Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Moje zdjęcia...

dami4ni82
24.05.07, 23:56
Witajcie. Poniżej chciałbym zamieścić moje zdjęcia zrobione Olympusem mju 725 sw. Na początek seria dość monotematycznych fotek - zdjęcia zachodów słońca zrobione w kwietniu i maju w mojej uroczej okolicy :) Proszę o sugestie, oceny i ewentualną krytykę ;)

dami4ni82
24.05.07, 23:57
i na dokładkę jeszcze dwa ostatnie :)

willow32
25.05.07, 00:03
niebo ciekawe niestety dół tonie w czerniach i to niestety psuje cały efekt :(

pozdrawiam

dami4ni82
2.06.07, 12:02
Witajcie ponownie :)

Tym razem kilka zdjęć zabytków z moich okolic. Myślę, że zamczyska przedstawiać nikomu nie trzeba, zdjęcia 4 i 5 to romański kościółek w Siewierzu z 1140r. Prosta bryła, ale może uda mi się jeszcze ją w ciekawy sposób "ugryźć" moim Olkiem. :)

suchar
2.06.07, 22:33
Podobaja mi sie pierwsze dwa (z ostatniej serii). Dobrze obrobione do B&W, mocny kontrast i kadry ukazujace monumentalnosc ruin. Moim zdaniem calkiem niezle.

PS. Numeruj zdjecia :)
Pzdr

dami4ni82
7.06.07, 23:08
Dziękuję obu Panom za uwagi i komentarze :) Udało mi się wczoraj uchwycić Olkiem kolejny intrygujący zachód słońca. Z sekwencji ok 30 zdjęć wybrałem dwa. Próbowałem rozjaśnić trochę zdjęcie, aby dół nie był tak czarny, ale rozjaśnienie niestety spowodowało, że góra fotki straciła swój klimat. Zamieszczam więc oba zdjęcia w stanie niemal "surowym".

rrrradek
7.06.07, 23:12
drugie całkiem ciekawe. fajne kolory, chmury jakby przed burzą takie trochę niepokojące.

kasprzyk
9.06.07, 13:52
Witaj

Ładne fotki zamku - pierwsze dwie świetne.

Wschód słońca interesujący, ładna "gra" nieba - a drzewka mogłeś lampą potraktować ;)
Pozdrawiam

dami4ni82
16.06.07, 11:13
Poniżej zamieszczam zdjęcia z kolejnej rowerowej eskapady. Tym razem Mirów - zamek romantyczny i surowy jednocześnie, o niezwykłej architekturze a co za tym idzie dużym "potencjale" fotograficznym. Trzeba tylko trafić na odpowiednią pogodę a mnie tym razem nie do końca się poszczęściło.

moozg
16.06.07, 11:43
no calkiem udana seryjka, jednak mozna by posiedziec w PS i poprawic miejscami przepalenia i cienie, bo podejrzewam ze wyszly w czasie obrobki, ale jesli chodzi o taki zameczek mocne kontrasty wskazane, nadaja dramatyzmu

szklarz
16.06.07, 15:08
Oj Mirów piekne miejsce, wybieram sie tam o świcie.
Z fotek 2 mi sie podoba.

dami4ni82
24.07.07, 23:08
Po dłuższej przerwie zamieszczam kilka zdjęć na temat wielokrotnie już przeze mnie przerabiany. Wybaczcie monotematyczność, ale dziś trafiłem na tak wyjątkowy zachód słońca, że strzeliłem sekwencję 87 fotek i nie mogłem się powstrzymać przed ulokowaniem w necie kilku z nich. Niczym bohater filmu Dym focę z jednego tylko miejsca, ale jak przekonałem się wielokrotnie tylko tam w mojej okolicy zachody słońca wychodzą tak dobrze. Do następnego posta dorzucam kilka starszych fotek z czerwca.

dami4ni82
24.07.07, 23:18
...

dami4ni82
26.08.07, 23:41
Mała zmiana klimatu. Poniżej kilka zdjęć z ruin cementowni w powiacie zawierciańskim (a gdzie dokładnie to już zagadka ;) ) Bardzo proszę o opinie i uwagi , konstruktywna krytyka mile widziana :)

dog_master
28.08.07, 00:31
Zachodzik śliczny :)

Cementownia okej, oprócz ostatniego - coś mi się nie widzi ;) Przepały, i imho wcześniejsze b&w bardziej pasują, oddają klimat :)