PDA

Zobacz pełną wersję : Photoshop Lightroom 4 beta

Karol
10.01.12, 15:32
Można ściągać z http://labs.adobe.com/downloads/ testować i używać darmo:!:. Trzeba mieć konto na ich witrynie, ale to żaden problem. Jest wersja 32 i 64-bit pod Win 7 i Vistę, nie ma wsparcia dla Windowsa XP :roll:. Jest trochę nowych wodotrysków, m.in. pędzel miejscowo zmieniający WB, zaawansowana obsługa Wideo, nowe algorytmy przetwarzania świateł i cieni... i takie tam.
Tyle teorii, zasysam.

dobas
10.01.12, 17:26
wersja ważna do marca 2012. Przy okazji info - jeśli ktoś studentem jest można zanabyć wersję edu Lr 3 po dośc przystepnej cenie
w rejonie 400 PLN tez pewnie warto :)

Karol
10.01.12, 17:45
Przy okazji info - jeśli ktoś studentem jest można zanabyć wersję edu Lr 3 po dośc przystepnej cenie
w rejonie 400 PLN tez pewnie warto :)
Studentem, uczniem, nauczycielem, licencja edu nie ma żadnych ograniczeń, również w komercyjnym wykorzystaniu programu. Jasne, że warto.

winnetou
10.01.12, 17:48
Bardziej opłaca się brać pakiety :) Któryś zestaw (niestety bez LR) zawierający prawie wszystko to koszt koło 2000-2200 pln. W tym jest DreamWeaver, Photoshop i sporo innych. W żadnym zestawie nie ma niestety LR

Saboor
10.01.12, 18:21
i Photoshop CS5.5 extended za psi grosz ok. 1030,00PLN (http://fotoblogia.pl/2010/05/18/photoshop-cs5-pl-z-rabatem-do-80-i-mozliwoscia-komercyjnego-wykorzystania)

---------- Post dodany o 17:21 ---------- Poprzedni post był o 16:49 ----------

Acha ... na wiosnę mają się pojawić LR4 i CS6 z nowymi bajerami między innymi pluginem "deblurr" O którym na forumie
Już było.

heyahero
10.01.12, 21:07
Ciekawi mnie ta obróbka video... No i prędkość działania. Trójka od czasu do czasu się dławi na moim lapciaku.

winnetou
10.01.12, 21:13
Ja już sobie bete zassałem - spróbuję potestować na dniach jak znajdę dysk z vistą ;]

slawek
10.01.12, 23:22
Pierwsze wrażenia po instalacji LR 4 Beta:
1. Obróbka wideo, hmm, jest w zakresie podstawowym, ale jest :);
http://www.photoshopuser.com/lightroom4
(http://www.photoshopuser.com/lightroom4)2. Brakuje mi suwaka Recovery, pozycja map i book jak dla mnie, podkreślam dla mnie, zbędna;
3. Selektywny WB w pędzlu i gradiencie - bardzo fajna sprawa;
4. Zmienione suwaki w panelu Develop i dodanie do niego suwaka Whites - kwestia przyzwyczajenia;
5. Marzenia - mogli by dodać prace na warstwach, ale wtedy byłby to Photoshop:);
Czas pokaże, jak działają algorytmy przetwarzania.

hades
13.01.12, 01:11
5. Marzenia - mogli by dodać prace na warstwach, ale wtedy byłby to Photoshop:);

Jest coś takiego w Corel After Shot Pro.

sikor
13.01.12, 13:59
i Photoshop CS5.5 extended za psi grosz ok. 1030,00PLN (http://fotoblogia.pl/2010/05/18/photoshop-cs5-pl-z-rabatem-do-80-i-mozliwoscia-komercyjnego-wykorzystania)

---------- Post dodany o 17:21 ---------- Poprzedni post był o 16:49 ----------

Acha ... na wiosnę mają się pojawić LR4 i CS6 z nowymi bajerami między innymi pluginem "deblurr" O którym na forumie
Już było.

Kurcze, gdzie jest tak tanio? Na stronie owszem jest ale za 1031,97 Euro :(

winnetou
13.01.12, 15:13
wpisz w google - adobe licencja edukacyjna - pojawi się kilka sklepów :)

Centus
13.01.12, 15:15
wpisz w google - adobe licencja edukacyjna - pojawi się kilka sklepów :)

zapomniales dodac : naostrz kredki i odkurz tornister ;-)

winnetou
13.01.12, 15:20
No dobra już nie będę taki beee:P

http://www.komputronik.pl/category/2197/licencje_edukacyjne.html

http://www.graficzne.pl/index.php?k96,adobe-edu (http://www.komputronik.pl/category/2197/licencje_edukacyjne.html)

Saboor
13.01.12, 15:32
tu też za złotówki (http://www.xnet.pl/adobe/photoshop_extended_cs5_student.html)

Sam żem jam tam kupował!

sikor
16.01.12, 11:51
:oops: Dziękuję :)

dobas
16.01.12, 14:26
Czy 4ka rzeczywiście dokonała jakiegoś przełomu w dziedzinie wydobywania szczegółów z cieni ?

dostałem taki link ( po najechaniu LR4

http://pawelpaluszynski.pl/lightroom4&fujis5pro/

od człowieka zachwycajacego się LR4 beta i jego możliwociami wyciagania z cieni
Jednocześnie zachwycał sie S5PRO więc nie wiem co jest bardziej godne zachwytu

główne moje pytanie czy jest jakaś przepaść jeśli chodzi o algorytmy zastosowane w tym programie
i ze zdjęć można uzyskać więcej niż z LR3

Karol
24.01.12, 19:29
(http://www.photoshopuser.com/lightroom4)2. Brakuje mi suwaka Recovery,
4. Zmienione suwaki w panelu Develop i dodanie do niego suwaka Whites - kwestia przyzwyczajenia;

No właśnie namieszali :???:. Chciałem kilka fot na szybko wywołać i nie potrafię. W głównym panelu nie ma suwaka "Recovery" ani "Fill light". Jest natomiast "Whites". Znane suwaki mają chyba inny (mniejszy?) skok. Pewnie kwestia przyzwyczajenia, póki co nie podoba mi się, nie kumam tych zmian.

slawek
24.01.12, 21:13
No właśnie namieszali :???:. Chciałem kilka fot na szybko wywołać i nie potrafię. W głównym panelu nie ma suwaka "Recovery" ani "Fill light". Jest natomiast "Whites". Znane suwaki mają chyba inny (mniejszy?) skok. Pewnie kwestia przyzwyczajenia, póki co nie podoba mi się, nie kumam tych zmian.
Na dodatek strasznie muli kompa, mam wersję 3,6 i niema problemów z wywoływaniem.
Natomiast dodatki do pędzla i gradientu typu (WB i noise, moire) to fajna sprawa:wink:

Eddie
24.01.12, 22:39
Na dodatek strasznie muli kompa, mam wersję 3,6 i niema problemów z wywoływaniem.
Natomiast dodatki do pędzla i gradientu typu (WB i noise, moire) to fajna sprawa:wink:

Ale strasznie muli kompa ;)

Zainstalowałem, żeby przećwiczyć, ale jakoś nie mam motywacji.

darkelf
15.02.12, 15:30
Bardzo bezpiecznie dobrane te zdjęcia -żadnego (oprócz extremalnego 1 wszego) z trudnym (najczęściej spotykanym) oświetleniem gdzie w biały dzień widać trochę nieba, zieleni i jakichś ludzi ale i ta WIELKIE DZIĘKUJĘ dla tego kto te zdjęcia udostępnił.
Wielu będzie mieć frajdę ze zmniejszaniem fotek. Wielu będzie zadowolonych że JPEG ma już "max" co siedzi w tej matrycy = zaoszczędzony czas.
Pierwsze muśnięte lightroomem...

(...)

J (http://dl.dropbox.com/u/41363470/Foto%20f%C3%BCr%20WEB/unbenannt-1.jpg)eśli sukcesem można nazwać brak bandingu to tak > ta matryca odniosła sukces.
I tym optymistycznym akcentem zakończę u mnie temat OM-D E-M5 .

No nie wiem według mnie zakres tonalny tego zdjęcia jest większy niż trzeba, można wyciągnąc z cieni murek, a ze świateł okno.
Tak swoją drogą skoro juz mówimy o cenach to ile dałeś za lightrooma? Bo mi sie wydaje używanie takich narzędzi zbyt drogie.

mynameisnobody
15.02.12, 15:41
Lightroom 299 -to była najbardziej udana inwestycja w foto jaką popełniełem
Lightzone 99 -jest kawał narzędzia -żałuję że nie rozwijany bo appleowi się nie podobała taka konkurencja...

darkelf
15.02.12, 15:45
Lightroom 299 -to była najbardziej udana inwestycja w foto jaką popełniełem
Lightzone 99 -jest kawał narzędzia -żałuję że nie rozwijany bo appleowi się nie podobała taka konkurencja...

z tego co widzę to po 300zł jest jakaś wersja edu, czym się rózni od normalnej że jest 4 razy tańsza?

mynameisnobody
15.02.12, 15:47
z tego co widzę to po 300zł jest jakaś wersja edu, czym się rózni od normalnej że jest 4 razy tańsza?

o przepraszam miałem na myśli - €.
Jeśli jest wersja EDU to bierz bez zastanawiania: różni się tylko LICENCJĄ.

Dar-i-jush
15.02.12, 15:49
o przepraszam miałem na myśli - €.
Je‚li jest wersja EDU to bierz bez zastanawiania: różni się tylko LICENCJĄ.
Czyli edu nie jest do użytku komercyjnego, tak? A czy zdjęcia wywołane w domowym zaciszu przy użyciu wersji edu mogę potem sprzedać, czy też nie?

mynameisnobody
15.02.12, 15:53
tu są prawnicy -niech pomogą.
Odemnie -...możesz :cool: ale ostatni program przez który leci plik powinien być legalny (czego oczy nie widzą...) -np PS ELEMENTS :)

Centus
15.02.12, 15:54
Czyli edu nie jest do użytku komercyjnego, tak? A czy zdjęcia wywołane w domowym zaciszu przy użyciu wersji edu mogę potem sprzedać, czy też nie?

najprosciej zadzwonic do Adobe i sie dowiedziec u zrodla , podpowiem ze wersja edu nie rozni sie niczym od komercyjnej , no moze licencja ;-) (trzeba byc nauczycielem albo uczniem), mozna uzywac do celow komercyjnych jako osoba fizyczna oraz w jednoosobowej firmie na swoim komputerze

romek1967
15.02.12, 15:55

Edu (np. Lightroom v.3 IE MULTI Student Edition) jest IMHO dla studentów (uczniów?), jeżeli nim nie jesteś to płacisz za nielegalną wersję która da się ściągnąć bez płacenia. Należy też pamiętać że kupuje się nie program tylko licencję na jego użytkowanie. Odsprzedaż jest zwykle zabroniona przez licencjonodawcę. Nie wiem jak to jest w przypadku Adobe, nie używam.

Vindex
15.02.12, 16:04

No raczej zdecydowanie nie - inaczej czym roznilaby sie od komercyjnej? :) Lightroom 3 jest juz dostepny za 95 GBP w Europie i 70 $ w US - jako ze Lightroom 4 wchodzi za chwile na rynek

Dar-i-jush
15.02.12, 16:09
No raczej zdecydowanie nie - inaczej czym roznilaby sie od komercyjnej? :)
No właśnie się ta tym nie znam. Myślałem, że może chodzi o oficjalne wykorzystanie w komputerze w firmie. Dzięki za odpowiedzi, to dla studentów, to już za późno;)

Teraz niech ktoś ładnie powywołuje, żeby wyszła ta lepszość nowej puchy:wink:

jacek00
15.02.12, 19:04
No raczej zdecydowanie nie - inaczej czym roznilaby sie od komercyjnej? :) Lightroom 3 jest juz dostepny za 95 GBP w Europie i 70 $ w US - jako ze Lightroom 4 wchodzi za chwile na rynek

Jesli licencja edu jest podobna do tej z Photoshopa normalnego, to Adobe zezwala na użycie komercyjne. Także po zakończeniu bycia uczniem/studentem/nauczycielem nadal możemy używać naszej wersji EDU.

Thomasso
15.02.12, 19:16
Jesli licencja edu jest podobna do tej z Photoshopa normalnego, to Adobe zezwala na użycie komercyjne. Także po zakończeniu bycia uczniem/studentem/nauczycielem nadal możemy używać naszej wersji EDU.

No to juz przesada... Niby z jakiej paki?

T.

darkelf
15.02.12, 19:18

T.

Czyli uczniowie i studenci mają lepiej przez całe życie. Czy analogicznie są licencje przeznaczone np. dla mężczyzn albo dla aryjczyków?

jacek00
15.02.12, 19:19

T.

Co z jakiej paki?

apz
15.02.12, 19:21

T.

Tak jest w niej napisane - na jedno stanowisko - komp domowy i laptopa pod warunkiem, że nie są wykorzystywane w tym samym czasie i możesz użyć w swojej firmie po skończeniu nauki na swoim komputerze. do celów zarobkowych.

Thomasso
15.02.12, 19:23
Tak jest w niej napisane - na jedno stanowisko - komp domowy i laptopa pod warunkiem, że nie są wykorzystywane w tym samym czasie i możesz użyć w swojej firmie po skończeniu nauki na swoim komputerze. do celów zarobkowych.

Bardzo nieladnie... To jest IMHO bardzo nieuczciwy zapis.

T.

jacek00
15.02.12, 19:32
Bardzo nieladnie... To jest IMHO bardzo nieuczciwy zapis.

T.

Adobe zaczęło stosować bardzo mądrą politykę i sprzedają program z licencją dożywotnią. Ważne jest abyś spełniał kryteria w momencie zakupu. Nic w tym dziwnego nie widzę i nie czuję się w żaden sposób poszkodowany w związku, że np kupowałem pakiet Adoba za dużo większe pieniądze.

Jesli chcesz licencje czasowe, to Adobe też takie oferuje, gdzie możesz zapłacić za miesiąc czy rok użytkowania danego programu.

Thomasso
15.02.12, 19:47
Adobe zaczęło stosować bardzo mądrą politykę i sprzedają program z licencją dożywotnią. Ważne jest abyś spełniał kryteria w momencie zakupu. Nic w tym dziwnego nie widzę i nie czuję się w żaden sposób poszkodowany w związku, że np kupowałem pakiet Adoba za dużo większe pieniądze.

Jesli chcesz licencje czasowe, to Adobe też takie oferuje, gdzie możesz zapłacić za miesiąc czy rok użytkowania danego programu.

No a ja sie czuje oszukany. Bo dlaczego studencik po zakonczeniu studiow moze korzystac z PSa i kase na tym robic, a ja jako normalny musze zaplacic 4k PLN?
Bardzo nie halo.

T.

darkelf
15.02.12, 19:53
dochodzę do wniosku że moje doświadczenie w trollowaniu jest większe niż myslałem, 4 strony offtopica ;)

Thomasso
15.02.12, 21:26
Ah i jeszcze.. Do osoby obdarzajacej mnie minusem "Zawiść to takie nasze dobro Narodowe!".
Widzisz.. to nie zawisc, tylko proste ekonomiczne liczenie i to, ze czuje sie pokrzywdzony. Proste.
Jakby to chodzilo o program ktory 500 pln kosztuje to by mi wisialo. Ale jesli mowimy o kwocie za ktora moge mie 2 b. dobre obiektywy, to nabiera to troche innego wyrazu.
To ma tez dalsze konsekwencje. Rozmawialem z osoba ktora zarabia na fotografii. Musial wydac ok 4000 pln na PSa.
Tymczasem mieszkajacy obok "student" robi biznes na wersji EDU. Co to powoduje? Ze obrabia fotki za zanizona cene, psujac poniekad rynek.
Wersja EDU - zgoda, ale nie do komercyjnych zastosowan.

Tyle ode mnie w temacie.

T.

apz
15.02.12, 21:43
Ah i jeszcze.. Do osoby obdarzajacej mnie minusem "Zawiść to takie nasze dobro Narodowe!".
Widzisz.. to nie zawisc, tylko proste ekonomiczne liczenie i to, ze czuje sie pokrzywdzony. Proste.
Jakby to chodzilo o program ktory 500 pln kosztuje to by mi wisialo. Ale jesli mowimy o kwocie za ktora moge mie 2 b. dobre obiektywy, to nabiera to troche innego wyrazu.
To ma tez dalsze konsekwencje. Rozmawialem z osoba ktora zarabia na fotografii. Musial wydac ok 4000 pln na PSa.
Tymczasem mieszkajacy obok "student" robi biznes na wersji EDU. Co to powoduje? Ze obrabia fotki za zanizona cene, psujac poniekad rynek.
Wersja EDU - zgoda, ale nie do komercyjnych zastosowan.

Tyle ode mnie w temacie.

T.

Ale ja to rozumiem, że nie możesz sobie przeinstalować na zakupiony na firmę komputer, jak długo sobie używasz w jedno-osobej firmie jest OK, jak się rozwiniesz , kupuj komplet narzędzi.

Mirek54
15.02.12, 21:48
Ah i jeszcze.. Do osoby obdarzajacej mnie minusem .

T.

No popatrz-nie podpisal sie.Kurde.Pomysl pozytywnie.Student jak skonczy studia to zaczynajac przy CS5 bedzie konczyc na CS9.Zmieni kilka razy puszki bo bedzie swiadom,ze sprzet do ogranicza.A i tak CS5 pozniej mu tych rawow nie otworzy z nowych puszek.Przecie zawodowiec kupujac PSa odpisze se cala kwote od podatku i ma go w sumie za darmo,chyba ze dorabia po cichu.Pozostala jeszcze grupa pozno odnalezionych artystow po kursach jedno wieczorowych-Ci niech placza i placa,wszak sztuka wymaga lez i wyrzeczen:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Thomasso
15.02.12, 21:59
No popatrz-nie podpisal sie.Kurde.Pomysl pozytywnie.Student jak skonczy studia to zaczynajac przy CS5 bedzie konczyc na CS9.Zmieni kilka razy puszki bo bedzie swiadom,ze sprzet do ogranicza.A i tak CS5 pozniej mu tych rawow nie otworzy z nowych puszek.Przecie zawodowiec kupujac PSa odpisze se cala kwote od podatku i ma go w sumie za darmo,chyba ze dorabia po cichu.Pozostala jeszcze grupa pozno odnalezionych artystow po kursach jedno wieczorowych-Ci niech placza i placa,wszak sztuka wymaga lez i wyrzeczen:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

No tak. Oczywiscie sie z tym zgadzam. Ale jakis niesmak, na poczatku pozostaje.. Dobra olac to, wracam do tutoriali z obrobki fot :)

T.

Saboor
15.02.12, 22:14
No a ja sie czuje oszukany. Bo dlaczego studencik po zakonczeniu studiow moze korzystac z PSa i kase na tym robic, a ja jako normalny musze zaplacic 4k PLN?
Bardzo nie halo.

T.
Hmm ... rozumiem Mr.T miałem podobną sytuację, dotyczącą ceny "narzędzi", co prawda w innej branży, ale kwestia analogiczna ... tyle,
że ja potraktowałem to, jako moje prywatne, osobiste frajerstwo.:grin:
Nie dopatrzyłem, trudno gapowe się płaci. Ot i po problemie! :-D

Bartek Ezier
6.03.12, 21:14
Dzisiaj czwórka oficjalnie przestała być betą - myślicie że warto wydać kaskę na upgrade z 3.6 ?

epicure
6.03.12, 21:49
Z tego, co widać, to warto. Zmiany są duże, możliwości jeszcze większe, a dużo to nie kosztuje.

mynameisnobody
6.03.12, 23:19
ten program w wersji 4 wprowadza większą poprawę w jakości obrazka niż przeskok 2 generacji syfrankowych pustaków.
Zdecydowanie warto!

Mcarto
7.03.12, 00:52
Heh:???: wprowadzili też nową cenę - 135 Euro za pełną wersję:shock:. Do niedawna LR 3 był sprzedawany za 250-300 euro!! Ja kupiłem LR 3 za ok 110 euro i myślałem że to superokazja bo nowy wchodzi.

mynameisnobody
7.03.12, 01:01
nie jesteś sam -teraz tylko 75€ i już masz legalną 4kę.

Ja poużywam sobie 30dni a potem ściągnę hacka.
Kupowałem już 1nkę za 299€
Potem upgrade do 3jki za 99€

Zapłaciłem im więcej niż dzisiejsi "świerzy" nowi użytkownicy a byłem królikiem doświadczalnym.
Więc jak sobie poużywam hacka to będziemy "kwita".

Program warto zanabyć -wprowadza duże zmiany na lepsze w traktowaniu świateł.
Różnica jest istotna = powrotu nie ma.

Mcarto
7.03.12, 01:57

Zapłaciłem im więcej niż dzisiejsi "świerzy" nowi użytkownicy a byłem królikiem doświadczalnym.

Program warto zanabyć -wprowadza duże zmiany na lepsze w traktowaniu świateł.
Różnica jest istotna = powrotu nie ma.

Tak sobie liczyłem, że po zakupie ew. upgradu będę miał program za połowę ceny... Najgorsze jest, że jeszcze jedna osoba skorzystała z "promocji"

Muszę sprawdzić LR4 i jej możliwości - dla mnie superprogramem do obróbki jest Capture One ale cena, brak zarządzania biblioteką i nadpisywanie własnych folderów mnie zniechęca.

Harnas
7.03.12, 09:56

Kupiłem w "promocji" LR3 za 95 funtów, bo chciałem mieć w końcu legalny program.
Jakbym zrobił tak jak Ty, to za 95 funtów miałbym pirata. Szlag by to trafił, teraz albo stara wersja, albo 76 euro w plecy.
Poprawka: Nie 75 euro w plecy, a 110+76-134=52 euro. Byłoby na harszle do nart, albo sondę lawinową, albo małą lornetkę :( ;)

La_Pasta
7.03.12, 11:30
Jeśli ktoś z Was chciałby LR 4 w ojczystym języku, to spolszczenie jest [ciach]]

gietrzy
30.05.12, 07:19
LR 4.1 dostępny
http://www.adobe.com/support/downloads/thankyou.jsp?ftpID=5393&fileID=5024

apz
30.05.12, 10:13
Jeśli ktoś z Was chciałby LR 4 w ojczystym języku, to spolszczenie jest[ciach]]

Ściągnąłem pierwszy plik z listy mój Norton 360 zidentyfikował w nim wirusa... Bądźcie ostrożni.

Thomasso
30.05.12, 10:50
Ściągnąłem pierwszy plik z listy mój Norton 360 zidentyfikował w nim wirusa... Bądźcie ostrożni.

Co moze byc (i najczesciej tak jest) falszywym alarmem.
I tak najlepiej sciagac takie aktualizacje z serwerow producenta.

T.

Mirek54
30.05.12, 12:48
To tak apropo tego spolsczczenia.Log ponizej
Wersja bazy: v2012.03.03.04

Windows Vista Service Pack 2 x64 NTFS
Internet Explorer 9.0.8112.16421
mirek :: MIREK-PC [administrator]

Ochrona: Wyłączona

2012-05-30 12:45:15
mbam-log-2012-05-30 (12-45-15).txt

Typ skanowania: Niestandardowe skanowanie
Zaznaczone opcje skanowania: System plików | Heuristyka/Shuriken | PUP | PUM
Odznaczone opcje skanowania: Pamięć | Rozruch | Rejestr | Heurystyka/Dodatkowe | P2P
Przeskanowano obiektów: 1
Upłynęło: 4 sekund(y)

Wykrytych procesów w pamięci: 0
(Nie znaleziono zagrożeń)

Wykrytych modułów w pamięci: 0
(Nie znaleziono zagrożeń)

La_Pasta
30.05.12, 13:50
Norton wykrywał wirusy nawet w mojej porannej kawie, więc go zmieniłam na inny program :)
A spolszczenie jest napewno czyste.

apz
30.05.12, 15:40
Norton wykrywał wirusy nawet w mojej porannej kawie, więc go zmieniłam na inny program :)
A spolszczenie jest napewno czyste.

Całkiem możliwe, że miesza również w kawie, ale chroni mnie i firmową sieć w różnych wersjach od ponad 10 lat. Wolę antywirusa za ostrożnego jak takiego z dziurami.
I nie zarzucam niczego temu plikowi, żebyśmy się dobrze zrozumieli.
Pozdrawiam AP.

Mirek54
30.05.12, 16:14
Co niektore antyviry i sledzace trojany aplikacje wykrywaja jako szpiega,virusa opcje w programie do sledzenia tzw"zeru,pozywienia"Po naszemu mowiac.Jesli w programie jest opcja-w przypadku pojawienia sie nowych plikow odezwij sie z ekranem powitalnym,to juz co niektore ustawienia wykrywaja to jako szpiega,wirusa,trojana.
Ale lepiej dmuchac jak chuchac.Co prawda najpierw to mamy wirusa a pozniej szczepionke,zeby jeszcze ta szczepionka przywracala to co namiesza virus to juz bysmy mieli jak w niebie.Usunac wirka to nie problem,problem to przywrocic to co on popsul.

witia
30.05.12, 16:27
No i "mój" AVG też "wy... kolegował" to spolszczenie :)
Mówi się trudno i ... kombinuje się "po ichniemu" :)
Pozdrawiam.

epicure
30.05.12, 16:31
Czyli teraz co, żeby kupić tego nowego Lightrooma trzeba zapłacić za wersję 4, a potem dopiero ściągnąć aktualizację do 4.1?

zimny
30.05.12, 16:31
Avast nic nie wykrył.

Vindex
31.05.12, 15:31
Czyli teraz co, żeby kupić tego nowego Lightrooma trzeba zapłacić za wersję 4, a potem dopiero ściągnąć aktualizację do 4.1?

Dokladnie tak - ale tak trzeba bylo chyba zawsze robic? Klucz pasuje do wszystkich wersji 4.x a sprzedawana (poki co) jest wersja 4.0

apz
1.06.12, 09:22
No i "mój" AVG też "wy... kolegował" to spolszczenie :)
Mówi się trudno i ... kombinuje się "po ichniemu" :)
Pozdrawiam.

Czyli nie tylko norton ma takie zapędy...
T (http://www.wimal.com.pl/polski_interfejs_dla_adobe_photoshop_lightroom_3.x ml)UTAJ strona dystrybutora na Polskę produktów Adobe ze spolszczeniami do Lightroom 4 i 3.
Pozdrawiam AP.

MZREK
1.01.13, 14:35
Witam, dla zainteresowanych tą książką: ''Adobe Photoshop Lightroom 4. Podręcznik dla fotografów'' (tylko PDF) i tylko dzisiaj do kupienia po 9,90 w księgarni eBookpoint, trochę ciężko się zalogować, chyba zbyt dużo kupujacych

Karol
1.01.13, 16:41
Udało się komuś kupić?

slawek
1.01.13, 16:55
Udało się komuś kupić?
Strona otwiera się z taką prędkością, że szlak człowieka może trafić :roll:
Próba logowania https://secure.ebookpoint.pl/users/rejestracja.cgi
teraz działa :shock:

MZREK
1.01.13, 18:15
Kupić to się udało, tylko trzeba poświęcić trochę czasu, promocja jest tylko dzisiaj i objętych tą promocją jest 700 tytułów. Znajduje się tam jeszcze parę książek o fotografii. Próbuję kupić jeszcze 2 pozycje, myślę że to trochę potrwa.

romek1967
1.01.13, 18:17
Mnie wyszukiwarka produktów nie znajduje nic z Adobe

MZREK
1.01.13, 18:32
Są tam dwie pzycje Photoshop CS3, CS4, ""Photoshop od pomysłu do realizacji"", "Photoshop Elements 10, perfekcyjna edycja zdjeć ze Scottem Kelbym."

slawek
1.01.13, 20:54
Zakupiłem, ale teraz próba wejścia na stronę kończy się tak: Ups! Przeglądarka Google Chrome nie mogła się połączyć ze stroną ebookpoint.pl:roll:

nightelf
1.01.13, 21:30
Mi nawet nie bardzo wychodzi wejście na stronę księgarni.
Serwery im nie wyrabiają.

slawek
1.01.13, 21:45
Na fejsie przepraszają za tą sytuację.

alnico
2.01.13, 00:22
Przed chwilą udało się kupić. Poklikałem kilka razy i przeszło, wcześniej (po południu) za cholerę nie chciało. Jak na razie jest problem z pobraniem zakupionych ebooków.

luc4s
2.01.13, 00:51
Cytat z ich FB:

Tym z Was, którym nie udało się kupić dziś ebooków damy oczywiście możliwość ich zamówienia w cenie 9.90. Do najbliższego piątku prosimy o maila na adres: promocja01012013@ebookpoint.pl wraz z informacją, jakie książki chciałaś/chciałeś nabyć.

Vindex
2.01.13, 02:55
Widac taki sprytny marketingowy hit - zeby spopularyzowac strone nie tracac za duzo na promocji ... Mnie sie nie udalo zakupic mimo ze udalo mi sie wrzucic do koszyka - transakcja byla juz po polnocy. Ale jak patrze na ich normalne ceny to nie wroze im zbyt duzego sukcesu - ebooki kosztuja drozej niz ksiazki gdzie indziej

LuiN
2.01.13, 10:56
9,99 zł zamiast 99,90 zł - świetna oferta. Inna sprawa, że nie wiem czy bym w ogóle był zainteresowany tą książką gdyby nie zamieszanie z dostępnością oferty. E-Mail do obsługi sklepu poszedł.

strOOs
2.01.13, 11:59
Email poszedł na LR4 i PSE10 :) Zobaczymy czy się uda.

romek1967
2.01.13, 12:15
Ponad pół godziny zajęła mi rejestracja i kupno jednego ebooka. Do nadal nie udało mi się go ściągnąć :D Wyszukiwarka nadal nie znajduje tego co ręcznie znalazłem i nabyłem :] PROFESJONALNY serwis, brafffo.

strOOs
2.01.13, 12:35
Wiesz, ebooki wciąż są w Polsce niszą. Jeśli książka "techniczna" kosztuje te same pieniądze w ebooku i w "papierze" to wolę papier.

Beletrystyka jak się sprzeda w ilości KILKUSET sztuk to wciąż jest dużo (większość ludzi "kupuje" na chomiku itd...) i ten rynek nie jest przygotowany na takie "napory".

Ale dobrze, że się rozkręcają - każdy "większy" miał po kilka wpadek w swoim życiu - najważniejsze to wyjść z nich z twarzą.

luc4s
2.01.13, 13:47
z (http://ebookpoint.pl/kategorie/promocja)a fb:

"Obiecaliśmy wczoraj, że udostępnimy listę ebooków objętych noworoczną promocją. Oto ona: http://ebookpoint.pl/kategorie/promocja.

Ci z Was, którzy do nas napisali na wskazany adres otrzymają w ciągu najbliższych kilku dnie kody rabatowe uprawniające do zakupu ebooków w promocyjnej cenie. Będziemy je stopniowo wysyłać na Wasze skrzynki mailowe. Wielka prośba o wyrozumiałość, liczba maili jest… duża."

slawek
2.01.13, 13:50
A mi udało się już ściągnąć pdf'a:-P

nightelf
2.01.13, 16:05
Gdyby nie promocja pewnie bym tej książki nie kupił, ale wiedzo o lighroomie się przyda.
Zobaczymy, czy dotrzymają słowa i będą kupony zniżkowe na maila.
Inaczej pozostanie mi wielki niesmak.

luc4s
2.01.13, 16:15
Ja wysłałem maila zaraz po północy, na razie nie dostałem odpowiedzi :(

romek1967
2.01.13, 19:22
Ponad pół godziny zajęła mi rejestracja i kupno jednego ebooka. Do nadal nie udało mi się go ściągnąć :D Wyszukiwarka nadal nie znajduje tego co ręcznie znalazłem i nabyłem :] PROFESJONALNY serwis, brafffo.
Dzisiaj rano nie mogłem jeszcze ściągnąć PDFa, transfer 10-20 kB/s i zerwało. Teraz (18:20) stronka śmiga jak trzeba, PDF ściągnięty migiem, transfer ponad 700 kB/s. Chłopaki nie przewidziały popularności promocji :D

droplet
2.01.13, 19:35
U mnie coś się porąbało. Dzisiaj wysłałem e-mail i dostałem kod rabatowy. Napakowałem do koszyka książki, wpisałem kod, kwota została obniżona, wybrałem płatność internetową i ......wyświetliła się kwota bez rabatu :-(. Kod oczywiście już jest nieaktywny.

elfior
2.01.13, 20:41
no i ja wysłałem majlika..:)..pożyjemy, zobaczymy ;;;:)

slawek
2.01.13, 20:49
Ja pół dnia klikałem i się udało:)
Swoją drogą naprawdę dobra pozycja ten "Adobe Photoshop Lightroom 4"
Napisana prostym językiem, konkretnie bez zbędnych wywodów, o niczym, jak u Scotta Kelby'ego.

luc4s
2.01.13, 22:39
Udało się, droplet też tak mialem za pierwszym razem. Trzeba wpisać ten kod, kliknąć Zamawiam, a jak się on pojawi na liście i obniży cenę, to jeszcze raz Zamawiam, żeby zamówienie go uwzględniło. Chyba mają jakiś błąd w systemie...

droplet
3.01.13, 17:18
Po wymianie maili odblokowali mi kod rabatowy i w końcu mam książki. Szkoda tylko, że nie mają metadanych i muszę ręcznie wpisywać do Calibre.

LuiN
3.01.13, 17:23
A ja sobie walczę od rana. Strona nie przeskakuje do danych adresowych...

elfior
4.01.13, 20:53
no i mam książeczki..:). Zaoszczędziłem coś ok. 300zł :)

nightelf
4.01.13, 22:42
Też przysłali mi kod rabatowy i dziś kupiłem książkę z rabatem :D

robert1088
5.01.13, 00:25
Poszło - dzięki namiarom z OC mam pozycję o LR - dzięki :grin: