem w tulipanach i nie wszystkie są super. Ale wielu widziałem takie fotki focacych.
dobra...mów co sknociłem....
A nie powiem i co??:mrgreen:Czy ja sie znam na knoceniu,zebym wiedzial co sknociles:-P:-P
PS:Maki to troche "gnieciuchy" takie,Te ich platki to takie biedne,przez wiatr poniewierane.Pokazac wypada te ich cierpienie i slady zgniecen na platkach.A i wtedy ten czerwony tak nie swieci :-P
W stadzie na polu to moze tak 65882A pojedynczo to tak po makijazu porannym moze tak65883
A nie powiem i co??:mrgreen:Czy ja sie znam na knoceniu,zebym wiedzial co sknociles:-P:-P
PS:Maki to troche "gnieciuchy" takie,Te ich platki to takie biedne,przez wiatr poniewierane.Pokazac wypada te ich cierpienie i slady zgniecen na platkach.A i wtedy ten czerwony tak nie swieci :-P
W stadzie na polu to moze tak 65882A pojedynczo to tak po makijazu porannym moze tak65883
powiem Ci że zastanawiałem się nad tym gnieceniem...ale te były nad wyraz wyprasowane....cholibka...to w polu super ale ten sztuczny to przegiąłeś...:mrgreen:
Mr_Crowley
12.06.12, 20:11
A tam przegies, mi sie podoba, tylko jeszcze nie doszedlem jak zrobic takie tlo,
Pozdrawiam
GrzegorzSz
12.06.12, 20:13
tak czytam i oglądam i myśle sobie że jednego to jeszce jakoś idzie pokazać ale wycinek pola to już trochę gorzej i taka oto propozycja przyszła mi do głowy ciekaw jestem co o tym sądzicie?
65884
A tam przegies, mi sie podoba, tylko jeszcze nie doszedlem jak zrobic takie tlo,
Pozdrawiam
to "przegiąłeś" to się tyczyło sztucznego kwiatka......co do artyzmu Mirka to się nie czepiam bo jeszcze piąta kolumna mnie uciszy i co ...:mrgreen:
---------- Post dodany o 20:18 ---------- Poprzedni post był o 20:14 ----------
tak czytam i oglądam i myśle sobie że jednego to jeszce jakoś idzie pokazać ale wycinek pola to już trochę gorzej i taka oto propozycja przyszła mi do głowy ciekaw jestem co o tym sądzicie?
65884
ładnie...ciekawie ale GO mogłaby być większa....i zaczynać troszkę dalej...
GrzegorzSz
12.06.12, 20:29
a co do maków kadr ciekawy kolorystyka też ja bym ostrość ustawił na trochę bliższe maki nie na pierwszy plan lecz na te pierwsze dwa po prawej ale to tylko moje zdanie no i ja się nie znam ;)
---------- Post dodany o 20:29 ---------- Poprzedni post był o 20:20 ----------
to "przegiąłeś" to się tyczyło sztucznego kwiatka......co do artyzmu Mirka to się nie czepiam bo jeszcze piąta kolumna mnie uciszy i co ...:mrgreen:
---------- Post dodany o 20:18 ---------- Poprzedni post był o 20:14 ----------
ładnie...ciekawie ale GO mogłaby być większa....i zaczynać troszkę dalej...
tylko czy wtedy kadr nie stał by się taki pospolity i nijaki ,chociaż może teraz jest nie lepszy:lol:
65884
Dobrze, ze kombinujesz z kadrem, ale nie "dałeś rady". Światło było zbyt mocne, PG róg jest całkowicie przepalony. W LG rogu uciąłeś tulipana (trochę góry zabrakło), a głównie to przepalenia źle wpływają na odbiór zdjęcia.
Czyli mała GO to sposób na ucieczkę od pospolitości ? A myślałem że wystarczy skomponować dobre zdjęcie... już teraz wiem czemu pracy nie mogę znaleźć !
Czyli mała GO to sposób na ucieczkę od pospolitości ? A myślałem że wystarczy skomponować dobre zdjęcie... już teraz wiem czemu pracy nie mogę znaleźć !
myślę że jedno i drugie.....a praca :roll: :mrgreen:
GrzegorzSz
12.06.12, 20:41
Dobrze, ze kombinujesz z kadrem, ale nie "dałeś rady". Światło było zbyt mocne, PG róg jest całkowicie przepalony. W LG rogu uciąłeś tulipana (trochę góry zabrakło), a głównie to przepalenia źle wpływają na odbiór zdjęcia.
zgadza się takich zdjęć nie robi się w pełnym słońcu niebo przepalone na maxa atutem miała być jedynie perspektywa i bokeh po prawej ale oczywiście dziękuję za cenną uwagę:roll:
GrzegorzSz
12.06.12, 21:15
Ja mam takie dzieło.
czyli duże GO wygląda dużo ciekawiej tak Hrr ?
---------- Post dodany o 21:15 ---------- Poprzedni post był o 20:49 ----------
ok nie chciałem nikogo urazić chodzi mi o to że nie ma złotego środka i należy szukać czegoś ciekawego pomiędzy perspektywą i GO moją i BIKERA Fajnie że BIKER dodał to zdjęcie bo jest to dokładnie przeciwieństwo mojego Pozdrawiam :wink:
nikogo nie uraziłeś...tylko wydaje mi się że jakbyś przesunął GO trochę głębiej a nie zaraz z brzegu byłoby lepiej :)
GrzegorzSz
12.06.12, 22:00
OK no to może coś takiego zapodam niech to będzie kompromisem :wink:
65888
OK no to może coś takiego zapodam niech to będzie kompromisem :wink:
65888
no i ładnie...chociaż te krople chyba nie z deszczu.....jakby z deszczowni......:mrgreen:
GrzegorzSz
12.06.12, 22:13
no przecież nie bede na mokrym leżał i ryzykował że mi olek zmoknie:wink::mrgreen:
no przecież nie bede na mokrym leżał i ryzykował że mi olek zmoknie:wink::mrgreen:
to się woreczek nakłada na olka,wycina obiektyw,zakłada tulipana i git !!!
GrzegorzSz
12.06.12, 22:27
no proszę i kolejna cenna rada
Mr_Crowley
12.06.12, 22:58
no, normalnie prowokacja z tymi tulipami :)
to ja wam pokaze, tylko bez nazekan na jakosc, teraz liczy sie tylko ilosc:)
65891
pozdrawiam
GrzegorzSz
12.06.12, 23:10
65891
pozdrawiam
wow no ilość imponująca :shock:
pola Lisse robią wrażenie
65891
pozdrawiam
wooooow....normalnie koks....to jest to co tygryski lubią najbardziej.....:grin::grin:
ja pokazałem ta fotkę dla porównania. Podpatrywałem w łódzkim botaniku jak wielu się kładło, żeby mieć kwiaty na wysokosci oczu. Zrobiłem to samo bo wydawało mi sie to ciekawe.
A ta panoramka tulipanowa - bajka.
A jak by Tobie ktos tak uciął i podbił. Cienkim glosikiem bys se spiewal pozniej
Nie obcinaj,nie podbijaj i uwazaj na dzwonka,piekny -prawda65451:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
:mrgreen: Prawda.
Pozdrawiam.
---------- Post dodany o 21:20 ---------- Poprzedni post był o 21:18 ----------
Znakomicie.
Pozdrawiam.
Mr_Crowley
13.06.12, 23:27
witam,
cieszy mnie niezmiernie ze wam sie panoramka podoba,
dzisiaj tylko 1 kwiatek, mam nadzieje ze go nie popsułem.
@GrzegorzSz - to nie pola Lisse - tam bylem 2 lata temu i nie zrobily na mnie az takiego wrazenia, te zostaly pstryknirte na polnocy holandii polnocnej, a wlasciwie to juz west friesland - bylo po drodze :)
piwonka
65919
prosto z biedronki....:-D
65936
GrzegorzSz
14.06.12, 19:53
prosto z biedronki....:-D
65936
fajna ta biedronka taka uśmiechnięta :)
Mr_Crowley
14.06.12, 22:37
a ta rozyczke to sami wychodowalismy,
6596965970
techniczne porady bile widziane,
pozdrawiam
a ta rozyczke to sami wychodowalismy,
6596965970
techniczne porady bile widziane,
pozdrawiam
co tu radzić...okopczykować na zimę a jak delikatna odmiana to ogacić,na wiosnę przyciąć nad trzecim oczkiem i dobrze zasilić, najlepiej gnojem...sorry,obornikiem :mrgreen::mrgreen:
co tu radzić...okopczykować na zimę a jak delikatna odmiana to ogacić,na wiosnę przyciąć nad trzecim oczkiem i dobrze zasilić, najlepiej gnojem...sorry,obornikiem :mrgreen::mrgreen:
Dobry jesteś Tropic :grin: Róże świetne.
Nowe forum,nowa puszka...nowe kwiatki :grin:
https://forum.olympusclub.pl//brak.gif
źródło (http://www.infbase.net/Gallery/albums/userpics/10003/D181926.jpg)
źródło (http://www.infbase.net/Gallery/albums/userpics/10003/D181955.jpg)
Czy to jest sigma 150 czy ZD 150 ?
Czy to jest sigma 150 czy ZD 150 ?
tylko ZD 40-150....na lepszy mnie nie stać :-(
tylko ZD 40-150....na lepszy mnie nie stać :-(
Łaj tylko? To bardzo zacne szkiełko. Może niekoniecznie do makro ale...
Łaj tylko? To bardzo zacne szkiełko. Może niekoniecznie do makro ale...
niestety przedłożyłem 1,4 Sigmy nad makro ZD...mój błąd :cry:.....
Dlaczego błąd.Ja tak nie uwazam
Dlaczego błąd.Ja tak nie uwazam
nasłuchałem sie ostatnio nad wyższością świąt wielkiej nocy nad świętami bożego narodzenia...i taki wniosek wyciągnąłem....choć staram się trwać przy słuszności wyboru S 50
nasłuchałem sie ostatnio nad wyższością świąt wielkiej nocy nad świętami bożego narodzenia...i taki wniosek wyciągnąłem....choć staram się trwać przy słuszności wyboru S 50
OK, zaczniemy terapię od przysłony, na lekcji 1 postaraj się pofocić na f=4 góra 5.6 ;)
Nie narzekaj, Mirek dobrze pisze. Ja mam 30-kę sigmy, Ty pewnie 50-kę. Różnie piszą, ale nie oddam za nic. Do moich cerkiewek idealne, a jak jeszcze podłączę 14-35...<orgazm>aaaaach</orgazm>
Mr_Crowley
19.06.12, 21:06
no nie idzie , bedzie musial do piatku w lodowce polezec...:(
co do szkielek to ostatnio mialem do kupienia zd50 2.0 i zd14-54 w podobnej cenie, wybralem 14-54, tylko nie mowcie ze zle, cena 275e
Kurde Lelije mnie za kwitniecie sie wziely65984
Kurde Lelije mnie za kwitniecie sie wziely65984
to chyba odmiana "star gazer"....bardzo fajna !!
to chyba odmiana "star gazer"....bardzo fajna !!
Tak to ta odmiana.Rosnie w "lozy ogrodkowej".W tym roku zaczela wczesnij kwitniecie,ma juz okolo 1,4m i kwiaty wielkosci ~25-30 cm.Caly ogrod "zasmrodzila"
Tak to ta odmiana.Rosnie w "lozy ogrodkowej".W tym roku zaczela wczesnij kwitniecie,ma juz okolo 1,4m i kwiaty wielkosci ~25-30 cm.Caly ogrod "zasmrodzila"
to fakt...wyjątkowo daje po nosie...;-)
a ja z innej beczki...też lilia tylko wodna :-D
źródło (http://www.infbase.net/Gallery/albums/userpics/10003/_D182035.jpg)
źródło (http://www.infbase.net/Gallery/albums/userpics/10003/_D182026.jpg)
Mi biala juz znowu wyplynela,plywajaca odmiane mam(byla obciazona 2 kilogramowym odwaznikiem).Na jesien pewnie wyrzuce-jak dam rade wyciagnac.
Mi biala juz znowu wyplynela,plywajaca odmiane mam(byla obciazona 2 kilogramowym odwaznikiem).Na jesien pewnie wyrzuce-jak dam rade wyciagnac.
daj większy koszyk,posadź w glinie i obciąż kamieniami....
daj większy koszyk,posadź w glinie i obciąż kamieniami....
Ta ostatnio co mi wyplynela to klacze bylo wielkosci wanny.Ta jest juz prawie taka sama.Znowu bedzie 1000 sadzonek
To ta.Taka byla w zeszlym roku.Ryby maja okolo 20cm dlugosci.Teraz juz jest dwa razy wieksza i trzy razy wyzsza65986
Ta ostatnio co mi wyplynela to klacze bylo wielkosci wanny.Ta jest juz prawie taka sama.Znowu bedzie 1000 sadzonek
zacznij handlować nimi i dorzuć się do nowego serwera :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
---------- Post dodany o 20:57 ---------- Poprzedni post był o 20:55 ----------
to też kwiatki przecie....;-)
źródło (http://www.infbase.net/Gallery/albums/userpics/10003/_D181998.jpg)
zacznij handlować nimi i dorzuć się do nowego serwera :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Tia.A finansowy tez skasuje.Zostanie na adwokata.
---------- Post dodany o 20:02 ---------- Poprzedni post był o 19:59 ----------
to też kwiatki przecie....;-)
źródło (http://www.infbase.net/Gallery/albums/userpics/10003/_D181998.jpg)
No wlasnie.Lacinska potrzebuje nazwe,bo nasion szukam.
Tia.A finansowy tez skasuje.Zostanie na adwokata.
---------- Post dodany o 20:02 ---------- Poprzedni post był o 19:59 ----------
No wlasnie.Lacinska potrzebuje nazwe,bo nasion szukam.
to ja Ci pozbieram i wyślę pocztą jak chcesz....
to ja Ci pozbieram i wyślę pocztą jak chcesz....
I to jest trafna odpowiedz.
Za to sponiewieralem Ci troche Twego kwiatka
65987
65989
a ja z innej beczki...też lilia tylko wodna :-D
Wcale nie lilia, tylko róża (Seerose) :grin:
Niedaleko mnie takie rosną:
65989
Wcale nie lilia, tylko róża (Seerose) :grin:
Niedaleko mnie takie rosną:
...albo nenufar ;-) :-)
hijacintus
21.06.12, 10:35
Kąkole.<br>Podobno coraz trudniej je spotkać. Zostały prawie całkowicie wytępione jaki trujący chwast upraw zbożowych. Ja się jeszcze załapałem.
Kąkole.<br>Podobno coraz trudniej je spotkać. Zostały prawie całkowicie wytępione jaki trujący chwast upraw zbożowych. Ja się jeszcze załapałem.
eee, to u mnie sporo tego, nawet fot nie robiłem bo ...masz rację, jak chwastu tego pełno :D
hijacintus
21.06.12, 11:31
Wszędzie piszą, że kąkola już prawie nie ma. Niektórzy nawet chcą zakładać "ogródki chwastowe", żeby go ocalić przed całkowitym wytępieniem. Ale to wiedza z Internetu. Może autorom informacji nie chciało się wyjść na dwór i sprawdzić ;)
I to jest trafna odpowiedz.
Za to sponiewieralem Ci troche Twego kwiatka
65987
melduje że nasionka pozbierane !! :mrgreen:
Ten "sponiewierany" fajnie wyszedł :)
Ten "sponiewierany" fajnie wyszedł :)
i Ty Brutusie przeciwko mnie !!!
Mirka wygląda ja National Geographic...a mój jak Monet :mrgreen:
Kwiatek z dedykacją dla Tropika. Za to, że jest.
I tyle.:wink:
Kwiatek z dedykacją dla Tropika. Za to, że jest.
I tyle.:wink:
:shock::shock::shock:....................no....... .....ja nie wiem co powiedzieć............8 marca już był...!!:smile:
:shock::shock::shock:....................no....... .....ja nie wiem co powiedzieć............8 marca już był...!!:smile:
Tez Ci przesle kwiatka albo lepiej dwa,kurde.Mysl co powiedziec6600866009
Tez Ci przesle kwiatka albo lepiej dwa,kurde.Mysl co powiedziec6600866009
Ty lepiej powiedz gdzie nasionka wysłać.....:mrgreen:
Ty lepiej powiedz gdzie nasionka wysłać.....:mrgreen:
Jak celnicy dorwą się do tych nasionek to macie obaj prze.....e.
Jawny przemyt MARYCHY w fazie prenatalnej. :-D :-D :-D
Kurde,jakiej fazie???ratalnej??Za trudnych wyrazow zaczynacie uzywac.Chociaz z Marycha to czasem tak elokwetnie bardziej trzeba.
Gdzie rosa dla Marysi ja się zapytowywuję ? :twisted: :mrgreen:
nie jest to co prawda róża...choć Helmut twierdzi co innego...ale dla Marysi :-)
źródło (http://www.infbase.net/Gallery/albums/userpics/10003/_D242318.jpg)
O kurde.To te dla Marysi tez uciekly w sina dal??.
Juz dajemy nastepne.Marysia musi miec roze.
O takie i ziemne i wodne(roze).66074660756607666077
Chyba,ze woli lilie:mrgreen: i ziemne i wodne.
O kurde.To te dla Marysi tez uciekly w sina dal??.
Juz dajemy nastepne.Marysia musi miec roze.
O takie i ziemne i wodne(roze).66074660756607666077
Chyba,ze woli lilie:mrgreen: i ziemne i wodne.
Mirek !! Czy masz wolne terminy na prywatne lekcje ???? :wink:
nie jest to co prawda róża...choć Helmut twierdzi co innego...Seerose (róża wodna)- ja tylko powtarzam za Niemcami ;)
Mirkuuuu, cudowne, a ostatnia w szczególności
Z lilii to tylko wodne, bo ziemne duszą
dziękuję - Marysia :D
---------- Post dodany o 19:38 ---------- Poprzedni post był o 19:37 ----------
I padło to pytanie
a Ty nie jesteś zazdrosny - bo wiesz, róża to róża :-P
ja
Seerose (róża wodna)- ja tylko powtarzam za Niemcami ;)
Oj Helmut nie powtarzaj tak.To ze w nazwie czesc jest rose to nie znaczy ,ze to to.Po Twojemu tlumaczac wychodzi ze to jeziorna roza.Idac dalej Twoim tokiem myslenia Auflager to bedzie po polsku na magazynie,bo lager to magazyn a auf to na albo otwarte,a moze otwarty magazyn,oboz...Kurde pojde po bandzie Mutterkuchen to wcale nie mamusine ciastko i smacznego Ci nie pozycze,ale Auflager i Mutterkuchen na polski to bedzie jeden wyraz.Dosc wymadrzania,sam tez dokladnie tego jezyka nie znam.
Oj Helmut nie powtarzaj tak.To ze w nazwie czesc jest rose to nie znaczy ,ze to to.Zdaje sobie sprawę, że nie da się tego tak tłumaczyć. Tak jak Fensterrose to nie jest róża okienna (wystawiona w oknie? :roll:). Dlatego w obu przypadkach, na końcu zdania była emotka.
Nie sądziłem, że ktoś weźmie to na serio ;)
Zdaje sobie sprawę, że nie da się tego tak tłumaczyć. Tak jak Fensterrose to nie jest róża okienna (wystawiona w oknie? :roll:). Dlatego w obu przypadkach, na końcu zdania była emotka.
Nie sądziłem, że ktoś weźmie to na serio ;)
Napewno nie bedzie to okienna.Natomiast jest to takie okragle okienko na samej gorze,takie zwienczenia duzych wysokich okiem w katedrach zwykle wypelnione witrazem.W starej architekturze np gotyk.A w placie tu u mnie to nazywaja to tez chorobe,rozyczka chyba to bedzie.
Kurde konczmy dywagacje bo nas Tropik popedzi.A kwiatka wstawie jakiegos dla zmylki :mrgreen:66081
No dobra, dość o niemieckich różach. Czas na maka :)
66082
Napewno nie bedzie to okienna.Natomiast jest to takie okragle okienko na samej gorze,takie zwienczenia duzych wysokich okiem w katedrach zwykle wypelnione witrazem.W starej architekturze np gotyk.A w placie tu u mnie to nazywaja to tez chorobe,rozyczka chyba to bedzie.
Kurde konczmy dywagacje bo nas Tropik popedzi.A kwiatka wstawie jakiegos dla zmylki :mrgreen:66081
MIREK !!!! Czemu Ty mi to robisz ??!! :mrgreen: Pytałem sie o korepetycje u Ciebie a ty bzdurzysz z Helmutem......
---------- Post dodany o 10:13 ---------- Poprzedni post był o 10:12 ----------
No dobra, dość o niemieckich różach. Czas na maka :)
66082
Zaraz się dowiesz coś o makach od pana M. !!:wink::lol:
Zaraz się dowiesz coś o makach od pana M. !!:wink::lol:Że za dużo czerwonego w czerwonym :-P
MIREK !!!! Czemu Ty mi to robisz ??!! :mrgreen: Pytałem sie o korepetycje u Ciebie a ty bzdurzysz z Helmutem......
-
Toz mowilem-Na ircu facchowcow niemalo.A z helmutem to tak korepetycyjno intuicyjno entuzjastycznie o wszystkim
Zaraz się dowiesz coś o makach od pana M. !!:wink::lol:
A o makach to wiem tyle,ze winda jednak lepsza,nawet jabłko nie dorowna.Moze w waskich kanalach to przescigaja,ale ta ma wieksza popularnosc.
---------- Post dodany o 10:04 ---------- Poprzedni post był o 10:01 ----------
Że za dużo czerwonego w czerwonym :-P
Nie.Jednak Karmazynow bym sciagnal to 5 max 8%:-P:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Jednak Karmazynow bym sciagnal to 5 max 8%:-P:mrgreen::mrgreen::mrgreen:Tak?
Przed 66086 po 66085
Tak?
Przed 66086 po 66085
Kierunek dobry.Tak bym to zrobil.Tylko czerwien,nie ruszal bym zieleni.Tu w srodku te miejscia prawie biale zeby wychodzily z tego czerwonego co platek koloru,bez tego sliwkowego odcienia.Tak w strone makowego koloru a nie naszej czerwieni na fladze.Wtedy czern zyska i owocnik(lepek )bedzie zielenia swiecil.
O tak bym to zrobil co pisalem66087To juz jest lekko za granica,moze bym nie tak mocno zadzialal,Teraz nie mam monitora patrze na takim za 50€
Edyt:Kurde bylem na ogrodzie teraz,Ta wersja najpierwsza,jesli by pojsc w przeciwna strone to tez bedzie taka jak orginal.U mnie na metrze kwadratowym trzykolory tego rosnie,wszystkie samosiejki.
coś mi ostatnio mało kwiatków pod lufę wchodzi.......a na polu tylko chwasty :wink:
66145 66147
Akurat teraz kwitną więc mają swój osobliwy urok ;)
Akurat teraz kwitną więc mają swój osobliwy urok ;)
nie no....wiesz, ja kocham wszystkie kwiatki....ale chabry to już jakiś czas temu fotografowałem....oczekuję jakiejś zmiany ;-)....albo pora zejść z pola !! o !!!!
Tropick chwasty czy kwiatki byle kolorowo bylo na lace :-D
Tropick chwasty czy kwiatki byle kolorowo bylo na lace :-D
w tej kwestii akurat się zgadzam....
66148
Waruga, dokładnie
https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2012/06/2flaga-1.gif
źródło (http://emotikona.pl/emotikony/)6614966150
Waruga, dokładnie
https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2012/06/2flaga-1.gif
źródło (http://emotikona.pl/emotikony/)6614966150
a co pelasie mają wspólnego z łąką ;-) :mrgreen:
Tak mnie naszło :mrgreen: Za oknem słonko daje, dookoła "prawdziwne kwiotki" na balkonach kwitną to wio im portrecik :mrgreen:
Tak mnie naszło :mrgreen: Za oknem słonko daje, dookoła "prawdziwne kwiotki" na balkonach kwitną to wio im portrecik :mrgreen:
:mrgreen:...piękne,dorodne....nie zapomnij usuwać przekwitniętych i regularnie zasilać !!! będą długo cieszyły !!! :-)
Na szczęście nie muszę robić za rolnika, babunia obok tak piknie ma :mrgreen:
Ogrodowo:wink:
66152
66153
To i ja kwiata dorzucę, chociaż rzadko je fotografuję
To i ja kwiata dorzucę, chociaż rzadko je fotografuję
Witaj Brodaczu! Zaglądaj częściej, a kwiotek fajny!
Deszcz pada,piwo sie chlodzi,nudy,nie ma co robic,bawie sie66169ktoras to orginalna,ale ktora?
Deszcz pada,piwo sie chlodzi,nudy,nie ma co robic,bawie sie66169ktoras to orginalna,ale ktora?
aleś pojechał....stawiam na pierwszą !
Prawa, ostatnia, czwarta
no żeby kwiatkowiec się nie znał :-P
===edit===
Mirek wie, że mam oko do koloru, a ostatnia jest naturalna
..
jak nie to stawiam piwo
Dla ulatwienia wstawie wam troche wiecej.Wszystkich mnie sie juz nie chce,to tak 1/10 tego
66173661746617566176:mrgreen::mrgreen:Dalej nudy:mrgreen::mrgreen:
Wywolane z rawa,nic nie mieszane nic nie kombinowane.Na moim monitorze nie rozni sie od orginalu.Na tyle nie rozni na ile umiem odrozniac kolor.66185Kurde teraz po numerze fotki zobaczylem ile ja juz zdjec naklepalem tym aparatem.Toz to bez zastanowienia juz klepie.
prawa, ostatnia, czwarta
no żeby kwiatkowiec się nie znał :-p
===edit===
mirek wie, że mam oko do koloru, a ostatnia jest naturalna
..
Jak nie to stawiam piwo
I CO.....!!!!! :mrgreen::mrgreen::-P
I CO.....!!!!! :mrgreen::mrgreen::-P
No jak to co ? Browar jest w Grybowie koło Gorlic. Dobre piwo robią.
Kurde,bylem na kwiatkach dzis i sobie kilka uwiecznilem.Gdzie bylem? A tam 11a to przednia czesc 11b kawalek tylnej. Kwiatki to tam tak gdzie niegdzie sobie rosna.
aaa mostka se wystrugalem sam tylko jeszcze wykonczyc go trzeba.
66226662276622866229
Ale fajne schodki z fotek
czy na drugiej fotce to ta wspomniana wcześniej leluja ?? :-)
czy na drugiej fotce to ta wspomniana wcześniej leluja ?? :-)
Tak.To ta.
Aaa zaedytuje sobie.Pobawilem sie czarnym tlem i odbijaczami662326623366234
Znalazłem takie rozczochrane roślinki :)
no to kilka sztuk:
66351 66352 66353 66354
Tak.To ta.
Aaa zaedytuje sobie.Pobawilem sie czarnym tlem i odbijaczami662326623366234
środkowa najlepiej wyszła....
---------- Post dodany o 18:59 ---------- Poprzedni post był o 18:56 ----------
no to kilka sztuk:
66351 66352 66353 66354
to mnie zaskoczyłeś...myślałem że inne kwiatki fotografujesz ;-)
66406Ode mnie też - coś takiego.
Pozdrawiam.
Kwiatki piekne wrzucacie.
Zasuszone po zimie.
magnolie ;-) :lol:.......fajnie te hortensje znalazłeś :-)
---------- Post dodany o 17:26 ---------- Poprzedni post był o 17:25 ----------
66406Ode mnie też - coś takiego.
Pozdrawiam.
ładne Witia...Kalanchoe !!
Zasuszone po zimie.
031 ciekawe lubie w tym stylu
widzę że preferujecie na forum takie zdjęcia z dużą głębią ostrości a jakie zdanie macie odnośnie takich ?
tylko muśniętych głębią też są ciekawe mz ;)
66412
widzę że preferujecie na forum takie zdjęcia z dużą głębią ostrości a jakie zdanie macie odnośnie takich ?
66412
ponieważ jest to wątek florystyczny !!! I każdy kwiatek jest piękny...nawet muśnięty głębią !! a że takie dotychczas były...cóż, tak wyszło :-)
a już myślałem że takie muśnięte są błe :lol:
Jesli musniete w odpowiednim przedziale,miejscu,punkcie to jak najbardziej.Chociaz tu jest przede wszystkim florystyka z flory a nie artystyka z flory.
Jesli musniete w odpowiednim przedziale,miejscu,punkcie to jak najbardziej.Chociaz tu jest przede wszystkim florystyka z flory a nie artystyka z flory.
czyli takim ważnym punktem jest pręcik - pręciki w kwiecie tam ostrość powinna być skierowana a reszta to kwestia fantazji :)
czyli takim ważnym punktem jest pręcik - pręciki w kwiecie tam ostrość powinna być skierowana a reszta to kwestia fantazji :)
słupek :mrgreen: !!
słupek :mrgreen: !!
słupek pręcik wiadomo o co chodzi :oops::wink:
słupek pręcik wiadomo o co chodzi :oops::wink:
no coooo !!! żeński organ rozrodczy :mrgreen::mrgreen::mrgreen: !!!!
Nie.Waznym punktem jest to gdzie Ty chcesz skierowac oko widza (apacza:mrgreen:)
Raz to moze byc precik,raz platek a raz calkiem inny detal z kwiatkiem nie majacy nic wspolnego.
""Artysci"" tak czesto pokazuja sterujac wzrokiem "apacza"
Popatrz 6641466415
dzięki piękne Mirek 54 wszystko jasne już jaśniej wytłumaczyć się nie da
myślę że jest tu na forum więcej osób którym ta wskazówka też się przyda
Pozdrawiam ;)
no i super zdjęcia dodałeś
dzięki piękne Mirek 54 wszystko jasne już jaśniej wytłumaczyć się nie da
myślę że jest tu na forum więcej osób którym ta wskazówka też się przyda
Pozdrawiam ;)
no i super zdjęcia dodałeś
taaaaaaaa.....u Mirka nawet "gniot" jest super ;-) !!!
po pas w wodzie ;-)
66445
po pas w wodzie ;-)
66445
Zdecydowanie warto było się nurzać w wode;)
Zdecydowanie warto było się nurzać w wode;)
prawie godzinę brodziłem w leśnym stawie...momentami brakowało 5 cm do brzegu woderów...wycykałem całą kartę ale chyba było warto :-D
prawie godzinę brodziłem w leśnym stawie...momentami brakowało 5 cm do brzegu woderów...wycykałem całą kartę ale chyba było warto :-D
Jutro pojde na ogrod i z brzegu se zrobie.Zrobie se ze trzy,wiecej nie bede.Kijem se przyciagne do mojego brzegu:mrgreen:
O taka ona bedzie,abo inna troche66446
Jutro pojde na ogrod i z brzegu se zrobie.Zrobie se ze trzy,wiecej nie bede.Kijem se przyciagne do mojego brzegu:mrgreen:
O taka ona bedzie,abo inna troche66446
jedni lubią rybki a inni akwarium :mrgreen:....sprawiło mi radość "zdobyć" takie ujęcia lili....a Twoja :roll:......jak zwykle śliczna :-D
ten kalendarz to z Mirkowych kwiotków powinni zrobić o!
bo co !!?? bo niemieckie osiem razy lepsze ???!! :mrgreen:
Święte słowa :)
Pozdrawiam.
Odwrotnie - Mirek jest 8 x lepszy :)
---------- Post dodany o 17:17 ---------- Poprzedni post był o 17:16 ----------
Odwrotnie - Mirek jest 8 x lepszy :)
===edit===
i nie spłacił jeszcze swojego Olka o!
Kurde.A ja durny po sadzonki i nasiona do Polski jezdzil.
Taki ja niemiec jak i Wy.
i nie spłacił jeszcze swojego Olka o!
O to to to.Nawet moja sasiadka mi powtarza,ze tyle dobra jemu zrobila,ze nie splace tego do konca zycia:mrgreen::mrgreen:
Kurde,teraz mnie przyslali,ze ostatnie dwa to dwa trafne:-P6644766448Tam jeszcze posta nie napisalem,niech czytaja fotki
...i sprawiło mi to przyjemność :-)
66459
66460
Na zimno potraktuj te zblizenie,bedzie mniut i malina.
chyba tak to cudo wodne z góry wygląda:
źródło (http://img201.imageshack.us/img201/4308/e3027588.jpg)
Pozdrawiam
chyba tak to cudo wodne z góry wygląda:
źródło (http://img201.imageshack.us/img201/4308/e3027588.jpg)
Pozdrawiam
zgadza się Nymphea alba....są cudne...ale w końcu musiałem wyjść z tego bajorka...z 250 fotkami :mrgreen:
są w zasadzie bezwonne i chyba pod ochroną - a ja głupi jednego wyrwałem będąc na kajaku : /
są w zasadzie bezwonne i chyba pod ochroną - a ja głupi jednego wyrwałem będąc na kajaku : /
tak....jest pod ochroną,jest także rośliną leczniczą !
zgadza się Nymphea alba....są cudne...ale w końcu musiałem wyjść z tego bajorka...z 250 fotkami :mrgreen:
Tylko nie wpadnij na pomysla i w nocy przy ksiezycu ich nie foc,w pelni sie nie zamykaja calkiem i tak wygladaja.Tak,ze popatrz i nie lazikuj po nocy6646366464
Tylko nie wpadnij na pomysla i w nocy przy ksiezycu ich nie foc,w pelni sie nie zamykaja calkiem i tak wygladaja.Tak,ze popatrz i nie lazikuj po nocy6646366464
no pomysł niezły :mrgreen:......a Ty miałeś iść spać !?
66481A ja tak spode płota :)
Pozdrawiam.
lisiajamka1
5.07.12, 14:59
Piękne kwiotki spode płota :)
66481A ja tak spode płota :)
Pozdrawiam.
Mysle ze czarna winietka dala by wiecej fajnego konyrastu
Paskudna perfidna przedrzezniaczka,podla,niemila.Jutro do sciecia.66496:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Paskudna perfidna przedrzezniaczka,podla,niemila.Jutro do sciecia.66496:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
oj Mirek !!!....
a co powiesz na to ??
66500
oj Mirek !!!....
a co powiesz na to ??
Ja sprayem na to.Teraz na zoltych pelno tych czarnych zuczkow.:mrgreen::mrgreen::mrgreen:Ale wybrnelem.:mrgreen:
AAaaaa wstawie se jakies,zebym na trollla sie nie zalapal66501
nie no spoko.....nie podejrzewam Cię o takie niecne czyny ;-)
lisiajamka1
5.07.12, 20:16
Takie kwiatki rosną 5000m n.p.m.
Takie kwiatki rosną 5000m n.p.m.
wygląda jakby ktoś je tym kamykiem przygniótł ;-)
wygląda jakby ktoś je tym kamykiem przygniótł ;-)
Ciekawe kto tam wniósł ten kamień na 5000m nad ten poziom tamtego morza.
ten sam co Machu Pichu budował :-P
Myslisz,ze ten Machu Pichu to razem z tym Rachu Ciachu tego kamienia tam przyniesli???
no dobra.....wiatr nawiał...;-)
No to jedziem dalej.Co to jest?Jest to wyzsze ode mnie.(ma okolo 2m)66509
zapomniales dodac ze jest oblepione pajeczyna:)
No to jedziem dalej.Co to jest?Jest to wyzsze ode mnie.(ma okolo 2m)66509
Yucca filamentosa.....Yucca ogrodowa :mrgreen:
Yucca filamentosa.....Yucca ogrodowa :mrgreen:
Kurde,no.
A to ??Kwiatki o srednicy 1 cm66510Chcialem dac do galerii,ale watek wygral.
Ładne....ale poddaje się...:|
---------- Post dodany o 23:06 ---------- Poprzedni post był o 23:04 ----------
wyglądają jak białe ,pełne niezapominajki....;-)
Ładne....ale poddaje się...:|
---------- Post dodany o 23:06 ---------- Poprzedni post był o 23:04 ----------
wyglądają jak białe ,pełne niezapominajki....;-)
Sa wysokie na 80-100cm.Dlugie silne pedy,na gorze taki "baldachim" kwiatkow.Rozrastaja sie w kepach.Nie znam nazwy.
To juz Druga nieznana:mrgreen::mrgreen:
Sa wysokie na 80-100cm.Dlugie silne pedy,na gorze taki "baldachim" kwiatkow.Rozrastaja sie w kepach.Nie znam nazwy.
To juz Druga nieznana:mrgreen::mrgreen:
Na moje oko to może być Gypsophila paniculata, na nasze to gipsówka lub łyszczec wiechowaty, u Ciebie to Rispige Gipskraut, nie wiem tylko czy odmiana "Compacta Plena" czy "Bristol Fairy".
A jak wygląda ta pierwsza nieznana?
Na moje oko to może być Gypsophila paniculata, na nasze to gipsówka lub łyszczec wiechowaty, u Ciebie to Rispige Gipskraut, nie wiem tylko czy odmiana "Compacta Plena" czy "Bristol Fairy".
A jak wygląda ta pierwsza nieznana?
Dzięki....ale na gipsówkę bym nie wpadł...a może to nie gipsówka bo za duże kwiaty,Mirek pisał że 1 cm !!?
A ta pierwsza nieznana to dla mnie...Miras mnie testuje,ale nazwa była znana.....co u Ciebie ??
Dzięki....ale na gipsówkę bym nie wpadł...a może to nie gipsówka bo za duże kwiaty,Mirek pisał że 1 cm !!?
A ta pierwsza nieznana to dla mnie...Miras mnie testuje,ale nazwa była znana.....co u Ciebie ??
Widziałem odmiany gipsówki o tak dużych kwiatach ale 100% pewności nie mam jaka to odmiana.
A u mnie właśnie rozpoczął się pierwszy tydzień sadzonkowania roślin liściastych, jeszcze miesiąc i gotowe:).
Bardzo ładne Twoje ostatnie kwiatki pływające, zwłaszcza zbliżenia. Pozdrawiam.
Jestem pewien,ze to nie gipsowka.Przejzalem wszystkie odmiany,to zadna z nich.Tego co zwiesz łyszczec wiechowaty to mam w drugim koncu ogrodu.Zona tnie go jak roze scina do wazonu.Z tymi ciemno czerwonymi ladnie sie prezentuje ta biel w delikatnych kwiatkach.
A pierwsza to byla jakas wodna,znalazlem nazwe w goglach.
Zdjęcia kwiatków na łące czy w ogrodach to naprawdę ciekawa propozycja. Jeśli jeszcze jakiś owad usiądzie i uda się go ująć w kadrze to wygląda to super.
Zdjęcia kwiatków na łące czy w ogrodach to naprawdę ciekawa propozycja. Jeśli jeszcze jakiś owad usiądzie i uda się go ująć w kadrze to wygląda to super.
no to pochwal się czymś !!!:grin:
lisiajamka1
6.07.12, 15:14
Myslisz,ze ten Machu Pichu to razem z tym Rachu Ciachu tego kamienia tam przyniesli???
Jam jest Macho Picchu - ten...co kamienie naniósł, nie wiatr :grin:
Jam jest Macho Picchu - ten co kamienie naniósł, nie wiatr :grin:
Fajne, na pierwszym wygląda jak ludzik :)
ooo...i się wyjaśniło !!:grin:
witam wszystkich kolegów i koleżanki na tym wątku. Może na początek coś o sobie - z twarzy jestem podobny zupełnie do nikogo. Widzę tu kilka fajnych flowersów. Dołączę na razie swoją liliję, potem coś innego, jeśli można:wink:
66525
witam wszystkich kolegów i koleżanki na tym wątku. Może na początek coś o sobie - z twarzy jestem podobny zupełnie do nikogo. Widzę tu kilka fajnych flowersów. Dołączę na razie swoją liliję, potem coś innego, jeśli można:wink:
66525
dawaj,dawaj....to najpiękniejszy wątek na forum...tylko kwiatków nie zrywaj bo niektóre pod ochroną ....jak ta leluja !!! :-)
poza roza to nie mam zielonego pojecia jak one sie nazywaja:)
66527665286652966530
pozdrawiam
ładnie,
a ja zgubiłem gdzieś dwa rawy. Na dysku znaczy się zgubiłem. :(
ładnie,
a ja zgubiłem gdzieś dwa rawy. Na dysku znaczy się zgubiłem. :(
uuuuuuu kochany.....jak ty się na dysku już gubisz to może nie chodź wiecej na wycieczki :mrgreen:
poza roza to nie mam zielonego pojecia jak one sie nazywaja:)
róża bo różowa, więc ten ostatni białatek bo biały, drugi bodrek bo bordowy, itd. W ten sposób rozpoznaje się kwiatki:-P
róża bo różowa, więc ten ostatni białatek bo biały, drugi bodrek bo bordowy, itd. W ten sposób rozpoznaje się kwiatki:-P
ciekawa teoria.......;-) wolę zachować milczenie i udawać że nie zauważam pytania bo się jeszcze zbłaźnie że nie znam !! :mrgreen::mrgreen:
---------- Post dodany o 23:29 ---------- Poprzedni post był o 23:29 ----------
ostatni to na pewno Funkia....
dobra, jutro zapytam zony to mi powie:)
dawaj,dawaj....to najpiękniejszy wątek na forum...tylko kwiatków nie zrywaj bo niektóre pod ochroną ....jak ta leluja !!! :-)
no to mam legalne zdjęcie tej Pani
66534
wszyscy wala te lilki... jutro na polowanie i niech mnie jak nic nie znajde...
no to mam legalne zdjęcie tej Pani
66534
PIĘKNA !!......zresztą, mnie wszystkie kwiatki sie podobają....
ten, zgodnie z moją teorią:lol:, nazywa się czerwoniak. Tak naprawdę rośnie w doniczkach na wielu tarasach
66543
ten, zgodnie z moją teorią:lol:, nazywa się czerwoniak. Tak naprawdę rośnie w doniczkach na wielu tarasach
66543
czyli pelasia.....pelargonia....:-)
Mysle ze takie nazewnictwo jest ok, jak jest wiecej w tym samym kolorz to np czerwoniak, czerwoniak boczny gdy stoi z boku, dalej czerwoniak inny, czerwoniak inny nie poprzednik itd itp...:)
Ok zaraz na polowanie ostre slonko to i lilki sie otworza;)
Pozdrawiam
Mysle ze takie nazewnictwo jest ok, jak jest wiecej w tym samym kolorz to np czerwoniak, czerwoniak boczny gdy stoi z boku, dalej czerwoniak inny, czerwoniak inny nie poprzednik itd itp...:)
Ok zaraz na polowanie ostre slonko to i lilki sie otworza;)
Pozdrawiam
:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
takie nazewnictwo wynika z mojej bardzo ubogiej wiedzy o kwiatach. Wg niej kwiat dla mnie składa się z łodygi i reszty kwiatka:cry:
takie nazewnictwo wynika z mojej bardzo ubogiej wiedzy o kwiatach. Wg niej kwiat dla mnie składa się z łodygi i reszty kwiatka:cry:
...a jak sadzisz kwiatki to powtarzasz na głos "zielonym do góry,zielonym do góry" :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgr een::mrgreen:
jakbym sadził, to bym chyba tak mówił, ha ha ha:grin:
66550Trafił mi się dzisiaj - w majtkowym kolorze :)
Pozdrawiam.
66550Trafił mi się dzisiaj - w majtkowym kolorze :)
Pozdrawiam.
...u nas się mówi tąpkowicki róż :grin:.....sorki dla mieszkańców Tąpkowic :mrgreen::mrgreen:
Aechmeae....z rodziny ananasowatych....
Toz to czysto wieprzowy kolor w odcieniu Barbi
U nas mówią " róż gaciowy " :-P
czy ten wpisuje się w tę różową kolorystykę:?:
66574
czy ten wpisuje się w tę różową kolorystykę:?:
66574
Bliski ideału. :-D
żeby odejść od niebezpiecznego różu,coś w dwóch kolorach
66595
a ja też mam w B&W...
66598
tu je dopadlem
66600
ta mi sie podoba
66602
a ta powalila nog:)
66603
i ty masz teraz swoją lilijkę, super:grin:
tu je dopadlem
66600
ta mi sie podoba
66602
66603
urokliwe miejsce i leluja niesamowita !! :grin:
no przy tych to inne co mam wymiekaja i musza odczekac:)
Masz oko do fajnych miejsc ...foty swietne.
ta mi sie podoba
Kurde mnie tez.Zazdroszcze takiej lilijki.Tez bym chcial taka,kurde.
heh Waruga zobacz ostatnia fote w moim watku, ta ulica jest zaledwie 500m od mojego domu:)
wlasciwie to czemu maja czekac, tez kwiatki ...i nawet dwukolorowe, i nie czarnobiale:)
66609
66610
tu je dopadlem
66600
ta mi sie podoba
66602
66603
dwójeczka - świetna.
Pozdrawiam.
Mirek starałem się,ale przyznaję że to w pośpiechu...
66626 66627
A miales takie tlo jak ja?? czy podobna metoda?.
No to tylko na kompiku kolorki poustawiac,pobawic sie plastyka,bedzie coraz lepiej.66631
Ja dzis tez lilijek troche ale bez pospiechu.Karta jeszcze w kieszeni.
A miales takie tlo jak ja?? czy podobna metoda?.
No to tylko na kompiku kolorki poustawiac,pobawic sie plastyka,bedzie coraz lepiej.66631
Ja dzis tez lilijek troche ale bez pospiechu.Karta jeszcze w kieszeni.
moja pierwsza pelasia po przerwie się otworzyła,akurat na to okno słonko zaświeciło.Zrobiłem jak Ty ale z kartonami tylko nie wiem co z kolorem...karton czarny a wychodzi..jak widać...
I
moja pierwsza pelasia po przerwie się otworzyła,akurat na to okno słonko zaświeciło.Zrobiłem jak Ty ale z kartonami tylko nie wiem co z kolorem...karton czarny a wychodzi..jak widać...
Suwaczkami w camera raw, cienie w dol i bedzie czarno:)
I
Suwaczkami w camera raw, cienie w dol i bedzie czarno:)
używam Oly Viewera....muszę do tego inaczej dojść,nie chcę zmieniać programu...:-(
akurat na to okno słonko zaświeciło.Zrobiłem jak Ty ale z kartonami tylko nie wiem co z kolorem...karton czarny a wychodzi..jak widać...
Kurde no to kolko np A, pomiar ekspozycji na te kropelki,bo to odbija swiatlo w kazda strone,EV zjechac na -1.Ustawic czas,wciskajac do polowy pomierzyc reszte parametrow(kropelki)Trzymac wcisniety ,wykadrowac i ciach,i ciach.Robic w rawach,w wywolywaczce nic nie przestawiac,powinno byc wszystko dobrze,Jechac z automata,ewentualnie pokrecic temp.To wsio.
Poczytalem ze firmowy program uzywasz.Popatrz na tych ustawieniach co powyzej tak wygladaja moje RAW-y,w ostrym sloncu.66637
lisiajamka1
8.07.12, 23:18
Chuno - flora ziemniaczana :grin: Technika liofilizacji znana jeszcze przed Inkami, nawet... 10 lat poleżą te apetyczne ziemniaczki :idea:
moja córa lubi fiolet, to coś w ten deseń
66663
tylko 1 post dzisiaj(mojego nie liczyc to wczorajszy), tak nie moze byc, no to lecimy
moj warsztat, dzieki Mirku
zrobienie tego zajelo mi z malowaniem 30 min
66705
a dalo mi to taki efekt:
66707
66706
od mistrzow trzeba sie uczyc nie...:)
Będę musiał sobie też taką czarną dechę wystrugać. :-(
Kurde teraz to bede musial co innego wykombinowac,ale dam rade,mam kilka metod w zanadrzu.:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Czyli to juz bylo66708:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen: