PDA

Zobacz pełną wersję : e-510 nie działa wbudowana lampa

californiasun
26.07.11, 14:09
witam jestem nowym użytkownikiem e-510. dotychczas wbudowana lampa działała prawidłowo. obecnie tylko sie wysuwa ale nie błyska. zielony symbol lampy w wizjerze nie świeci sie w żadnych warunkach oświetlenia.co może być przyczyną?

Pi0trazy
26.07.11, 18:23
Wyjmij akumulator, po pewnym czasie włóż. Przełącz na auto. Idź w ciemniejsze miejsce. Sprawdź. Jak dalej to samo... Hm...

californiasun
26.07.11, 22:26
niestety to samo... jakies pomysły?

Ziootek1971
26.07.11, 23:39
Mi się nasuwa jeden - serwis...

henry1
26.07.11, 23:44
witam jestem nowym użytkownikiem e-510. dotychczas wbudowana lampa działała prawidłowo. obecnie tylko sie wysuwa ale nie błyska. zielony symbol lampy w wizjerze nie świeci sie w żadnych warunkach oświetlenia.co może być przyczyną?

A czy ta błyskawica nie jest przypadkiem w kółeczku ?

californiasun
27.07.11, 00:05
żadne kółeczko.niestety gwarancja sie skończyła...

dog_master
27.07.11, 01:48
Tak profilaktycznie zresetuj ustawienia aparatu, no i w/w rada z akumulatorkiem... Może a nuż ;]

californiasun
27.07.11, 15:13
więc tak: dziś go zresetowalem znow i wyciagnalem na chwile baterie. lampa znow zaczela ladowac sie i blyskach...pomyslalem:udalo sie. niesety po ponownym wylaczeniu i wlaczeniu aparatu znow powrocil stary problem.sam juz nie wiem o co chodzi...

brudnyhary
27.07.11, 17:32
na wyświetlaczu jest ustawiony błysk dopełniający czy bez błysku?

Pi0trazy
27.07.11, 18:39
Możesz jeszcze sprawdzić czy lampa otwiera się do końca. Nie wiem jak jest rozwiązana konstrukcja czujnika otwarcia lampy ale może on jest powodem, że lampa nie błyska. Może zabrudzenie. Może jak z czuciem dociągniesz do tyłu to zadziała. Jeżeli coś wtedy drgnie może tu jest problem.

californiasun
28.07.11, 10:25
BINGO KOLEGO PIOTRAZY! po zdjęciu poziomicy która była włożona w uchwyt na dodatkową lampę wszystko już działa. taka bzdura a tyle kłopotu narobiła:D ogromne dzięki!:) :esystem:

MiQ27
28.07.11, 10:33
W sankach do lampy nie ma przypadkiem czujnika "zajętości"?
Niektóre konstrukcje tak mają, że założenie czegoś na sanki powoduje zablokowanie lampy wbudowanej. I dlatego np. zaślepki do sanek są wycięte z jednaj strony.

Pi0trazy
28.07.11, 14:13
BINGO KOLEGO PIOTRAZY! po zdjęciu poziomicy która była włożona w uchwyt na dodatkową lampę wszystko już działa. taka bzdura a tyle kłopotu narobiła:D ogromne dzięki!:) :esystem:

Nie bralem pod uwage ze masz cos w sankach. Gdybys wczesniej o tym napisal to pewnie krocej by trwala diagnoza. Tak samo mialem jak zalozylem dyfuzor na wbudowana lampe. Wazne ze wszystko pyka.
Wyklikane z mobilka