Zobacz pełną wersję : [Fotopolis] Olympus E-P3 - test
E-P3 to najświeższa propozycja Olympusa w systemie Mikro 4/3. W porównaniu z poprzednikiem - E-P2 wprowadzono wiele istotnych zmian. Aparat ma teraz wbudowaną lampę błyskową, poprawiony autofokus i dotykowy wyświetlacz OLED. Nie zmieniono ilości megapikseli ale nowa konstrukcja matrycy i nowy procesor Turpic VI obiecują również lepszą jakość obrazu. Zapraszamy do testu.
Więcej... (http://www.fotopolis.pl/n.php?n=13264)
czyli nadal bez zmian... do iso 800 ujdzie a dalej syf... :-(
czyli nadal bez zmian... do iso 800 ujdzie a dalej syf... :-(
Czyli bez zmian - zestawienie "fotopolis" i "test" nadal jak wyraz "grzegrzułka" z więcej niż trzema błędami ort. pierwszego stopnia ;)
ostatnio czytałem test porównawczy na FOTO Canona 1Ds Mark III z Nikonem D3x... i w podsumowaniu jedną z wad Canona było iso użyteczne tylko do 1600... kilka miesięcy temu jedną z wad E5 było uwaga!: iso użyteczne tylko do 1600... o co chodzi w tych testach? bo nie kumam...
ostatnio czytałem test porównawczy na FOTO Canona 1Ds Mark III z Nikonem D3x... i w podsumowaniu jedną z wad Canona było iso użyteczne tylko do 1600... kilka miesięcy temu jedną z wad E5 było uwaga!: iso użyteczne tylko do 1600... o co chodzi w tych testach? bo nie kumam...
Parafrazując Smolenia, ze skeczu o "pracownicy zakładów produkujących bąbki od A do N", można by zapytać: "a dla kogo jest ten wywiad"?
Chyba wyłącznie o to chodzi.
Wg. testujących matryce C. dziadzieją przez zwiększanie ilości pikseli - zwiększa się ilość szumów. nie słychać takich opinii w odniesieniu do matryc Sonny zwłaszcza oprogramowanych przez N i Pentax.
Pozdrawiam.AP.
Wg. testujących matryce C. dziadzieją przez zwiększanie ilości pikseli - zwiększa się ilość szumów.
Ale o tak wnikliwą analizę jakości matryc nie podejrzewałbym fotopolis, które jedzie równo na jpegach i nie czuje wstydu, nazywając te swoje wytwory "testami".
Ale o tak wnikliwą analizę jakości matryc nie podejrzewałbym fotopolis, które jedzie równo na jpegach i nie czuje wstydu, nazywając te swoje wytwory "testami".
Jerry zapodał linka do stevehuff - kółko zmiany poprawione, wg fotopolis po staremu, ciekawe czy widzieli to z LX3 :)
Oglądałem te zdjęcia testowe i włos się jeży na głowie już od iso 400.
Przecież chyba nikt normalny nie używa ustawień domyślnych w olkach tylko od razu wyłącza się wszystkie odszumiania i inne redukcje.
Wtedy te zdjęcia przynajmniej jakoś wyglądają.
Najbardziej ciekawi mnie ocena szybkości AF. Piszą, że szybkością dorównuje AF lustrzanek entry level? No chyba nie o to chodziło? To jak w końcu jest z tym nowym AF - jest szybszy z nowym 14-42 niż 5D z 24-105 czy nie jest? :roll:
Może chociaż szybszy od E-1 z ZD50mm?
Oglądałem te zdjęcia testowe i włos się jeży na głowie już od iso 400.
Przecież chyba nikt normalny nie używa ustawień domyślnych w olkach tylko od razu wyłącza się wszystkie odszumiania i inne redukcje.....
Obawiam się, że "normalny" człowiek jedzie na ustawieniach jakie mu fabryka dała ;-)
Na moje to jest bardzo szybko i w Panasie i Olku, tego pierwszego (G3) mialem okazje juz pare razy przestrzelic, smialo mozna powiedziec, ze maluchy nie maja kompleksow nawet przy semi pro puchach.
pozdrawiam serdecznie
Janek