Zobacz pełną wersję : [TutkiSaboora] Kanapka Ortona
W poniższym tutorialu zajmiemy się efektem Ortona, zwanym też "kanapką Ortona" efekt ten wynalazł Michael Orton, pochodzący z Vancouver Island w Kanadzie, a polega na nałożeniu na siebie dwu fotek jednej ostrej jak brzytwa i drugiej mocno nie doostrzonej.
MO :-D Michael Orton robił to na kliszach i wychodziło mu bardzo fajnie! A my spróbujemy powtórzyć to w Photoshopie.
Oczywiście metoda Kardynała Richelieu :-D zmodyfikowana przez moją osobę.
Przed
53100
http://www.youtube.com/watch?v=06Uc6vJUtH8
Po
53101
Dobrej Zabawy!
P.S.
Dla leniuchów : 184052
Zabawa przednia,tylko kadrow mnie brakuje
Saboorze, no nie mogę się powstrzymać, wybacz. Czy nie mogłeś nazwać wątku "Proste tutki Saboora" ?
Saboorze, no nie mogę się powstrzymać, wybacz. Czy nie mogłeś nazwać wątku "Proste tutki Saboora" ?
O chłopie! Jak ja lubię takie jazdy!!:mrgreen: "Proste tutki Saboora" mówisz?:mrgreen::mrgreen:
zobaczę czy mogę, jesli tak masz +rep:mrgreen::mrgreen:
Kurka wodna, stosuję sobie takie "zmiękczenie ostrości" od dawna a nie wiedziałem że się tak fajnie nazywa ;)
tymczasowy_
22.08.11, 11:14
I pomyśleć, ze teraz trzeba zakupić komputer, program, mozolnie coś wyklikać, a kiedyś wystarczyła stara pończocha żony/matki/kochanki ... :wink:
I pomyśleć, ze teraz trzeba zakupić komputer, program, mozolnie coś wyklikać, a kiedyś wystarczyła stara pończocha żony/matki/kochanki ... :wink:
No Widzisz! A teraz nie trzeba zdzierać pończochy z żony/matki/kochanki:mrgreen: ... mało tego! Nawet nie trzeba mieć żony/kochanki ... wystarczy PS i matka!:grin: bo: matka to Ojczyzna, Ojczyzna to Polska, Polska to ziemia, a ziemia jest po to, żeby na niej statyw oprzeć.:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
P.S.
Ja coś nie zrozumiałe, pisać na adres:
Woronicza 17
00-950 Warszawa
skrytka pocztowa p35
z dopiskiem: Teleranek
tymczasowy_
22.08.11, 12:47
No Widzisz! A teraz nie trzeba zdzierać pończochy z żony/matki/kochanki:mrgreen:
Nie wiem jak Ty, ale ja bardzo lubię zdzierać pończochy ( i nie tylko) z żony/kochanki ....
... mało tego! Nawet nie trzeba mieć żony/kochanki ... wystarczy [...]
... internet, piwko, myszka (komputerowa oczywiście) i własna dłoń ... :wink: do klikania ... w PS'ie.
Nie wiem jak Ty, ale ja bardzo lubię zdzierać pończochy ( i nie tylko) z żony/kochanki ....
Z czego się da i co się da? Też fajne hobby!:mrgreen: -zdzierstwo?
... internet, piwko, myszka (komputerowa oczywiście) i własna dłoń ... :wink: do klikania ... w PS'ie.
Internet-tak
piwko-tylko w dobrym towarzystwie
myszka (komputerowa oczywiście)-hmm ... bez dłoni, można się tylko ... popatrzeć:grin:
Saboorze ! I co z tymi prostymi tutkami ? już się nie dało ?
Saboorze ! I co z tymi prostymi tutkami ? już się nie dało ?
Nie zmienić nie da rady, bo się linki/sznurki/cięgła:grin: pochrzanią, a repem jak mi się odblokuje to Ci
dowalę.:mrgreen:
Nie zmienić nie da rady, bo się linki/sznurki/cięgła:grin: pochrzanią, a repem jak mi się odblokuje to Ci
dowalę.:mrgreen:
No trudno, w takim razie pozostanie to nazwą nieoficjalną. A na przyszłość proszę wcześniej konsultować ze mną takie rzeczy, jasssne ? ;-)
Dzięki za minusa dla anonimowego darczyńcy. Wypadałoby jednak przeczytaj parę linijek wyżej, by wiedzieć o co chodzi w mojej wymianie zdań z Saboorem.
Tutorial fajny, teraz trzeba to sobie jeszcze na Gimp-a przetłumaczyć :)
Ale spoko :)
No trudno, w takim razie pozostanie to nazwą nieoficjalną. A na przyszłość proszę wcześniej konsultować ze mną takie rzeczy, jasssne ? ;-)
Sir yes Sir!!
Saboorze -ja mam techniczne spostrzeżenie - przy takim jak Twoje wklejeniu zdjęcia dolnego poniżej okienka filmu dolne zdjęcie otwiera się pod spodem okienka filmu, nowy silniczek zachowuje się zadziwiająco niewygodnie dla oglądającego.
I może któryś z panów "mechaników forumowych" da nam wklejać załączniki w wersji 1:1, a nie jakieś miniatury z miniatur.
Pozdrawiam AP.
Saboor rewelwcyjna zabawa to zdzierstwo :cool: Zeby nie bylo iz namawiam kogos do grzechu...chodzi tylko o te slynna kanapke Ortona w PS-e.
Dzięki za minusa dla anonimowego darczyńcy. Wypadałoby jednak przeczytaj parę linijek wyżej, by wiedzieć o co chodzi w mojej wymianie zdań z Saboorem.
Moze sie komus kliknelo nie tak jak trzeba? Wiesz.. nowe forum... Sam szukalem dlugo gdzie musze klikac, zeby komus do repa dodac.
T.