Zobacz pełną wersję : Problem z E-510 podniesione lustro?
Witam! Wszedłem w Nowy Rok z problemem, w E-510 zawiesiło mi się zwierciadło, w pozycji podniesionej.Wszystkie przyciski działają.Nie ma żadnych komunikatów na wyświetlaczu.Przy próbie wciśnięcia przycisku migawki miga dioda dostępu do karty.
Co to może być ?/ ja jestem zupełnym laikiem/.Czy ktoś z Was spotkał się z podobną sytuacją?
Czy w takim przypadku koszt serwisowania to ryczałt ok.800pln?
Witaj,
moim zdaniem to tylko do serwisu. Przykro mi.
Wylacz i wyjmij karte,sprawdz na innej.
Próbowałem i nic,lustro cały czas w górze.Robiłem też reset , bezskutecznie.
tylko serwis...
byle nie autoryzowany ......
byle nie autoryzowany ......
Tego się właśnie boję,moja pensja ?budżetówka/ mocno ogranicza moje możliwości.Doczytałem na forum że w przypadku E-510 ,koszt jest zryczałtowany i wynosi ok. 800 pln. /już mi słabo.
a aparat ma 3-lata,zdjęć tylko 7,000,wzorowo eksploatowany i coś takiego mi zrobił :-(
Mam też KM Dimage Z10, jeszcze tylko nie wbijałem nim gwoździ i działa.
Jej, to tylko elektronika. Kupując trzeba sobie założyć, ze zawsze może się zepsuć.
Jak zwykle polecany na forum - OK SERWIS w gdańsku.
Jak zwykle polecany na forum - OK SERWIS w gdańsku.
Po konsultacji z serwisem ,aparat wysyłam do Gdańska i czekam na kosztorys naprawy.
Informuj jak sie sprawa rozwinie. Ciekawy jestem co stwierdza i ile krzykna.
Informuj jak sie sprawa rozwinie. Ciekawy jestem co stwierdza i ile krzykna.
Ok! i mam nadzieję że policzą dużo mniej niż serwis firmowy.
Istnieje duże prawdopodobieństwo :wink:
Piątek i 13-y,dostałem telefon z serwisu że zdiagnozowano usterkę.Kilka ziaren piasku uszkodziło zębatki podnoszenia zwierciadła,koszt naprawy to około 240 pln.
Cena za usługę, całkiem znośna,I'm very very happy!
Focenie na plaży,w następne lato, niestety odpada.
Pozdrawiam MCH
Nieuszczelnione puszki tak mają. Słyszałem o C400, który miał problem z lustrem po zdjęciach dziecka w piaskownicy.