PDA

Zobacz pełną wersję : wady ekranu LCD

Bulva
16.03.04, 12:58
Witam
Od paru dni jestem posiadaczem C-750. W pierwszym egzemplarzu po rozpakowaniu i uruchomieniu na LCD pojawił się święcący zielony pikselek. Aparat wymieniłem. Nowym podziałałem pare godzin i znów pojawił się zdechły pixelek.
Wiem, że temat był już kiedyś poruszany i nie tylko u mnie w/w problem się pojawił, stąd moje pytanie czy (u osób które o tym pisały ok. pół roku temu) z czasem ilość wadliwych pikseli uległa znacznemu zwiększeniu, czy skończyło się na jednym pixelu.
Na wymianę na trzeci egzemplarz chwilowo nie mogę liczyć stąd moje obawy.
Pozdrawiam
Tomek

marbalcer
16.03.04, 16:14
W pierwszym aparacie C740 po dokładnym obejrzeniu w domu dostrzegłem jeden punkt zielony (widoczny na ciemnym tle). Nie miałem kłopotu z wymianą w FOTOJOKER.
To jest mała matryca nie powinna mieć wadliwych pikseli.

Dla monitorów większość norm podaje 3 martwe piksele, 5 subpikseli ale przy rozmiarach 15 cali.

Jako pocieszenie podam, co spotkało mnie przy kupnie monitora LG1511 -w sklepie dokładnie obejrzałem matrycę - była OK. Po miesiącu czerwony punkt, jeden z milionów, ale widziałem tylko ten punkt. Byłem okropnie zły, gdy po miesiącu prawie się przyzwyczaiłem pikselek się naprawił i od pół roku jest OK.

Pozdrawiam
MB

Bulva
16.03.04, 16:23
No tak tylko, że ja kupiłem go od gościa, który przywozi je z niemiec (allegro). Miał 2 szt. i na razie nie wiadomo kiedy znów będzie miał.
Jak twierdzi przypadek mojej reklamacji jest pierwszy do 1,5 roku.
Ale dwie reklamacje w ciągu 2 dni .... .