Zobacz pełną wersję : Capture One 6
Witam Bracia i Siostry....
Pytanko !! Czy ktosia ma jakiś sensowny opis do w/w programu ?? I to po polsku !!
Z góry dziękuje
Witam Bracia i Siostry....
Pytanko !! Czy ktosia ma jakiś sensowny opis do w/w programu ?? I to po polsku !!
Z góry dziękuje
Używam więc może pomogę. Jaki masz problem?
A wcisniecie F1 nie wyjasni co nieco przy uruchomionym programie??
A wcisniecie F1 nie wyjasni co nieco przy uruchomionym programie??
Takiś cwany? To wciśnij jedną ręką F10 i enter :-D
Takiś cwany? To wciśnij jedną ręką F10 i enter :-D
Pamietam,ze jak nie bylo jeszcze wersji 6 to wlasnie w niej wcisniecie F1 powodowalo wejscie do opisu programu,filmow instruktazowych i innych pomocy.I nie bylo powiedziane,ze trza dwoma te F1 wciskac.a F10 bez entera konczylo prace programu,moze teraz enter dodali jako poprawke do wersji.
F+1+0 i enter nie da rady
sorki panowie wczoraj już byłem out...chodzi mi ogólnie o jakiś "przewodnik" i to po polsku..
nie kumam w angielskim..
sorki panowie wczoraj już byłem out...chodzi mi ogólnie o jakiś "przewodnik" i to po polsku..
nie kumam w angielskim..
ale z czym masz problem w Capture One?
Czy znasz Photoshopa i się nim wysługujesz?
...nie nie używam Photoshopa ale po namyśle zacząłem focić w raw-ie i potrzebowałem programu.Na forum znalazłem link do darmowego Capture one...i po prostu nie mykam tego, a jak wiesz zapewnie, nie ma wersji polskiej :-( Tłumaczyć sobie wszystko z polskiego na nasze raczej kłopotliwe a chcę znać wszelkie myki w Capture...
Witaj! Mam nadzieję że Ci pomoże, jest tam komplet tutoriali i nie przejmuj się językiem,
Po prostu patrz na piktogramy i to co za ich pomocą dzieje się ze zdjęciem.
http://www.youtube.com/watch?v=U2_88hjXXYI
Powodzenia
...i wszystko tak na czuja ???
Uwierz! Jest prosty jak obręcz bata, Używałeś jakiegoś softu do RAW?
Tak najlepiej .Od siebie dodam-korzystaj w roznych autorow tutkow.
Zeby pozniej nie bylo jak w takim dowcipie.Jak spotkalo sie trzech magistrow,i na haslo swiatlo jeden powiedzial predkosc,drugi kandela a trzeci padl na kolana i zdrowaski jechal.Ten trzeci to po "Kulu" byl.
..cholera,myślałem że coś mądrego przeczytam...;-) Ty Mirek zawsze tak..? :-D
ale fotki masz zaje...., ja tam kwiatki to sprzedaje ale Ty to misterium z tego zrobiłeś !
Może sam po "KULU" jesteś
---------- Post dodany o 16:32 ---------- Poprzedni post był o 16:31 ----------
a z tym softem to zielony jak trawka na wiosnę jestem...:-D
..cholera,myślałem że coś mądrego przeczytam...;-) Ty Mirek zawsze tak..? :-D
ale fotki masz zaje...., ja tam kwiatki to sprzedaje ale Ty to misterium z tego zrobiłeś !
Może sam po "KULU" jesteś
tropic Ale to jest mądre, tylko czytaj między wierszami. :-D
kurna...czasu mi brak na to wszystko...chyba przejdę na wcześniejszą emeryturę ;-)
a tak przy okazji...wiadomo- ile ludziów tyle gustów, ale czym się kierować wywołując Raw-a ?
przecież nikt nie powiedział że ma być taki a taki, bo inaczej jest źle...robię według własnego widzimisie,
a jednemu będzie się podobał innemu nie ! Jakie są wzorce ??!!
przecież nikt nie powiedział że ma być taki a taki, bo inaczej jest źle...robię według własnego widzimisie,
a jednemu będzie się podobał innemu nie ! Jakie są wzorce ??!!
Ty jestes wzorcem dla siebie.Jesli Swoim obrazem przekonasz do siebie widza to wygrales.Jesli przekonasz decydenta to masz wystawe,jesli kilku to ksiazki beda o Tobie pisac.
Na poczatek kieruj sie tym jak to Ty widziales i staraj sie ten obraz z matrycy jak najbardziej do tego co pamietasz upodobnic.Reszta juz nie nalezy do Ciebie.
Ps-Nie jestem po kulu"podstafufka" wieczorowo- i tak mnie 14 lat zycia zabrala,trza bylo zaczac pracowac niestety.
Ty jestes wzorcem dla siebie.Jesli Swoim obrazem przekonasz do siebie widza to wygrales.Jesli przekonasz decydenta to masz wystawe,jesli kilku to ksiazki beda o Tobie pisac.
Na poczatek kieruj sie tym jak to Ty widziales i staraj sie ten obraz z matrycy jak najbardziej do tego co pamietasz upodobnic.Reszta juz nie nalezy do Ciebie.
Ps-Nie jestem po kulu"podstafufka" wieczorowo- i tak mnie 14 lat zycia zabrala,trza bylo zaczac pracowac niestety.
Ja bym dodał że: powiedzieli białe ma być białe, a czarne ma być czarne ... reszta dowolna, nie?
..no niesamowici jesteście !! muszę się odłączyć...;-)...rodzinka czeka
Witaj Tropic. Ale czy masz wersję Capture One Pro czy Express, bo to dosyć duża różnica. W Expresie wielu narzędzi które są w Pro, po prostu nie ma.
Pozdrawiam. romeq
Narobiliście mi smaku. Do tej pory było RT. No więc ściągnąłem sobie triala i .... ból. Nie czyta mi *.ORF
Czemu ?
Express niestety...choć myślałem że Pro...ale i tak warto..
Przy okazji. Zarejestrowani użytkownicy mogą pobrać nową wersję Capture One. 6.3 (http://www.phaseone.com/en/Downloads/CaptureOne.aspx)
Narobiliście mi smaku. Do tej pory było RT. No więc ściągnąłem sobie triala i .... ból. Nie czyta mi *.ORF
Czemu ?
Pewnie dlatego, że producent dodał obsługę E-P3 i E-PL3 dopiero w wersji 6.3 do której linka podał Amigo!
Koledzy pozwólcie że się wtrącę, ale zainteresował mnie ten temat. Dzięki za tego linka bo program zaiste ciekawy, tylko mam pytania:
którą wersję pobrać na laptopa, i czy program poprawia RAW-y i robi wersję jpeg???? Odpowiedzcie to może i ja się pobawie bo będzie zaraz okazja na jesienne kadry.
Pozdrowerki.
Na laptopie jaki masz system? jak 32 bitowy, to pobierz wersję 32 bitową.
Tak, program służy do wołania RAWa do postaci jpg.
i czy program poprawia RAW-y i robi wersję jpeg????
Rawa nie poprawisz.Mozesz jedynie mniej lub wiecej z niego wywolac i zapisac w formacie Ci odpowiednim.W jpg rowniez.
Kłaniam się największemu autorytetowi na forum i pięknie dziękuję za radę, mam nadzieję że nie ostatnią.
Kłaniam się największemu autorytetowi na forum i pięknie dziękuję za radę, mam nadzieję że nie ostatnią.
Chcesz kopa?:grin:
:grin::grin::grin:Na odległość, nieeeeee chcę:grin: Wolę dobre rady bo jest od kogo je brać.
Pozdrowerki,
Jest dostępna wersja 6.3.
Można zaktualizować poprzednią (6.22): http://www.phaseone.com/en/Downloads/CaptureOne.aspx
Z release notes:
Camera Support
Support for the following cameras has been added:
• Olympus E-P3 and E-PL3
Można pobrać i zaktualizować sobie PhaseOne CaptureOne 6.3 na 6.3.2 (wersja Express, to ta darmowa dla zarejestrowanych użytkowników).
http://www.phaseone.com/en/Downloads/CaptureOne.aspx
Z realease notes:
Enhancements
The following quality enhancements are provided:
Improved colors and noise defaults for Samsung NX11.
Bugfixes
The following issues are addressed:
Fixed an issue with cursor tools not working properly on Mac OS 10.7.2.
Fixed an issue causing MobileBackups to show up as a volume in the library tool.
Other bug fixes.
Camera Support
The following cameras have been added:
Samsung NX200.
Pentax Q.
Accepts both PEF and DNG format for all Pentax models supported.
Olympus Pen E-PM1.
Wersja 6.3.3 się ukazała.
http://www.phaseone.com/en/Downloads/CaptureOne.aspx
Nadal nie ma naszego języka. A co jest nowego?
Highlights, version 6.3.3
This is a service release providing additional camera support and improving quality.
Enhancements
The following quality enhancements are provided:
• Better color noise suppression in previews.
• Improved ISO 400 and ISO 800 noise settings for P20, P20+, P21, P21+, P25 and P25+.
• Linear film curves for Leaf Aptus-II and Afi-II series backs.
• New firmware for a number of Leaf backs.
In addition, a number of minor improvements.
Camera Support
The following cameras have been added:
• Canon S100 (preliminary)
• Fuji X10 (preliminary)
• Nikon J1, V1, P7100 (all preliminary)
• Panasonic DMC-GX1 (preliminary)
• Ricoh GR DIGITAL IV (preliminary)
• Sony SLT-A35, DSLR-A450 (all preliminary)
Czy Capture One Pro ma korekcje wad obiektywów do penów? Mam wesję Express i tam mi brakuje tej opcji:(
Popatrz w opisie, mysle, ze ma, wrecz jestem o tym przekonany:)
pozdrowionka
Czy Capture One Pro ma korekcje wad obiektywów do penów? Mam wesję Express i tam mi brakuje tej opcji:(
Chodzi Ci o to co na screenie??66070
A z reszta nie powinienem sie wypytywac .Tu masz tutki,powinny dzialac z zewnatrz tez http://www.phaseone.com/PhaseOne/Image-Software/Capture-One/Tutorials.aspx
OK dzięki w mojej wersji niestety tego nie ma a przy korzystaniu z OMD opcja obowiązkowa:(
---------- Post dodany o 17:56 ---------- Poprzedni post był o 16:46 ----------
Wszedłem na ich stronę a tu 40% zniżka a więc pewnie się skuszę:)
Jest nowa wersja CaptureOne - 6.4.4.
http://www.phaseone.com/en/Downloads/CaptureOne/
kristof1979
7.10.12, 18:42
Czy Capture ma korekcję szkieł do do duzego 4/3 ?
Z tego co wiem to niestety Capture One nie ma korekcji dla żadnego obiektywu Olympusa.
Można pobrać bezpłatnie Capture One Express 6.
Wystarcz podać voucher code âDCM2013âłprzy zakupie:
http://www.phaseone.com/dcm
Nie używam, ale może komuś się przyda.
https://www.phaseone.com/en/Download/Software-Archive/CaptureOneArchiveWin.aspx aktualny link do starszych wersji/ apz 15.10.2016r.