PDA

Zobacz pełną wersję : Sigma 30mm awaria

willow32
25.05.07, 16:42
Jeronimo: temat wydzielony z Kto ma sigma 24mm or sigma 30mm? (https://forum.olympusclub.pl/topics9/kto-ma-sigma-24mm-or-sigma-30mm-vt10589.htm)

Właśnie dziś 30 sigmowska zaliczyła pad :) AF kaput :(
Fotomic wykrakałes :P
może to Ci ułatwi wybór :D

pozdrawiam

grizz
25.05.07, 18:57

pozdrawiam

uuu tak bezniczego? Po prostu padł bez wcześniejszych symptomów?

willow32
25.05.07, 18:59

pozdrawiam

uuu tak bezniczego? Po prostu padł bez wcześniejszych symptomów?

dokładnie, w pewnym momencie poprostu aparat dawa znak ze jest ostrosć a ja widziałem ze jej nie ma :) no i wygląda na to że silniczek nie kręci, ostrzenie manualane ok, ale AF nie działa.

grizz
25.05.07, 19:08
Masakra... miesiąc chyba nie wytrzymała... ?

Pisz jak realizacja serwisu.

willow32
25.05.07, 19:09
Masakra... miesiąc chyba nie wytrzymała... ?

Pisz jak realizacja serwisu.

noo, tylko że u mnie w miesiąc to więcej wypracował niż u normalnego uzytkownika w rok :D
ale to obiektyw EX więc to go nie tłumaczy :)
po niedzieli będę walczył z serwisem

C+
25.05.07, 19:18
Koszmar z tym AF :mad: przynajmniej można wykupić gwarancje na 5 lat ;)

Jakbym miał wybierać między 24, a 30 to zdecydowanie 24 - bo jest również makro :D

grizz
25.05.07, 19:27
Brałbym 24 ;p do kompletu z 50 zuiko :)

fotomic
25.05.07, 19:37

pozdrawiam przykra sprawa, ale a nie mówiłem ? Źródła dobrze mówiły, z tym szkłem są różne dziwne jazdy. Ja raczej nie kupie żadnej sigmy.

willow32
25.05.07, 19:40
przykra sprawa, ale a nie mówiłem ? Źródła dobrze mówiły, z tym szkłem są różne dziwne jazdy. Ja raczej nie kupie żadnej sigmy.

dla mnie to mały ból, mam jeszcze 2 szkiełka więc mam czym robić :) jak naprawią to znów będę używał bo to naprawde zacne szkiełko :)
pozdro

dostałes wiadomość na PW ??

fotomic
25.05.07, 19:45
..........coś tam..........
dostałes wiadomość na PW ?? tak, ale nie miałem czasu odpisać :| dzisiaj Cię odpisze, zaczynam sie powoli wkurzać.

BTW. szkło może i zacne i Ty jesteś w dobre sytuacji bo masz inne, ale dużo ludzi wybiera między tym a innym i co zrobią jak im to sfiksuje ? Ja tam napewno takiego ryzyka bym nie podniósł, a mając ZD 50 nie spojrzałbym na to szkło.

willow32
25.05.07, 22:39
..........coś tam..........
dostałes wiadomość na PW ?? tak, ale nie miałem czasu odpisać :| dzisiaj Cię odpisze, zaczynam sie powoli wkurzać.

BTW. szkło może i zacne i Ty jesteś w dobre sytuacji bo masz inne, ale dużo ludzi wybiera między tym a innym i co zrobią jak im to sfiksuje ? Ja tam napewno takiego ryzyka bym nie podniósł, a mając ZD 50 nie spojrzałbym na to szkło.

dlatego w pierwszej kolejności ZD 14-54, nexte ZD 50 i dopiero wynalazki :D

taką kolejność polecam