Zobacz pełną wersję : pierwszy raz
prosze o komentarze :-) pierwsze moje zdjęcia tutaj zrobione kitami.
Na każdym zdjęciu masz centralnie umieszczony temat. Spróbuj może "klasycznego" umieszczenia w 1/3 od krawędzi kadru.
A skoro masz aparat cyfrowy to zrób kilka ujęć danego obiektu, potem obejrzyj i wybierz to lepsze.
Podoba mi sie zdjęcie z owadem, któremu ten mały "bzyk" odlatujący nadaje dynamiki oraz ostatnie.
Witam
Fajna pszczółka uciekająca przed szkodnikiem :) :)
i jaszczureczka - jak na początek to dobrze.
Pzdr
no 'bonk' niemalze w mocnym punkcie:-) ale jest tu kilku milosnikow przyrody, moze sie wypowiedza. Powodzenia wszakze.
Szkoda, że nie ma całego odbicie w pierwszym zdjęciu, ale podejrzewam, że pewnie tam był już brzeg ;)
no 'bonk' niemalze w mocnym punkcie:-) ale jest tu kilku milosnikow przyrody, moze sie wypowiedza. Powodzenia wszakze.
Prawdę mówiąc, tego owada zauważyłem jak ktoś o nim napisał - zdjęcie trochę za ciemne jest.
dziekuje za odpowiedzi podnieśliście mnie na duchu :-). trafna uwaga myslikrólik następnym razem postaram sie z pełnym odbiciem :oops: . może jeszcze jedno zapodam lub dwa
Pierwsza jakoś mi nie podchodzi. Jakoś tak centralnie i symetrycznie :)
Druga jest bardzo ładna.
dodam jeszcze cosik może ktoś zajrzy i oceni.
najbardziej to mi się podoba 2 z pszczółką i druga jaszczurka choć ostanie też ciekawe. Fajnie łapiesz owady :D
bardzo ładne te ważki, ale chyba za dużo zostawiasz wolnego po lewej, lepszy byłby kwadrat
Ostatnia foteczka bardzo dobra, ale fak mogłeś bardziej skadrowac.
hej dawno nic nie dodałem wiec coś dodam, miłego ogłądania.
Rafał Czarny
18.10.07, 23:55
Ostatnie zdjęcie nieudane. Zbyt mocno naświetlone (szczegóły w światłach poszły się paść).