PDA

Zobacz pełną wersję : vr 310 - problem po aktualizacji firmware'u

drzewiec80
28.09.11, 14:28
Witam,
po zaktualizowaniu oprogramowania (wg linku ze strony Olympusa) aparat przestał działać - tzn. wysuwa się obiektyw, ale tylko do połowy i coś w aparacie brzęczy - całkiem głośno, nie reaguje na podłączenie do kabla USB, nie można go również uruchomić bezpośrednio w trybie przeglądania zdjęć.
Miła Pani na infolinii serwisowej powiedziała, ze wymagany jest 'całkowity reset przez technika' lub wymiana płyty głównej... ma to trwać 3 tygodnie :-x
Sprzęt ma tydzień.

Czy ktoś miał podobny problem? Czy da się to jakoś 'obejść' bez odsyłania do serwisu.

Z góry dzięki za info.

nx9020
30.10.11, 23:04
Mam identyczny problem, tylko że z modelem VR-320 :cry: Czy ktoś zna może jakąś kombinację klawiszy, żeby zresetować jakoś aparat? Mój też jest prawie nowy i jakoś mi się nie widzi odsyłać go do serwisu. Z tego co widzę w Internecie to w przypadku VR-310 padnięcie aparatu po aktualizacji do 1.1 to dość powszechna sprawa.

polowiec
15.12.11, 11:38
Witam

Mam to sam :( tylko mi się to zrobiło bez aktualizacji firmware. Zmieniłem język menu i aparat sie zawiesił. teraz po uruchomieniu zawiesza sie na dźwięku startowym, na LCD nic sie nie święci.

Czy zna ktoś sposob na reset aparatu? Kombinacja klawiszy "OK" i "MENU" nie dziala.

pozdrawiam

hades
15.12.11, 12:47
A nie jest przypadkiem tak, że aparat został za szybko odłączony po aktualizacji?

Na szczęście serwis Olympusa do złych nie należy.

rafał73
25.01.12, 21:03
Podpowiedzcie mi: czy te kompakty vr310,320,330 posiadają AF przy filmowaniu?

Jack
26.01.12, 13:26
Podpowiedzcie mi: czy te kompakty vr310,320,330 posiadają AF przy filmowaniu?Tak, posiadają AF przy filmowaniu (chociaż nie licz, że jest kosmicznie błyskawiczny), jednak uzależniony jest on od równoczesnego nagrywania dźwięku. Jeżeli rejestrujesz film z dźwiękiem nie działa zoom oraz AF. Nie ma czegoś takiego (wbrew wielu źródłom), jak VR-330.