PDA

Zobacz pełną wersję : Wakacyjne zabawy z piaskiem i wodą :)

Rabi1993
5.01.12, 12:56
Witam, jestem świeżo upieczonym foto pstrykaczem. Przedstawię wam dwa zdjęcia mojego chrześniaka Luca :
1. Kopiemy dziurę :)

https://forum.olympusclub.pl//brak.gif
źródło (http://img718.imageshack.us/img718/6970/luco1.jpg)

2. Oglądamy pokaz bardzo szybkich samochodów RC

źródło (http://img585.imageshack.us/img585/3333/luco2.jpg)

Zdjęcia miały na celu ukazać dobrą zabawę w rodzinnym gronie. Pozdrawiam i czekam na opinie!

Krakman
5.01.12, 13:08
Pierwsze niestety krzywo i morze się wylewa...
Drugie całkiem fajne. Nie trzeba żadnego opisu do niego widać waszą komitywę i wzajemne zainteresowanie.. Cóś się dzieje choć nie wiemy co. :grin:

Rabi1993
5.01.12, 13:17
Tak, też zauważyłem że pierwsze wyszło dosyć krzywo :D. Zdjęcia są z wakacji, od tamtego czasu doszła pewność ręki i lepsze kadrowanie + trochę sprzętu, postaram się wrzucić coś świeższego.

Krakman
5.01.12, 13:20
Tak, też zauważyłem że pierwsze wyszło dosyć krzywo :D. Zdjęcia są z wakacji, od tamtego czasu doszła pewność ręki i lepsze kadrowanie + trochę sprzętu, postaram się wrzucić coś świeższego.

Zdjęcie nie wyszło krzywo, zdjęcie zrobiłeś krzywo... :wink:
Diabeł tkwi w szczegółach, jak mówią.

helmuth
5.01.12, 15:26
Zdjęcia są z wakacji, od tamtego czasu doszła pewność ręki i lepsze kadrowanie + trochę sprzętu, postaram się wrzucić coś świeższego.To dobrze, ze Ci się od wakacji coś poprawiło :-P
Pamiętaj jednak o tym, żeby kadry nie były "na styk". Jeżeli zostawisz zapas, to możesz w komputerze, krzywe zdjęcie wyprostować, bez obawy, ze jakiś ważny fragment zdjęcia, nie "ucieknie" z kadru.

Rabi1993
5.01.12, 15:48
To dobrze, ze Ci się od wakacji coś poprawiło :-P
Pamiętaj jednak o tym, żeby kadry nie były "na styk". Jeżeli zostawisz zapas, to możesz w komputerze, krzywe zdjęcie wyprostować, bez obawy, ze jakiś ważny fragment zdjęcia, nie "ucieknie" z kadru.
Postaram się wrzucić coś świeżego z dysku przenośnego który pożyczyłem tacie :), To krzywe zdjęcie jest akurat robione przez moją siostrę (tam widać nawet mojego buta w kadrze), przekażę jej uwagi i zachęcę do ćwiczenia.

slawek
5.01.12, 17:46
Postaram się wrzucić coś świeżego z dysku przenośnego który pożyczyłem tacie :), To krzywe zdjęcie jest akurat robione przez moją siostrę (tam widać nawet mojego buta w kadrze), przekażę jej uwagi i zachęcę do ćwiczenia.
To w takim razie dlaczego wrzuciłeś je jako swoje:?::roll:

Rabi1993
5.01.12, 20:15
To w takim razie dlaczego wrzuciłeś je jako swoje:?::roll: Zdjęcie było w moim albumie, zgrywałem wszystko, nie wiedziałem że tego dnia ktoś prócz mnie dotykał aparat. Chyba jakiejś wielkiej zbrodni nie popełniłem, następnym razem będę uważniejszy.

slawek
5.01.12, 20:23
Zdjęcie było w moim albumie, zgrywałem wszystko, nie wiedziałem że tego dnia ktoś prócz mnie dotykał aparat. Chyba jakiejś wielkiej zbrodni nie popełniłem, następnym razem będę uważniejszy.
Tu nie chodzi o jakąś zbrodnię, ale oto, że prosisz o ocenę Twoich umiejętności a wstawiasz zdjęcia siostry:roll:
Pozdrawiam,
S.

k@czy
5.01.12, 20:27
Witam, jestem świeżo upieczonym foto pstrykaczem. Pozdrawiam i czekam na opinie!

Tu nie chodzi o jakąś zbrodnię, ale oto, że prosisz o ocenę Twoich umiejętności a wstawiasz zdjęcia siostry:roll:
Pozdrawiam,
S.
Moze bardziej chodzilo o ocene w roli modela, a nie fotografa :mrgreen:

Rabi1993
5.01.12, 20:30
Drugie foto robiłem za pomocą samowyzwalacza i statywu + MF

Mirek54
5.01.12, 20:31
Kurde widze dziecko,goscia z dzieckiem a nie widze tej siostry.Moze to ta na pierwszej focie-ta w tle??Zapodaj jakies z bliska,ale nie makro tej siostry.

slawek
5.01.12, 20:39
Moze bardziej chodzilo o ocene w roli modela, a nie fotografa :mrgreen:
Od tego jest maxmodels.pl :lol:

k@czy
5.01.12, 20:43
Od tego jest maxmodels.pl :lol:
Pewnie tam pogonili... :mrgreen:
Czy przypadkiem w EXIFir nie powinno gdzies byc "Self timer" w wypadku samoopalacza...? tfu! samowyzwalacza?

Rabi1993
5.01.12, 20:49
Kurde widze dziecko,goscia z dzieckiem a nie widze tej siostry.Moze to ta na pierwszej focie-ta w tle??Zapodaj jakies z bliska,ale nie makro tej siostry. Nie ta sesja, ale siostra ta sama.
źródło (http://img835.imageshack.us/img835/7251/zuzian.jpg)

Nie wiem czy to jest warte pokazania, ale leci.

źródło (http://img192.imageshack.us/img192/5825/yoshiz.jpg)

---------- Post dodany o 19:49 ---------- Poprzedni post był o 19:47 ----------

Ehh czepiacie się, zrobiłem złe zdjęcia i przyjmuję krytykę, ale śmiechów i ``hihów`` możecie sobie oszczędzić.

Janeczek
5.01.12, 20:50
Kot zajebisty!
Marsjanskie odbicie w szybie!

extra fotka serio mi sie podoba, co do pierwszego wszystkie kobiety sa piekne.
Witamy kolejnego usera z 3miasta

pozdrawiam serdecznie
Janek

Mirek54
5.01.12, 20:56
Nie ta sesja, ale siostra ta sama.

Nie wiem czy to jest warte pokazania, ale leci.

---------- Post dodany o 19:49 ---------- Poprzedni post był o 19:47 ----------

Ehh czepiacie się, zrobiłem złe zdjęcia i przyjmuję krytykę, ale śmiechów i ``hihów`` możecie sobie oszczędzić.

Wlasnie,smieja sie nabijaja:mrgreen:
A tak na powaznie to:Technika oswietlenia na tej sesji ze siostra to powinienes zwolnic.Osobe odpowiedzalna za make-up tez.
Natomiast kot bardzo fajny.Jesli to kot siostry to pogratujuj jej .Ma naprawde ladnego kota.Takiego kota warto miec i w zadnym wypadku nie depilowac.
Dawaj nastepne foty.

slawek
5.01.12, 20:59
Kot bardzo fajny, spróbuj go złapać w tym samym miejscu w ciągu dnia przy świetle zastanym.

Rabi1993
5.01.12, 21:10
Mieszkam z siostrą więc kot to również mój pupilek, ale powiem Ci Mirku że tak naprawdę to flagowy zwierzak całego osiedla. Mieszkanie znajduje się na parterze i to jest praktycznie jedyny oswojony kot na moim osiedlu który wychodzi sobie w ciągu dnia czy nocy załatwiać się/ polować/ poskakać po krzaczkach (a praktycznie po lesie bo mieszkam pod samym lasem :D)/ wzbudzać respekt pośród swoich. Mam też psa, buldoga francuskiego z którym kotek żyje ``za Pan brat`` :D. Czesto jak jestem z psiną na spacerze to kot wyskakuje z krzaków i nas straszy GRYZĄC PSA! Spróbuje to uchwycić kiedyś na spacerze :).

Lolita
5.01.12, 21:28
Takiego kota warto miec i w zadnym wypadku nie depilowac.

Kurde, no co to znowu za śmichy-hihy kurde :wink:

leszekkl
5.01.12, 21:34
Całkiem przystojny kot :wink: , nie przejmuj się wrzucaj dalej. Powodzenia.

apz
6.01.12, 02:15
Na miejscu siostry wydepilowałbym Cie bez znieczulenia za oświetlenie przy portrecie.
Pozdrawiam AP.

Mirek54
6.01.12, 07:11
Na miejscu siostry wydepilowałbym Cie bez znieczulenia za oświetlenie przy portrecie.
Pozdrawiam AP.

Ach,dlaczego?Przecie nie mozna wieszac szefa za to,ze personel do kitu.Technik oswietlenia do depilacji.Na sesji to przecie on odpowiada za swiatlo.

And.N
6.01.12, 10:47
Każdy (większość) zaczynał od podobnych zdjęć. Tak szczerze powiedziawszy, oprócz kota, nadają się wyłącznie do albumu rodzinnego.
Co do kota to zdjęcie nie ostre i zwracaj też uwagę co jest w tle. Jakieś fragmenty naczynia, kabla, ubrania nie wpływają pozytywnie na odbiór zdjęcia. Wzoruj się na lepszych zdjęciach, czytaj o podstawach fotografowania, a efekty z czasem będą.

brudnyhary
6.01.12, 11:16
kotek spoko,fajnie wyszedł:)

Krakman
6.01.12, 16:15
kotek spoko,fajnie wyszedł:)

Ja nieśmiało dodam, że siostra też fajna choć niefajnie wyszła....

I dodam byś nie przejmował się żartami.. Oni tak mają, ale zawsze wyłuskasz z tego dobrą radę i konkretną ocenę..
ja też na początku denerwowałem się niby żartami ale jak część z nich poznałem to mi przeszło.. Da się wytrzymać. :grin:

Rabi1993
7.01.12, 00:44
I dodam byś nie przejmował się żartami.. Oni tak mają, ale zawsze wyłuskasz z tego dobrą radę i konkretną ocenę..
ja też na początku denerwowałem się niby żartami ale jak część z nich poznałem to mi przeszło.. Da się wytrzymać. :grin:

Dzięki dzięki :D. Wiem o co biega!