Zobacz pełną wersję : Porada
Witam. Proszę o poradę. Przyszedł czas na zakup aparatu.
Jak pewnie widać było ostatnio zainteresował mnie model Olympusa C-760.
Otóż chodzi mi o aparat używany, może być około 4MP ale optyka musi być dobra. Bardzo pasuje mi ten powyższy model ma go kumpel, widziałem zdjęcia nim robione, są super.
Ostatnio był na allegro za 399, ja nie wiem czemu czekałem a gdy chciałem kupić to jużgo nie było.
Czy ktoś może widział gdzieś taki? Albo zna model który jest bardzo podobny cenowo i technicznie? Ten aparat już dawno nie jest w sprzedaży bo ma już pare wiosen ale jest naprawdę super.
Z tej serii jeszcze fajniejszy jest C-770, optyka ta sama ale 10x optyczny i 4MP zamiast 3.2, zdjecia robi baaardzo, ale... chyba tez go juz nigdzie nie mozna dostac... :roll:
C-765 allegro (http://www.allegro.pl/item195284924_olympus_camedia_c_765_uz_akcesoria_g ratisy_.html)
Witam,
kurczę a jak chciałem swojego Olympuska sprzedać za 300zł. He he
Pozdrawiam
Niektórzy przeginają z cenami na allegro zauważ :P
A nikt z was nie ma takiego sprzętu? Mam na myśli te modele c-760,770. Wydaje mi się że za tą cenę to najlepszy wybór, prawda?
mam c770, dlugo tez uzywałem c740, c770 nie lubię, jakiś taki dziwny, c740 to był aparat. :)
Może ktoś coś jeszcze poradzi :D?
Może ktoś coś jeszcze poradzi :D?
Witam,
tutaj chyba nie ma już nic do poradzenia, nikt chyba nie chce sprzedawać C-770, lub C-760, może cosik będzie na ebay-u, lub alledrogo, na dzień dzisiejszy na świstaku nie ma takich modeli jakich potrzebujesz.
Pozdrawiam
Mam jeszcze jedno pytanie.
Czym się tóżni c765 od c770, bo trafiłem ten pierwszy i nie wiem czy go warto brać. Z wyglądu i funckji podtsawowych to identyko a reszta>
Mam jeszcze jedno pytanie.
Czym się tóżni c765 od c770, bo trafiłem ten pierwszy i nie wiem czy go warto brać. Z wyglądu i funckji podtsawowych to identyko a reszta>
Witam,
C-765UZ różni się tym od C-770UZ tym, że:
-obudowa C-770UZ jest cała metalowa, a C-765UZ w połowie metalowa.
-C-770UZ ma gorącą stopkę, jest to miejsce do podłączania zewnętrznych lamp błyskowych, C-765UZ tego nie ma.
-C-770UZ kręci filmy MPEG4 w rozdziałce 640x480 przy 30fps (klatkach na sekundę), ale 1GB xD-picture Card nie wspiera trybu MPEG 4.
-C-770UZ ma czarną obudowę
-C-770UZ ma 6 6 programów tematycznych (Portret, Autoportret, Scenerie nocne, Zdjęcia sportowe, Krajobraz oraz Portret na tle krajobrazu), a C-765UZ 4 Programy tematyczne (Portret, Zdjęcia sportowe, Scenerie nocne, Krajobraz)
-C-770Uz ma jakby podwójną lampę błyskową (http://www.hojleddet.dk/images/showthumb_db.html?ii=209&wd=500), w porównaniu do C-765, ale liczba przewodnia i tak wynosi 10.
Pozdrawiam
-C-770UZ ma czarną obudowę
Jeat też i wersja srebrna, którą posiadam.
z serii ultra zoomów c fociłem c740 (większość moich makr), c 750 (kilka dni, ale ten aparacik mi się najbardziej podobał z całej serii), c765 jakiś taki nijaki dla mnie, za mały i wogóle, c770 mam go pod ręką, ale nie do końca jest mój, nie lubię go i praktycznie nie używam, poza tym nie wiem jak kiedyś mogłem robić dobre zdjęcia kompaktem, czym więcej jakiejs automatyki, tym bardziej mnie one wnerwiają.
Ale chyba warto wziąść c-765 skoto to prawie to samo co c770? Tym bardziej że mam okazje wyrwać ładny zestaw od razu z kartą i innymi bajerami za dobrą cenę
Moim zdaniem brak spopki na lampę go przekreśla.
Jako użytkownik C-725 apararu z tej samej linii Olka co C-760/5/ polecam-bierz śmiało C-765, ma 4mpxl, lepszą od mojego optykę i zapewni Tobie tzw. kreatywne fotografowanie/nastawy manualne, korekcja błysku itp. Jedna uwaga - te aparaty nie należą do szybkich/sporo mija od chwili uruchomienia do oddania strzału/, za to cechuje je dobra jakość odwzorowania, koniecznie dokup statyw-niezbędny przy dł. ogniskowych i do panoramowania. Pozdrawiam.