Zobacz pełną wersję : winnetou vs. Bodzip vs. Saboor
Wynik niedzielnej nudy i przerwy przed/w pracy. Wpadłem na głupi pomysł aby stanąć w szranki z zawodowcami. Zapodałem RAWa Bodzipowi i Saboorowi ciekaw ich interpretacji... Jam jest gotów zebrać baty...
59553
Jak grizz słusznie zauważył - pasowałoby jeszcze oryginał przedstawić :)
Pełna rozdzielczość http://valhalla.org.pl/imgs/P1143989.thumb.jpg
zawodowcami...he he he baaardzo śmieszne :lol:
Ja jestem grzeczny i nie głosuję na siebie :D
ja też nie oszukuję ;) Ale nie przyznam się kto dostał głos :P
Ja jestem grzeczny i nie głosuję na siebie :D
Ee tam! Ja w ogóle nie głosuję. :mrgreen::-P
Panowie bawcie sie dobrze, ja swoje zrobilem :-)
Panowie bawcie sie dobrze :-)
Sie wie!
My o sprzętach nie gadamy
ino foty przerabiamy!
Hop! Siup!
Częściej takie pojedynki by było robić, a nie o kominkach gadać :)
Fajny pomysł wątku.
Zaglosowałem na najlepszego jpg-a :)
Głos poszedł. Niech wygra lepszy jpg :)
Cieszy mnie, że pomysł na wątek się spodobał. Ale niestety odkrywczy ani autorski nie jest :P
Cieszy mnie, że pomysł na wątek się spodobał. Ale niestety odkrywczy ani autorski nie jest :P
Nie czytajcie tego! Albo wódz ma gorączkę, albo dwa języki!!
Nie czytajcie tego! Albo wódz ma gorączkę, albo dwa języki!!
Wódz palił fajkę, tylko nie wiadomo jakie ziola doń załadował...
Pozdrawiam AP.
PS Zagłosowałem.
PS2. Od dawna wiadomo , że foty robi się kominkiem...
Poszło, pierwsze najlepsze...
...
PS2. Od dawna wiadomo , że foty robi się kominkiem...
Piszesz o tym dramatycznym wątku o aparacie którego nikt nie widział?
Dejmek takie rozmowy określał per "suchy brandzel" :)
Wódz nie palił jeszcze fajki :) Tzn palił ale tylko z meliską (innych ziółek brak :P)
O szaleni, i jam dał jeden głos na futrzaka. :-)
Jeden będzie szczęśliwy, a dwaj zawiedzeni. :-(
Piszesz o tym dramatycznym wątku o aparacie którego nikt nie widział?
Dejmek takie rozmowy określał per "suchy brandzel" :)
Tak. O tym aparacie, do którego nawet domniemany producent się nie przyznaje, a już nawet jakiejś szkła liczą , zachwycają się nimi, tego samego zresztą pochodzenia ( internetowego).
Było też takie zdanie: D**a jest do srania , a aktor do grania.... Jak wiadomo fotografie robi się kominkiem , reszta nieistotna ...
Saboorze Drogi - co ty chcesz glosować cały tydzień, 1 weekend + poniedziałek wystarczy.
Pozdrawiam AP.
Tak. O tym aparacie, do którego nawet domniemany producent się nie przyznaje, a już nawet jakiejś szkła liczą , zachwycają się nimi, tego samego zresztą pochodzenia ( internetowego).
Było też takie zdanie: D**a jest do srania , a aktor do grania.... Jak wiadomo fotografie robi się kominkiem , reszta nieistotna ...
Saboorze Drogi - co ty chcesz glosować cały tydzień, 1 weekend + poniedziałek wystarczy.
Pozdrawiam AP.
Oczywiście, że by wystarczyło ... ale to szansa dla wszystkich, by mogli w tym zaszczytnym głosowaniu
udział wziąć.
Pozdrawiam
PA.
No dobra ja robiłem ankietę i 7 dni ot tak wymysliłem :) Jak któryś z moderatorów/adminów wie jak skrócić jej czas to ja problemu nie widzę :)
Zmieniłem trwanie ankiety.
Przegapiłem gdzieś orginał zdjecia? (dcraw -e) ;)
Zmieniłem trwanie ankiety.
Przegapiłem gdzieś orginał zdjecia? (dcraw -e) ;)
Oryginał (RAW) wódz przesła do Saboora i do mnie. Ale to taki pojedynek między nami.
Podoba mi się ta zabawa - dwie trzy osoby oprawiają ze skóry jednego rawa a my głosujemy na najlepszą wersję. :mrgreen:
Ok, oryginał jest tu (http://valhalla.org.pl/P1143989.ORF)
O no właśnie, ale dla oceny zmagania warto porównać ze źródłem ;)
Zapomniałem się ;( Obiecuję poprawę. Link do wyniku dcraw -e w pierwszym poście
I ja zagłosowałem, ale wydaje mi się, że można z tego więcej wyciągnąć. :wink:
Zobaczyłem zdjęcia i swój głos oddałem. Świetny pomysł na wątek. Gratki. A może by zrobić z tego regularne zawody- coś w stylu user X zapodaje rawa i wyzywa na pojedynek usera Y i usera Z. Taki pomysł.
Zobaczyłem zdjęcia i swój głos oddałem. Świetny pomysł na wątek. Gratki. A może by zrobić z tego regularne zawody- coś w stylu user X zapodaje rawa i wyzywa na pojedynek usera Y i usera Z. Taki pomysł.
Pomysł otwarty :) Żadnych praw autorskich sobie nie roszczę wiec jak są chętni to czemu nie ;) Można by ewentualnie doprecyzować jakieś niby zasady (ot ile czasu na wrzucenie zdjęci ile czasu na głosowanie)
Regularność będzie zależała od chętnych.
Witam !
Mam pewne uwagi co do systemu glosowania jak i sposobu wystawiania obrobek.
Przed zaglosowaniem
nie powinno sie znac aktualnych wynikow glosowania ani nie powinno sie
wiedziec kto jest autorem wystawionej obrobki.
Chodzi mi glownie o jak najwieksza bezstronnosc w ocenie i nie sugerowanie
sie przed zaglosowaniem... Wczesniejszymi Statystykami + tendencyjnym podejsciu w ocenie fot z klucza
danego nicka.
Co do glosowania szkoda, ze nie ma mozliwosci glosowania jednoczesnie na wiecej niz 1 fotke.
Przeciez moze tak sie skladac, ze podobaja mi sie jednoczesnie dwa zdjecia i kazde ma to cos... ale nieco inaczej.
Pozdrawiam
Pomysł otwarty :) Żadnych praw autorskich sobie nie roszczę wiec jak są chętni to czemu nie ;) Można by ewentualnie doprecyzować jakieś niby zasady (ot ile czasu na wrzucenie zdjęci ile czasu na głosowanie)
Zgadzam się. jakieś ramy trzeba by było ustalic.
Będą następne "versus'y", to się je w ramy wsadzi ... i nawet na ścianie powiesi.
Witam !
Mam pewne uwagi co do systemu glosowania jak i sposobu wystawiania obrobek... Pozdrawiam
Kiedyś już pisałem przy DITL-u. To są zastrzeżenia nie mające sensu, głosujemy, na fotę , obróbkę, nie autora i jego statystyki. Jakie ma to znaczenie, kto te rzeczy przygotował,czy też ile już głosów dana praca dostała , podoba się albo nie podoba i tyle. Czego się obawiasz - zorganizowanej grupy windującej swoich ? Nie ma takich grup na tym forum, przynajmniej ja nie znam, a i czym więcej będzie nas głosować tym bardziej nie będzie możliwości jakkolwiek manipulować wynikiem.
Dbajmy zatem o ilość prac i ich poziom, bo to będzie zachęcać właśnie innych do współudziału we wspólnej zabawie na fotograficznym w końcu forum.
Tak jak to zrobili koledzy z wątku lotniczego , gdy forum zdominowały wątki o nowych zabawkach mikro - zajęli się zdjęciami i wygrali z technicznymi sporami i chwała im za to .
Chciałem w tym miejscu podziękować Administracji za rozszerzanie oferty fotograficznej i umiejętne rozszerzanie oferty dla fotografów i ciekawych fotografii. Cieszą mnie nowe wątki jak ten o fotografii na imprezach , konkursy fotograficzne, wystawy, konkursy na obróbkę fotografii i myślę , że czas na pojedynki fotograficzne...
Pozdrawiam AP.
Kiedyś już pisałem przy DITL-u. To są zastrzeżenia nie mające sensu, głosujemy, na fotę , obróbkę, nie autora i jego statystyki. Jakie ma to znaczenie, kto te rzeczy przygotował,czy też ile już głosów dana praca dostała , podoba się albo nie podoba i tyle. Czego się obawiasz - zorganizowanej grupy windującej swoich ? Nie ma takich grup na tym forum, przynajmniej ja nie znam, a i czym więcej będzie nas głosować tym bardziej nie będzie możliwości jakkolwiek manipulować wynikiem.
Dbajmy zatem o ilość prac i ich poziom, bo to będzie zachęcać właśnie innych do współudziału we wspólnej zabawie na fotograficznym w końcu forum.
Tak jak to zrobili koledzy z wątku lotniczego , gdy forum zdominowały wątki o nowych zabawkach mikro - zajęli się zdjęciami i wygrali z technicznymi sporami i chwała im za to .
Chciałem w tym miejscu podziękować Administracji za rozszerzanie oferty fotograficznej i umiejętne rozszerzanie oferty dla fotografów i ciekawych fotografii. Cieszą mnie nowe wątki jak ten o fotografii na imprezach , konkursy fotograficzne, wystawy, konkursy na obróbkę fotografii i myślę , że czas na pojedynki fotograficzne...
Pozdrawiam AP.
apz - bardzo dziękuję
Podpisuję się pod tym co napisałeś wszystkimi czułkami.
Mamy się bawić w fotografię, a jojcenie typu kominek za duży, za mały są bez sensu. Zawsze wychodziłem z załeżenie: się coś nie podoba - nie kupuję.
A wracając do pojedynku - tu wcale nie chodzi o to czy wygra Saboor, Winnetou czy Bodzip. Liczy się dobra zabawa, można zobaczyć co można osiągnąć.
Myślę że pomysłodawcy, czyli Einnetou należą się jakieś plusiki za nowatorski pomysł. A że ja nie mogę, więc w moim imieniu liczę na szczodrość :D
apz - bardzo dziękuję
Mamy się bawić w fotografię, a jojcenie typu kominek za duży, za mały są bez sensu. Zawsze wychodziłem z załeżenie: się coś nie podoba - nie kupuję.
A wracając do pojedynku - tu wcale nie chodzi o to czy wygra Saboor, Winnetou czy Bodzip. Liczy się dobra zabawa, można zobaczyć co można osiągnąć.
Myślę że pomysłodawcy, czyli Einnetou należą się jakieś plusiki za nowatorski pomysł. A że ja nie mogę, więc w moim imieniu liczę na szczodrość :D
Trochę będzie musiał poczekać - muszę porozdawać trochę :" Musisz rozdać trochę punktów innym użytkownikom zanim będzie można przyznać punkty winnetou. "
apz - bardzo dziękuję
/.../
Ta jest nasz "versus" nasza balanga, my wybieramy co stawiamy, a drzwi otwarte! Do ostatniego klejenta! :-D
poszło....niech wygra koczambor...!!!
No nie wiem... Nie robione OM-D, to "nie bede" na nich głosować. Hehe, poszło, poszło! ;)
No nie wiem... Nie robione OM-D, to "nie bede" na nich głosować. Hehe, poszło, poszło! ;)
Cieszym się okrutnie :)
@hayahero - wszystko robione kominkami tylko exif dla zmyłki zmieniony ;)
Ale luuda! No, no!:grin:
...nooo...są gwiazdy ;-)....jest quorum.......:-P
Słyszycie Chopy?? Tera my som Stars'y, przez duże "G" :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Gosh... naprawdę wszystko musicie formalizować?
Gosh... naprawdę wszystko musicie formalizować?
No co Ty? Nie damy się z formalizować!
To prywatna inicjatywa jest! Znaczy: Badylarze, Kułaki, Dorobkiewicze i Ciułacze my som!
No chyba, że we formalinie, ale tu wiele do gadania nie będzie ... .:wink:
Jakaś reforma by się przydała, aby rozkułaczyć to forum.
Na najbliższym zjeżdzie TWA, zaplute karły reakcji poddane zostaną samokrytyce ! :-D
Jakaś reforma by się przydała, aby rozkułaczyć to forum.
Na najbliższym zjeżdzie TWA, zaplute karły reakcji poddane zostaną samokrytyce ! :-D
O no przestań! Reformy tudzież pantalony, moja babcia nosiła i znosiła ... nie te czasy ... .
O no przestań! Reformy tudzież pantalony, moja babcia nosiła i znosiła ... nie te czasy ... .
No to chociaż stringi :-P
No to chociaż stringi :-P
No ewentualnie ... .
Ale wszyscy mają być w stringach? ;>
Ale wszyscy mają być w stringach? ;>
... i babcia też ... .
Ja się nie piszę - wszystko mi obetnie. A co mam to sobie cenię :mrgreen:
Teraz to się nazywa getry - i duuużo lepiej wygląda.
Właśnie przechyliłem szalę zwycięstwa, ale idą Raw w Raw, że tak powiem.
obowiazek obowiazkiem jest - zaglosowalem :)
W imieniu swoim i "chłopców" dziękuję za zainteresowanie wątkiem i wszystkie głosy ;)
pojszło i ode mnie :)
choć chwilę myślałam co wybrać :)
Dzięki, że przyłączyliście się do zabawy :D
I tak uważam, że kocica Saboora jest ładniejsza :mrgreen:
Dzięki, że przyłączyliście się do zabawy :D
I tak uważam, że kocica Saboora jest ładniejsza :mrgreen:
No mowa! A jaka fajna i pieszczocha! :grin:
No proszę! Taki mały "versusik" i ponad 50 głosów!
Brawoooo! Bodzip brawooo!
Dla zwycięzcy gratulacje - nagród nie przewidziałem ;P
O! to jest dobra nagroda, podobiesiemnie ;)
Aż biegunki dostałem, do pracy nie poszedłem :wink:
winnetou małymi kroczkami odrabiał zaległości, i gdyby to jeszcze tydzień potrwało, to kto wie ... :D
I tak uważam, że czarny kocur ładniejszy
Sernik, szarlotka, piwo, whysky na zlocie :mrgreen:
Dziękować bardzo :D
No to ja się na piwo piszę :) A i szarlotki nie odmówię :)
No to kto i kiedy organizuje następnego versusa? :>
To co wracamy do pojedynków? To był kapitalny pomysł!!!
To co wracamy do pojedynków? To był kapitalny pomysł!!!
noooooo :mrgreen:
noooooo :mrgreen:
Może znajdą się jacy chętni(od kwaśnicy spece :evil:)
Może znajdą się jacy chętni(od kwaśnicy spece :evil:)
Ty ostrzegaj najpierw, że takie stare wątki odgrzebujesz :D
Musiałem sobie najpierw o co chodziło w tym wątku :D
Podniosłem rękawicę, czekam na RAW-a.
... na RAW-a i wyzwanie, czyli co trzeba z nim zrobić.
Świetny pomysł na konkurs.
Autor został doceniony:grin:
Czym to się różni od popRAWki ? Chodzi o to, że jeden z użytkowników daje RAW-a i rzuca wyzwanie obróbkowe konkretnym osobom ?
Czym to się różni od popRAWki ? Chodzi o to, że jeden z użytkowników daje RAW-a i rzuca wyzwanie obróbkowe konkretnym osobom ?
Dokładnie.
... Chodzi o to, że jeden z użytkowników daje RAW-a i rzuca wyzwanie obróbkowe konkretnym osobom ?
Dokładnie.
Czyli jak na razie takie coś nie nastąpiło
tymczasowy_
14.07.14, 00:41
Popieram głos mówiący o tym, że ORF przydaje się w ocenie propozycji.
Jak dla mnie, konwersja na B&W to pójście na łatwiznę ... mi wychodzi, że kicia jest kruczo-czarna z zielonymi oczkami, z lekkim piwnym zabarwieniem, mam rację?
A to moja wizja jpega:
http://i.minus.com/iUuSoYRePdYEq.jpg
PS
Szkoda, że ostrość nie została ustawiona na kocich oczkach - jak dla mnie.
...Jak dla mnie, konwersja na B&W to pójście na łatwiznę ... mi wychodzi, że kicia jest kruczo-czarna z zielonymi oczkami, z lekkim piwnym zabarwieniem, mam rację?
A to moja wizja jpega:
http://i.minus.com/iUuSoYRePdYEq.jpg
Nie uważasz, że propozycja nieco spóźniona nie mówiąc o tym, że do tej popRAWki był zaproszony Bodzip i Saboor. Powiem, ze nawet nie chce mi się porównywać Twojej wersji do wcześniejszych, a autor wątku pewnie też nie zajrzy bo ostatnio był aktywny na forum bodajże 2 lata temu.
Nie uważasz, że propozycja nieco spóźniona nie mówiąc o tym, że do tej popRAWki był zaproszony Bodzip i Saboor. Powiem, ze nawet nie chce mi się porównywać Twojej wersji do wcześniejszych, a autor wątku pewnie też nie zajrzy bo ostatnio był aktywny na forum bodajże 2 lata temu.
Właśnie mu dałem znać. A jak Go zobaczę, to kopnę w lewą kostkę po prawej stronie :mrgreen:
....A jak Go zobaczę, to kopnę w lewą kostkę po prawej stronie :mrgreen:
oojjj, to bardzo bolące miejsce:mrgreen:
My sobie wydumaliśmy tak: Autor przedstawia swoje dzieło i wybranym osobom daje RAW
do obróbki, po czym poddaje publicznej ocenie wszystkie wiekopomne dzieła.
Ale to nasze, każden z Was pojedynek może sobie urządzić wg własnych zasad.
... każden z Was pojedynek może sobie urządzić wg własnych zasad.Na gołe pięści, do pierwszej krwi? :-P
Na gołe pięści, do pierwszej krwi? :-P
Ja się nie zgadzam, bo dostanę po ryju :roll:
Na gołe pięści, do pierwszej krwi? :-P
Na gołe klaty, na ubitej ziemi.
To kto ma dać tego RAW-a? Saboor myślałem, że masz już coś.
No to dobra, ja dam po południu RAW-a.
To kto ma dać tego RAW-a?
Ten kto chce się w to "bawić"?:smile:
Saboor myślałem, że masz już coś.
No to dobra, ja dam po południu RAW-a.
Możesz i mi rękawice rzucić:), podniosę:)