Zobacz pełną wersję : Fuji X-PRO1 czyli gdzie dostać buty ze skóry czegoś na wymarciu?
mynameisnobody
5.01.12, 23:29
Co sądzicie -czy pasuje do butów z kompletu X-10? / dlaczego to nie ma sensu i o ile lepszy jest Nikon desiedemset?
Nie no, buty to już trzeba sobie kupić nowe, bo do mokasynów pasować nie będzie. Tak to już jest złodziejska polityka tej firmy.
Nowe Fuji będzie tak wypasione, że tylko takie buty będą pasować...
5856158562
:wink::grin::mrgreen:
Dobry sposób na to, żeby aparat nie rzucał się w oczy: kupić sobie takie buty. Dobre do streeta, skutecznie odciągają uwagę od aparatu.
mynameisnobody
6.01.12, 11:56
Kto z was kupi ta zabawke?
Kwestia ceny, jakości, wielkości, dostępności szkieł. Jeśli cena będzie "normalna" i fuji zapewni mi szkła o ekv. poniżej 24mm, 35mm, 50mm i 90mm to jestem chętny
Jezeli bedzie obrazki dawac malowane, a nie rysowane, w jakosci przynajmniej S3/S5, z dobrym af, to sie skusze
pozdrawiam serdecznie
Janek
Nie kupię, jeśli nie będzie jakiegoś ultra szerokokątnego obiektywu. Co nie znaczy, że jak będzie, to kupię. Moje ścieżki zakupowe są niezbadane... ;) Ale podoba mi się ten aparat i nic na to nie poradzę.
mynameisnobody
6.01.12, 13:48
moda.
lustrzanki wyszły z mody jak jeansy "marmurkowe"
Ten aparat przypomina mi Hexara AF - Nawet AF jest skonstruowany na podobnej zasadzie.
Inna sprawa że istniejący już od dawna ricoh gxr oferuje nie mniej, a raczej więcej za niższą sumę.
A ja oglądam się za jakimiś mokasynami ze skóry jakiegoś szkodnika...
Inna sprawa że istniejący już od dawna ricoh gxr oferuje nie mniej, a raczej więcej za niższą sumę.
Nie oferuje jasnych obiektywów AF z dużymi matrycami (chyba tylko jeden moduł). Nie oferuje wbudowanego wizjera (mi to wsio ryba, ale lud tego łaknie). A z tym modułem z bagnetem jest tak brzydki, że pasuje co najwyżej do drewnianych chodaków ;)
mynameisnobody
6.01.12, 15:15
oferuje na razie 2 > 28mm i 50mm a jasny zoom pojawi się w tym roku / absolutna szczelność takiego zestawu jest dla mnie bardzo ważna
To zdecydowanie lepiej jak na razie niż fuji k†óry owych obiektywów ma na razie zero.
Wizjer odchylany (kątowy) zdeydowanie bardziej mi si przydaje niż dziura na wylot w obudowie z wędrującymi ramkami i niepewnym AF z racji błędów paralaksy, albo jeszcze gorzej. * Jasnych obiektywów M jest od groma i trochę > od tanich po wariacko drogie. Autofokusa potrzebuję sporadycznie.
Ricoh jest moim zdaniem lepszą i tańszą leicą dla ubogich. Na razie oczywiście bo nie wiadomo czy X-PRO 1 nie zaskoczy wszystkich pozytywnie lub negatywnie (po fuji można się wszystkiego spodziewać).
Nie podoba mi się fakt że użycie owego wizjera wyklucza użycie lampy błyskowej na sankach = to jest zdecydowanie słabość tego rozwiązania.
---------- Post dodany o 14:15 ---------- Poprzedni post był o 14:12 ----------
Ps. Jestem ciekaw ile baboli tym razem wyjdzie w krótkim okresie euforii nad nowym systemem >)
Jeśli ten Fuji będzie miał zaimplementowane rozwinięcie technologii EXR z X10, to i tak się obroni, nawet jakby miał bardzo długą listę wad. Może ten Ricoh jest Leiką dla ubogich, ale Fuji nie jest Leiką i nie jest dla ubogich ;)
mynameisnobody
6.01.12, 15:26
ok > nie jest.
Jednak te mokasyny z krokodylej **** określają grupę odbiorców ;)
POdoba mi się pomysł / ciekawe jak będzie z wykonaniem i czy znowu jest to wersja BETA którymi ostatnio fuji raczy raczyć coraz częściej. Trzymam kciuki (wszystkie cztery).
Nie, ci w mokasynach już od dawna biegają z Leiką. Ja tam chodzę w trampkach, bo po władowaniu takiego siana we wszystkie te aparaty, już mnie nie stać na porządne buty ;)
Gdyby zrobili mocowanie M i miałby duży wizjer, to pewnie pozbyłbym się D700 bez żalu.
Do tego, co teraz fotograficznie robię spokojnie by wystarczył.
mynameisnobody
6.01.12, 16:13
bedzie przejsciowka - odleglosc od matrycy jest mniejsza niz w leicach M
ładnie się zapowiada ale obiektywów leica się nie podepnie, cena dla mnie zaporowa
http://www.petapixel.com/2012/01/05/fujifilm-x-pro1-photos-and-specs-leaked/
mynameisnobody
6.01.12, 23:38
heavy metall lenses...
Się podepnie - dajmy chińczykom parę tygodni.
Na włoskiej stronie DDAY (http://translate.google.com/translate?sl=it&tl=en&js=n&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fwww.dday.it%2Fredazione%2F5284%2FFu jifilm-XPro1-le-foto-che-fanno-paura.html) zaprezentowano ciekawy schemat, z którego wynika, że nowy sensor X-Transe, montowany w aparacie Fuji X-Pro1, ma lepszą rozdzielczość i stosunek sygnał/szum niż Nikon D7000 i działa lepiej niż pełno klatkowy Canon EOS 5D Mark II (ale tylko w zakresie rozdzielczości). Na tejże stronie, poniżej, wrzucono przykładowe fotki na wysokich czułościach. Prezentują się nad wyraz ciekawie... :) Takiego cuda potrzeba nam w Olkach :D
https://forum.olympusclub.pl/attachment.php?attachmentid=59449&d=1328184998
59449
W sumie to żaden cud. Jeśli będą odszumiać rawy, tak jak Pentax K-5, to szumy będą niższe, niż w D7000. A rozdzielczość z matrycy bez filtra AA to już w E-5 przy 12 mpx jest odrobinę wyższa, niż w 18-megapikselowych Canonach i tylko trochę niższa, niż w 5DII (odłóżmy na bok niepożądane efekty uboczne braku filtra AA, bo może Fuji sobie z nimi poradził, a może nie...). Przy 16 mpx może być naprawdę nieźle.