Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : winnetou vs. Bodzip vs. Saboor

winnetou
5.02.12, 17:46
Wynik niedzielnej nudy i przerwy przed/w pracy. Wpadłem na głupi pomysł aby stanąć w szranki z zawodowcami. Zapodałem RAWa Bodzipowi i Saboorowi ciekaw ich interpretacji... Jam jest gotów zebrać baty...

59553

Jak grizz słusznie zauważył - pasowałoby jeszcze oryginał przedstawić :)
Pełna rozdzielczość http://valhalla.org.pl/imgs/P1143989.thumb.jpg

Bodzip
5.02.12, 17:55
zawodowcami...he he he baaardzo śmieszne :lol:

Saboor
5.02.12, 18:18
Jajarz ale wódz.

59560

Bodzip
5.02.12, 18:51
Ja jestem grzeczny i nie głosuję na siebie :D

winnetou
5.02.12, 18:54
ja też nie oszukuję ;) Ale nie przyznam się kto dostał głos :P

Saboor
5.02.12, 18:59
Ja jestem grzeczny i nie głosuję na siebie :D

Ee tam! Ja w ogóle nie głosuję. :mrgreen::-P

waruga
5.02.12, 18:59
Panowie bawcie sie dobrze, ja swoje zrobilem :-)

Saboor
5.02.12, 19:01
Panowie bawcie sie dobrze :-)
Sie wie!
My o sprzętach nie gadamy
ino foty przerabiamy!
Hop! Siup!

Bodzip
5.02.12, 19:04
Częściej takie pojedynki by było robić, a nie o kominkach gadać :)

Amigo!
5.02.12, 19:13
Fajny pomysł wątku.
Zaglosowałem na najlepszego jpg-a :)

EddieLBN
5.02.12, 19:21
Poszło. :)

Ar2
5.02.12, 19:31
Głos poszedł. Niech wygra lepszy jpg :)

winnetou
5.02.12, 19:38
Cieszy mnie, że pomysł na wątek się spodobał. Ale niestety odkrywczy ani autorski nie jest :P

Saboor
5.02.12, 19:49
Cieszy mnie, że pomysł na wątek się spodobał. Ale niestety odkrywczy ani autorski nie jest :P
Nie czytajcie tego! Albo wódz ma gorączkę, albo dwa języki!!

apz
5.02.12, 20:00
Nie czytajcie tego! Albo wódz ma gorączkę, albo dwa języki!!

Wódz palił fajkę, tylko nie wiadomo jakie ziola doń załadował...
Pozdrawiam AP.

PS Zagłosowałem.
PS2. Od dawna wiadomo , że foty robi się kominkiem...

merti
5.02.12, 20:03
Poszło, pierwsze najlepsze...

Amigo!
5.02.12, 20:06
...
PS2. Od dawna wiadomo , że foty robi się kominkiem...
Piszesz o tym dramatycznym wątku o aparacie którego nikt nie widział?
Dejmek takie rozmowy określał per "suchy brandzel" :)

winnetou
5.02.12, 20:07
Wódz nie palił jeszcze fajki :) Tzn palił ale tylko z meliską (innych ziółek brak :P)

henry1
5.02.12, 20:09
O szaleni, i jam dał jeden głos na futrzaka. :-)
Jeden będzie szczęśliwy, a dwaj zawiedzeni. :-(

apz
5.02.12, 20:11
Piszesz o tym dramatycznym wątku o aparacie którego nikt nie widział?
Dejmek takie rozmowy określał per "suchy brandzel" :)

Tak. O tym aparacie, do którego nawet domniemany producent się nie przyznaje, a już nawet jakiejś szkła liczą , zachwycają się nimi, tego samego zresztą pochodzenia ( internetowego).
Było też takie zdanie: D**a jest do srania , a aktor do grania.... Jak wiadomo fotografie robi się kominkiem , reszta nieistotna ...

Saboorze Drogi - co ty chcesz glosować cały tydzień, 1 weekend + poniedziałek wystarczy.

Pozdrawiam AP.

Saboor
5.02.12, 20:24
Tak. O tym aparacie, do którego nawet domniemany producent się nie przyznaje, a już nawet jakiejś szkła liczą , zachwycają się nimi, tego samego zresztą pochodzenia ( internetowego).
Było też takie zdanie: D**a jest do srania , a aktor do grania.... Jak wiadomo fotografie robi się kominkiem , reszta nieistotna ...

Saboorze Drogi - co ty chcesz glosować cały tydzień, 1 weekend + poniedziałek wystarczy.

Pozdrawiam AP.

Oczywiście, że by wystarczyło ... ale to szansa dla wszystkich, by mogli w tym zaszczytnym głosowaniu
udział wziąć.
Pozdrawiam
PA.

winnetou
5.02.12, 20:25
No dobra ja robiłem ankietę i 7 dni ot tak wymysliłem :) Jak któryś z moderatorów/adminów wie jak skrócić jej czas to ja problemu nie widzę :)

grizz
5.02.12, 20:45
Zmieniłem trwanie ankiety.

Przegapiłem gdzieś orginał zdjecia? (dcraw -e) ;)

Bodzip
5.02.12, 20:58
Zmieniłem trwanie ankiety.

Przegapiłem gdzieś orginał zdjecia? (dcraw -e) ;)
Oryginał (RAW) wódz przesła do Saboora i do mnie. Ale to taki pojedynek między nami.
Podoba mi się ta zabawa - dwie trzy osoby oprawiają ze skóry jednego rawa a my głosujemy na najlepszą wersję. :mrgreen:
Ok, oryginał jest tu (http://valhalla.org.pl/P1143989.ORF)

grizz
5.02.12, 21:03
O no właśnie, ale dla oceny zmagania warto porównać ze źródłem ;)

winnetou
5.02.12, 21:07
Zapomniałem się ;( Obiecuję poprawę. Link do wyniku dcraw -e w pierwszym poście

chimol
5.02.12, 21:11
I ja zagłosowałem, ale wydaje mi się, że można z tego więcej wyciągnąć. :wink:

majeczek78
5.02.12, 21:14
Zobaczyłem zdjęcia i swój głos oddałem. Świetny pomysł na wątek. Gratki. A może by zrobić z tego regularne zawody- coś w stylu user X zapodaje rawa i wyzywa na pojedynek usera Y i usera Z. Taki pomysł.

brudnyhary
5.02.12, 21:39
też dałem głos:)

winnetou
5.02.12, 23:36
Zobaczyłem zdjęcia i swój głos oddałem. Świetny pomysł na wątek. Gratki. A może by zrobić z tego regularne zawody- coś w stylu user X zapodaje rawa i wyzywa na pojedynek usera Y i usera Z. Taki pomysł.

Pomysł otwarty :) Żadnych praw autorskich sobie nie roszczę wiec jak są chętni to czemu nie ;) Można by ewentualnie doprecyzować jakieś niby zasady (ot ile czasu na wrzucenie zdjęci ile czasu na głosowanie)

hades
6.02.12, 02:17

Regularność będzie zależała od chętnych.

Darekw1967
6.02.12, 09:51
Witam !

Mam pewne uwagi co do systemu glosowania jak i sposobu wystawiania obrobek.

Przed zaglosowaniem
nie powinno sie znac aktualnych wynikow glosowania ani nie powinno sie
wiedziec kto jest autorem wystawionej obrobki.

Chodzi mi glownie o jak najwieksza bezstronnosc w ocenie i nie sugerowanie
sie przed zaglosowaniem... Wczesniejszymi Statystykami + tendencyjnym podejsciu w ocenie fot z klucza
danego nicka.

Co do glosowania szkoda, ze nie ma mozliwosci glosowania jednoczesnie na wiecej niz 1 fotke.
Przeciez moze tak sie skladac, ze podobaja mi sie jednoczesnie dwa zdjecia i kazde ma to cos... ale nieco inaczej.

Pozdrawiam

majeczek78
6.02.12, 12:09
Pomysł otwarty :) Żadnych praw autorskich sobie nie roszczę wiec jak są chętni to czemu nie ;) Można by ewentualnie doprecyzować jakieś niby zasady (ot ile czasu na wrzucenie zdjęci ile czasu na głosowanie)
Zgadzam się. jakieś ramy trzeba by było ustalic.

Saboor
6.02.12, 12:59
Będą następne "versus'y", to się je w ramy wsadzi ... i nawet na ścianie powiesi.

apz
6.02.12, 13:13
Witam !

Mam pewne uwagi co do systemu glosowania jak i sposobu wystawiania obrobek... Pozdrawiam

Kiedyś już pisałem przy DITL-u. To są zastrzeżenia nie mające sensu, głosujemy, na fotę , obróbkę, nie autora i jego statystyki. Jakie ma to znaczenie, kto te rzeczy przygotował,czy też ile już głosów dana praca dostała , podoba się albo nie podoba i tyle. Czego się obawiasz - zorganizowanej grupy windującej swoich ? Nie ma takich grup na tym forum, przynajmniej ja nie znam, a i czym więcej będzie nas głosować tym bardziej nie będzie możliwości jakkolwiek manipulować wynikiem.
Dbajmy zatem o ilość prac i ich poziom, bo to będzie zachęcać właśnie innych do współudziału we wspólnej zabawie na fotograficznym w końcu forum.
Tak jak to zrobili koledzy z wątku lotniczego , gdy forum zdominowały wątki o nowych zabawkach mikro - zajęli się zdjęciami i wygrali z technicznymi sporami i chwała im za to .

Chciałem w tym miejscu podziękować Administracji za rozszerzanie oferty fotograficznej i umiejętne rozszerzanie oferty dla fotografów i ciekawych fotografii. Cieszą mnie nowe wątki jak ten o fotografii na imprezach , konkursy fotograficzne, wystawy, konkursy na obróbkę fotografii i myślę , że czas na pojedynki fotograficzne...

Pozdrawiam AP.

Bodzip
6.02.12, 13:50
Kiedyś już pisałem przy DITL-u. To są zastrzeżenia nie mające sensu, głosujemy, na fotę , obróbkę, nie autora i jego statystyki. Jakie ma to znaczenie, kto te rzeczy przygotował,czy też ile już głosów dana praca dostała , podoba się albo nie podoba i tyle. Czego się obawiasz - zorganizowanej grupy windującej swoich ? Nie ma takich grup na tym forum, przynajmniej ja nie znam, a i czym więcej będzie nas głosować tym bardziej nie będzie możliwości jakkolwiek manipulować wynikiem.
Dbajmy zatem o ilość prac i ich poziom, bo to będzie zachęcać właśnie innych do współudziału we wspólnej zabawie na fotograficznym w końcu forum.
Tak jak to zrobili koledzy z wątku lotniczego , gdy forum zdominowały wątki o nowych zabawkach mikro - zajęli się zdjęciami i wygrali z technicznymi sporami i chwała im za to .

Chciałem w tym miejscu podziękować Administracji za rozszerzanie oferty fotograficznej i umiejętne rozszerzanie oferty dla fotografów i ciekawych fotografii. Cieszą mnie nowe wątki jak ten o fotografii na imprezach , konkursy fotograficzne, wystawy, konkursy na obróbkę fotografii i myślę , że czas na pojedynki fotograficzne...

Pozdrawiam AP.
apz - bardzo dziękuję
Podpisuję się pod tym co napisałeś wszystkimi czułkami.
Mamy się bawić w fotografię, a jojcenie typu kominek za duży, za mały są bez sensu. Zawsze wychodziłem z załeżenie: się coś nie podoba - nie kupuję.
A wracając do pojedynku - tu wcale nie chodzi o to czy wygra Saboor, Winnetou czy Bodzip. Liczy się dobra zabawa, można zobaczyć co można osiągnąć.
Myślę że pomysłodawcy, czyli Einnetou należą się jakieś plusiki za nowatorski pomysł. A że ja nie mogę, więc w moim imieniu liczę na szczodrość :D

apz
6.02.12, 13:55
apz - bardzo dziękuję
Mamy się bawić w fotografię, a jojcenie typu kominek za duży, za mały są bez sensu. Zawsze wychodziłem z załeżenie: się coś nie podoba - nie kupuję.
A wracając do pojedynku - tu wcale nie chodzi o to czy wygra Saboor, Winnetou czy Bodzip. Liczy się dobra zabawa, można zobaczyć co można osiągnąć.
Myślę że pomysłodawcy, czyli Einnetou należą się jakieś plusiki za nowatorski pomysł. A że ja nie mogę, więc w moim imieniu liczę na szczodrość :D

Trochę będzie musiał poczekać - muszę porozdawać trochę :" Musisz rozdać trochę punktów innym użytkownikom zanim będzie można przyznać punkty winnetou. ​"

Saboor
6.02.12, 14:00
apz - bardzo dziękuję
/.../

Ta jest nasz "versus" nasza balanga, my wybieramy co stawiamy, a drzwi otwarte! Do ostatniego klejenta! :-D

tropic
6.02.12, 15:19
poszło....niech wygra koczambor...!!!

heyahero
6.02.12, 15:26
No nie wiem... Nie robione OM-D, to "nie bede" na nich głosować. Hehe, poszło, poszło! ;)

Bodzip
6.02.12, 15:28
No nie wiem... Nie robione OM-D, to "nie bede" na nich głosować. Hehe, poszło, poszło! ;)
Cieszym się okrutnie :)

winnetou
6.02.12, 15:30
@hayahero - wszystko robione kominkami tylko exif dla zmyłki zmieniony ;)

Saboor
6.02.12, 15:32
Ale luuda! No, no!:grin:

tropic
6.02.12, 16:01
Ale luuda! No, no!:grin:
...nooo...są gwiazdy ;-)....jest quorum.......:-P

Saboor
6.02.12, 16:20
Słyszycie Chopy?? Tera my som Stars'y, przez duże "G" :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

grizz
6.02.12, 17:42
Gosh... naprawdę wszystko musicie formalizować?

Saboor
6.02.12, 17:46
Gosh... naprawdę wszystko musicie formalizować?

No co Ty? Nie damy się z formalizować!
To prywatna inicjatywa jest! Znaczy: Badylarze, Kułaki, Dorobkiewicze i Ciułacze my som!
No chyba, że we formalinie, ale tu wiele do gadania nie będzie ... .:wink:

henry1
6.02.12, 18:01
Jakaś reforma by się przydała, aby rozkułaczyć to forum.
Na najbliższym zjeżdzie TWA, zaplute karły reakcji poddane zostaną samokrytyce ! :-D

Saboor
6.02.12, 18:04
Jakaś reforma by się przydała, aby rozkułaczyć to forum.
Na najbliższym zjeżdzie TWA, zaplute karły reakcji poddane zostaną samokrytyce ! :-D

O no przestań! Reformy tudzież pantalony, moja babcia nosiła i znosiła ... nie te czasy ... .

henry1
6.02.12, 18:06
O no przestań! Reformy tudzież pantalony, moja babcia nosiła i znosiła ... nie te czasy ... .

No to chociaż stringi :-P

Saboor
6.02.12, 18:13
No to chociaż stringi :-P

No ewentualnie ... .

winnetou
6.02.12, 18:29
Ale wszyscy mają być w stringach? ;>

Saboor
6.02.12, 18:32
Ale wszyscy mają być w stringach? ;>
... i babcia też ... .

winnetou
6.02.12, 18:42
no to się pisze xD

Bodzip
6.02.12, 19:05
Ja się nie piszę - wszystko mi obetnie. A co mam to sobie cenię :mrgreen:

apz
6.02.12, 19:27

Teraz to się nazywa getry - i duuużo lepiej wygląda.

adambieg
6.02.12, 23:34
Głosnąłem:mrgreen:

ahutta
7.02.12, 00:08
Właśnie przechyliłem szalę zwycięstwa, ale idą Raw w Raw, że tak powiem.

Tomasz.G
7.02.12, 01:02
obowiazek obowiazkiem jest - zaglosowalem :)

winnetou
7.02.12, 01:15
W imieniu swoim i "chłopców" dziękuję za zainteresowanie wątkiem i wszystkie głosy ;)

gulasz
7.02.12, 02:44
pojszło i ode mnie :)
choć chwilę myślałam co wybrać :)

zimny
7.02.12, 08:28
Też poszło :)

Bodzip
7.02.12, 09:52
Dzięki, że przyłączyliście się do zabawy :D
I tak uważam, że kocica Saboora jest ładniejsza :mrgreen:

Saboor
7.02.12, 11:03
Dzięki, że przyłączyliście się do zabawy :D
I tak uważam, że kocica Saboora jest ładniejsza :mrgreen:
No mowa! A jaka fajna i pieszczocha! :grin:

Saboor
7.02.12, 13:42
No proszę! Taki mały "versusik" i ponad 50 głosów!

Saboor
7.02.12, 19:48
Brawoooo! Bodzip brawooo!

winnetou
7.02.12, 19:57
Dla zwycięzcy gratulacje - nagród nie przewidziałem ;P

tropic
7.02.12, 20:03
wygrany stawia ???

winnetou
7.02.12, 20:08
O! to jest dobra nagroda, podobiesiemnie ;)

Bodzip
7.02.12, 21:00
Aż biegunki dostałem, do pracy nie poszedłem :wink:
winnetou małymi kroczkami odrabiał zaległości, i gdyby to jeszcze tydzień potrwało, to kto wie ... :D
I tak uważam, że czarny kocur ładniejszy
Sernik, szarlotka, piwo, whysky na zlocie :mrgreen:
Dziękować bardzo :D

ahutta
7.02.12, 21:46
No to ja się na piwo piszę :) A i szarlotki nie odmówię :)

Saboor
7.02.12, 21:50
Ja chę Chałwę i piwo!!!

winnetou
7.02.12, 21:56
No to kto i kiedy organizuje następnego versusa? :>

Saboor
13.07.14, 15:08
To co wracamy do pojedynków? To był kapitalny pomysł!!!

Bodzip
13.07.14, 18:56
To co wracamy do pojedynków? To był kapitalny pomysł!!!
noooooo :mrgreen:

Saboor
13.07.14, 19:25
noooooo :mrgreen:
Może znajdą się jacy chętni(od kwaśnicy spece :evil:)

ahutta
13.07.14, 20:11
Może znajdą się jacy chętni(od kwaśnicy spece :evil:)

Ty ostrzegaj najpierw, że takie stare wątki odgrzebujesz :D
Musiałem sobie najpierw o co chodziło w tym wątku :D

hades
13.07.14, 20:13
Podniosłem rękawicę, czekam na RAW-a.

... na RAW-a i wyzwanie, czyli co trzeba z nim zrobić.

BIKER
13.07.14, 21:05
Świetny pomysł na konkurs.
Autor został doceniony:grin:

And.N
13.07.14, 21:12
Czym to się różni od popRAWki ? Chodzi o to, że jeden z użytkowników daje RAW-a i rzuca wyzwanie obróbkowe konkretnym osobom ?

Saboor
13.07.14, 21:40
Czym to się różni od popRAWki ? Chodzi o to, że jeden z użytkowników daje RAW-a i rzuca wyzwanie obróbkowe konkretnym osobom ?
Dokładnie.

And.N
13.07.14, 21:55
... Chodzi o to, że jeden z użytkowników daje RAW-a i rzuca wyzwanie obróbkowe konkretnym osobom ?
Dokładnie.
Czyli jak na razie takie coś nie nastąpiło

tymczasowy_
14.07.14, 00:41
Popieram głos mówiący o tym, że ORF przydaje się w ocenie propozycji.
Jak dla mnie, konwersja na B&W to pójście na łatwiznę ... mi wychodzi, że kicia jest kruczo-czarna z zielonymi oczkami, z lekkim piwnym zabarwieniem, mam rację?

A to moja wizja jpega:
http://i.minus.com/iUuSoYRePdYEq.jpg

PS
Szkoda, że ostrość nie została ustawiona na kocich oczkach - jak dla mnie.

And.N
14.07.14, 07:17
...Jak dla mnie, konwersja na B&W to pójście na łatwiznę ... mi wychodzi, że kicia jest kruczo-czarna z zielonymi oczkami, z lekkim piwnym zabarwieniem, mam rację?

A to moja wizja jpega:
http://i.minus.com/iUuSoYRePdYEq.jpg

Nie uważasz, że propozycja nieco spóźniona nie mówiąc o tym, że do tej popRAWki był zaproszony Bodzip i Saboor. Powiem, ze nawet nie chce mi się porównywać Twojej wersji do wcześniejszych, a autor wątku pewnie też nie zajrzy bo ostatnio był aktywny na forum bodajże 2 lata temu.

Bodzip
14.07.14, 08:11
Nie uważasz, że propozycja nieco spóźniona nie mówiąc o tym, że do tej popRAWki był zaproszony Bodzip i Saboor. Powiem, ze nawet nie chce mi się porównywać Twojej wersji do wcześniejszych, a autor wątku pewnie też nie zajrzy bo ostatnio był aktywny na forum bodajże 2 lata temu.
Właśnie mu dałem znać. A jak Go zobaczę, to kopnę w lewą kostkę po prawej stronie :mrgreen:

abir
14.07.14, 08:19
....A jak Go zobaczę, to kopnę w lewą kostkę po prawej stronie :mrgreen:
oojjj, to bardzo bolące miejsce:mrgreen:

Saboor
14.07.14, 08:57
My sobie wydumaliśmy tak: Autor przedstawia swoje dzieło i wybranym osobom daje RAW
do obróbki, po czym poddaje publicznej ocenie wszystkie wiekopomne dzieła.
Ale to nasze, każden z Was pojedynek może sobie urządzić wg własnych zasad.

helmuth
14.07.14, 09:15
... każden z Was pojedynek może sobie urządzić wg własnych zasad.Na gołe pięści, do pierwszej krwi? :-P

Bodzip
14.07.14, 10:23
Na gołe pięści, do pierwszej krwi? :-P
Ja się nie zgadzam, bo dostanę po ryju :roll:

ahutta
14.07.14, 10:30
Na gołe pięści, do pierwszej krwi? :-P

Na gołe klaty, na ubitej ziemi.

hades
14.07.14, 11:34
To kto ma dać tego RAW-a? Saboor myślałem, że masz już coś.

No to dobra, ja dam po południu RAW-a.

And.N
14.07.14, 11:43
To kto ma dać tego RAW-a?
Ten kto chce się w to "bawić"?:smile:

Saboor myślałem, że masz już coś.
No to dobra, ja dam po południu RAW-a.
Możesz i mi rękawice rzucić:), podniosę:)