Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Sprawdzenie karty xD 128MB

vodnik
20.03.04, 14:03
Witam, jutro odbieram od TIPA aparat i karte pamieci xD 128mb, i chcialbym sie Was doradzic jak sprawdzic pamiec i sprzet czy jest OK. Biore ze soba notebooka wiec sprawdze czy zdjecia wychodza dobre i czy nie ma problemu z laczeniem sie z kompem. Na sprawdzenie pamieci mam pomysl zeby zrobic pare fotek a pozniej sformatowac ja i znowu walnac kilka fotek.

Moje pytanie brzmi: Ile czasu moze trwac formatowanie karty 128MB co by mnie nie zaskoczylo np 10 minut albo wiecej.

Jak znacie inne sposoby sprawdzania kupowanego sprzetu (dodam ze odbior odbywa sie w terenie) to chetnie bym je poznal.

grzesiek78
20.03.04, 19:52
...jezeli chodzi o formatowanie karty, to ja zakupilem wczoraj olympusa c-750 i karte 256MB, trwalo 5 sek. To na szczescie nie odbywa sie tak jak pełne formatowanie dysku komputera w DOS-ie.

vodnik
20.03.04, 22:24
Dzieki, a czy w jakis konkretny sposob testowales aparat zanim zaplaciles ?

k2
20.03.04, 23:42
...jezeli chodzi o formatowanie karty, to ja zakupilem wczoraj olympusa c-750 i karte 256MB, trwalo 5 sek. To na szczescie nie odbywa sie tak jak pełne formatowanie dysku komputera w DOS-ie.

btw niedajboze nie formatujecie karty pod windą, podobno traci funkcje panormamy. :!:

vodnik
21.03.04, 00:13
Wiem wiem, jedyny format jaki mialem robic to tylko aparatem.

grzesiek78
21.03.04, 03:36
...zle mnie troche zrozumiales. Ja nie mowilem o formatowaniu winowsem tylko przytoczylem, ze formatowanie karty nie trwa tak dlugo jak dysku twardego w komputerach.
A jesli chodzi o sprawdzenia, to ja kupilem aparat w sklepie w innym miesci niz sie znajduje przywiozl mi kurier. Na razie wszystko dziala.

vodnik
21.03.04, 16:01
Dzieki wam wszystkim za pomoc. Aparat zakupilem i teraz zaczynam sie bawic. :D

k2
22.03.04, 21:10
...zle mnie troche zrozumiales. Ja nie mowilem o formatowaniu winowsem tylko przytoczylem, ze formatowanie karty nie trwa tak dlugo jak dysku twardego w komputerach.
A jesli chodzi o sprawdzenia, to ja kupilem aparat w sklepie w innym miesci niz sie znajduje przywiozl mi kurier. Na razie wszystko dziala.

dobrze cie zrozumielem, moze ty nie znasz skrótu BTW
oznacza on by the way, czy przy okazji.. i to byla taka informacja... przy okazji :wink:

vodnik
22.03.04, 21:25
Zwracam honor. Mje "fotograficzne" oko niedostrzeglo BTW. :)