PDA

Zobacz pełną wersję : pilot w c750 uz

pasiak23
19.03.04, 14:02
Niech mi ktoś wytłumaczy co mam zrobić, żeby ten pilot działał ??
Włączam aparat, bawię się pilotem i nic...
Oczywiście bateria w nim jest ta co była w momencie zakupu (niedawno).

vodnik
19.03.04, 15:02
Jeszcze nie jestem w posiadaniu tego aparatu (moze juz dzis) ale z tego co wyczytalem w instrukcji musisz najpierw wybrac opcje sterowania zdalnego naciskajac do skutku przycisk SAMOWYZWALACZ/PILOT - ktorys z tych kolo otwierania lampy.

Olek
19.03.04, 15:31
... naciskajac do skutku przycisk SAMOWYZWALACZ/PILOT - ktorys z tych kolo otwierania lampy.

ale najwazniejsze to wyciagnięcie folii zabezpieczającej baterię przed rozładowaniem (powinien wystawać taki kawałek z pilota - trzeba go wyciągnąć). Pozdrawiam

pasiak23
19.03.04, 16:04
dzieki wam !!!!!!

Ewci@
19.03.04, 22:35
Ja tez miałam ten problem z miesiąc temu - o ja głupia folii nie zauważyłam. Po usunieciu folii i pogrzebaniu w menu wszystko działa pięknie :lol:

Pozdrawiam

Isatje
21.03.04, 14:35
Witam..

Dzisiaj stalam sie wlascicielka tego pilota, co prawda uzywany ale dziala.
Nie mam do niego instrukcji :( i z tego wynika moj problem. Wiem juz do czego sluza przyciski W, T....ale nie udalo mi sie sie jeszcze odszyfrowac MINUSA I PLUSA..oraz ch. Czy ktos moze mi pomoc. Z gory dzieki i pozdrowionka.

Isatje

(A)rturo
21.03.04, 15:25
+/- to zoom

Isatje
21.03.04, 19:56
W i T to przeciez zoom. I te u mnie tak dzialaja.
A -/+ wogole nie dzialaja. A moze ja cos zle robie? Dodam ze opcje remonte control mam wlaczona. Z gory dzieki.

Pozdrowka
Isatje

vodnik
22.03.04, 00:06
+/- dzialaja w trybie przegladania zdjec i sluza do Next/Preview picture

Isatje
22.03.04, 10:47
Serdeczne dzieki!!! Teraz juz prawie wszystko wiem...prawie bo pozostal jeszcze jeden nieszczesny przycisk w lewym gornym roku "ch".
Jakies podpowiedzi??

Pozdrowionka.

vodnik
22.03.04, 11:33
Pozwolisz ze zacytuje instrukcje, ale po angielsku, bo nie chce mi sie tlumaczyc:

In case of frequency interference or when you want to mach the control frequency with the camera, aim the remote control at remote control window on the camera and press the CH button and the W or T button at the same time until the Selftimer/Remote control signals blinks or the camera emits a beep sound. (W = code 1, T = code 2).

Mam znadzieje ze pomoglem :)

Isatje
22.03.04, 18:59
Oczywiscie ze pomogles :D . Dzieki serdeczne za wszystkie info.

Pozdrawiam.