PDA

Zobacz pełną wersję : Olympus Masters 2



aksel
6.01.12, 20:23
Witam
Jestem początkującym użytkownikiem Olympusa i z tej racji mam problem,wszystkie zdjęcia z aparatu przesyłałem do programu Olympus Masters 2,mam tam porobione foldery z nazwami,chcialbm je sobie wywołać u fotografa,ale nie potrafię te właśnie zdjęcia z Olympus Masters wrzucić na pulpit i później ewentualnie na pendrvie,czytałem instrukcje i w odwrotną stronę można zrobić ( z określonej lokalizacji do programu),ale z Mastersa 2 nie można lub ja nie umiem,bardzo proszę o poradę i instrukcje jak to mam zrobić???

apz
6.01.12, 20:51
W jakim formacie masz zdjęcia? - jpeg, czy RAW?

helmuth
6.01.12, 22:31
Witam
Jestem początkującym użytkownikiem Olympusa i z tej racji mam problem,wszystkie zdjęcia z aparatu przesyłałem do programu Olympus Masters 2,mam tam porobione foldery z nazwami ...A czy dawno używasz komputera? :roll:
Zdjęcia z aparatu, przesyłasz nie do programu Olympus Masters 2, tylko do komputera, przy pomocy programu Olympus Masters 2.
Znajdź te zdjęcia w komputerze (znasz nazwy folderów) i skopiuj lub przenieś na pendrive'a.

aksel
7.01.12, 09:03
Użytkownikiem komputera jestem od dłuższego czasu,programu OM2 od miesiąca,szukałem folderów o tej samej nazwie co w Mastersie i i ich niemam,tak jakby były tylko w tym programie,nierozumiem tego,wiem co chcesz mi przekazać,ale prosze i instrukcje jak dla dziecka bedę bardzo wdzieczny.

andtor2
7.01.12, 09:20
Jeśli już naprawdę miałbym kłopot z znalezieniem lokalizacji folderu skorzystałbym z opcji -wyszukaj-
Nie mam tego programu, ale pewnie zdjęcia są na dysku C. Wchodzisz na dysk C -wyszukaj- i wpisujesz nazwę pliku zdjęcia.

apz
7.01.12, 10:01
U mnie to wygląda tak:

helmuth
7.01.12, 11:20
... wszystkie zdjęcia z aparatu przesyłałem do programu Olympus Masters 2,mam tam porobione foldery z nazwam ...Otwórz Olympus Master, znajdź te foldery.


... szukałem folderów o tej samej nazwie co w Mastersie i i ich niemam ...
Używam OlympusViewera ale w Masterze powinno być podobnie.
Moj folder to "karta". Mam pokazane jego położenie w dwóch miejscach- w pasku adresu (1) i jako drzewo folderów (2).
58607
Szukaj, bez pomocy Olympus Mastera właśnie w tych lokalizacjach- muszą tam być.

Mirek54
7.01.12, 11:37
Instalnij Picasse,ona Ci znajdzie fotki o ktorych nawet nie wiesz,ze masz.

Thomasso
7.01.12, 12:14
A ja bym proponowal powrocic do kilku lekcji z podstaw obslugi komputera/systemu operacyjnego.
Co to sa katalogi, pliki, jakie operacje na nich sie przeprowadza i ogolnie jak poruszac sie sprawnie po strukturze plikow i katalogow.
A pozniej zastosowac to o czym przedmowcy (przedpiscy?) wspominaja.

T.

Amigo!
7.01.12, 12:39
Windows potrafi troche zamieszać przy automatycznym pobiraniu/kopiowaniu plików. Np z kamery na dysk.
Proponuję sprawdzić taki mniej więcej katalog (np eksploratrem windows):
c:\Users\nazwa_konta\Pictures\OLYMPUS Master 2\
Tam powinny być pliki z aparatu.

MaciekMG
8.01.12, 14:43
do aksel:
Spróbuj na pulpicie znaleźć folder Moje Dokumenty, w nim Moje Obrazy, dalej OLYMPUS Master 2; tam powinny być foldery oznaczone datami, a w nich zdjęcia.

Jeśli to się nie udało, napisz, z jakiego systemu korzystasz (Windows XP, Vista, Windows 7).
Pozdrawiam,

Jack
8.01.12, 15:07
do aksel:
Spróbuj na pulpicie znaleźć folder Moje Dokumenty, w nim Moje Obrazy, dalej OLYMPUS Master 2; tam powinny być foldery oznaczone datami,...Olympus Master wkłada do "Moich obrazów" tylko własne sample w trakcie instalacji, ale album w nieco inna lokalizację (chociaż też w "Documents and settings". Trzeba wejść do opcji programu i sprawdzić adres lokalizacji albumu (i zapamiętać), a potem zmienić go na dużo łatwiejszy do znalezienia.
Jack

MaciekMG
16.01.12, 00:38
No tak ;-) u mnie album zainstalowałem właśnie tam. Ciekawe, czy aksel znalazł już to, co szukał?

Jack
16.01.12, 09:38
...Ciekawe, czy aksel znalazł już to, co szukał?Pewnie tak - jak się dopatrzył, że w Eksploratorze Windows znajduje się funkcja "Wyszukaj"...

biuroman
31.05.12, 06:56
@ Aksel @
Sory że się wtącam ale ty za pomocą tego programu przeglądasz
foldery ze zdjęciami w aparacie . Więc takich samych folderów w kompie
nie znajdziesz . Chyba że się mylę :shock: